نماد ثفارس سهام شرکت عمران و توسعه فارس پس از نزدیک به یک دهه فعالیت در سال 1382 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. سهام شرکت عمران و توسعه فارس با نماد ثفارس یکی از سهام هایی است که در بازار بورس اوراق بهادار تهران صف خرید سنگینی در اختیار دارد.
سهام شرکت عمران و توسعه فارس به پشتوانه هیأت مدیره و سهامداران اصلی خود از حمایت زیادی برخوردار است. هیأت مدیران این مجموعه از افرادی تشکیل شده است که همگی آن ها دارای سوابق کاری متعددی در زمینه های دولتی، نیمه دواتی، و بخش خصوصی بوده اند. ترکیب این هیأت قدرتمند به همراه سهامداران شرکت عمران و نوسعه پارس می توانند خود به تنهایی دلالت بر بازدهی سهام ثفارس در بلند مدت داشته باشند.
اطلاعات کامل درباره شرکت و گذشته و آینده آن
شرکت عمران و توسعه فارس از سال 1374 کار خود را با سهامداران مختلف آغاز کرد و در زمینه های مختلفی مثل صنعت کشاورزی، بازرگانی، سرمایه گذاری و گردشگری مشغول به فعالیت است. موضوع اصلی فعالیت این شرکت امور ساختمانی اعم از ایجاد پروژه های پیمانکاری، ساخت مجتمع های مسکونی، تفریحی، توریستی، و بازرگانی می باشد.
شرکت عمران و توسعه فارس در سال های اخیر توانسته است با تکیه بر مطالعات وتحقیقات بازار، بخش عمده ای از صنعت ساختمان و پیمانکاری را تحت سلطعه خود درآورد و با حمایت مدیران دولتی و سهامداران خود می تواند با طرح کردن پروژه های مختلف سرمایه گذاری، به رشد بیشتری دست یابد.
هیأت مدیران شرکت عمران و توسعه فارس
طبق آخرین اساسنامه و آگهی تغییرات شرکت عمران و توسعه فارس، که در سال 1398 اعلام گردید، هیأت مدیران شرکت عمران و توسعه فارس به شرح زیر هستند و مدت فعالیت آن ها به مدت 22 ماه تعیین شده است:
آقای خلیل رضائیان به عنوان مدیر عامل و به نمایندگی از استانداری فارس، رئیس هیأت مدیره شرکت عمران و توسعه فارس است. از سوابق اجرایی ایشان می توان به مدیریت عامل سازمان آب فارس و معاونت فرهنگی استان فارس در دولت یازدهم اشاره کرد.
آقای سید بهاءالدین طالب نیا جهرمی به عنوان نایب رئیس هیأت مدیره و به نمایندگی از شرکت سایه گستر سرمایه در هیأت مدیره شرکت عمران و توسعه فارس حضور دارد. سوابق مدیریتی ایشان در زمینه اقتصادی و بانکداری است.
آقای اکبر مهدیان به نمایندگی از شرکت سرمایه گذاری تدبیر فرهنگیان در هیأت مدیره شرکت عمران و توسعه فارس حضور دارد. سوابق کاری آقای مهدیان در زمینه های مالی و اقتصادی بوده است.
آقای حیدر عالیشوندی که که یکی دیگر از اعضای هیأت مدیره شرکت عمران و توسعه فارس و نماینده شرکت توسعه صنایع و صادرات فارس می باشد و در یک دوره فرماندار شهر شیراز بوده است.
آقای عبدالحمید معافیان به عنوان عضوی دیگر از هیأت مدیره عمران و توسعه فارس مشغول به فعالیت است و به نمایندگی از شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان حضور دارد. در پرونده سوابق ایشان مدیریت آموزش و پرورش استان فارس و مدیر کل امور بین الملل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به چشم می خورد.
ترکیب سهامداران شرکت عمران و توسعه فارس
شرکت عمران و توسعه فارس بیش از 30،000 سهامدار حقیقی و حقوقی دارد، اما می توان گفت که بیشترین درصد سهام این شرکت در اختیار سایر سهامداران حقیقی است نرخی نزدیک به 50% از کل سهام ثفارس در بازار بورس خرید و فروش می شود.
سهامداران اصلی و حقوقی شرکت عمران و توسعه فارس به شرح زیر هستند:
شرکت سرمایه گذاری سرمایه گستر سهند با 211،342،995 سهم و 21،20% سهام.
شرکت سرمایه گذاری سایه گستر سرمایه با 143،110،829 سهم و 14،31% سهام.
سهامداران حقیقی و حقوقی که بین 1 تا 5 درصد را تشکیل می دهند شامل شرکت سرمایه گذاری سامان فرهنگیان، شهرداری شیراز، مجتمع آموزشی احسان، استانداری فارس، شرکت سهامی بیمه ایران، صندوق سرمایه گذاری نگین رفاه، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس می باشند، 159،451،416 سهم و 15،95% سهام شرکت را دارا هستند.
سایر سهامداران حقیقی وحقوقی که بیشترین سهام را در اختیار دارند، 497،507،492 سهم و 49،75% سهام شرکت عمران و توسعه پارس متعلق به آن هاست و هرروز در بازار بورس اوراق بهادار تهران خرید و فروش می شود.
نمودار تطبیقی ثفارس
در نمودار تطبیقی ثفارس ما می توانیم قیمت ها را با روند رو به رشد سود دهی تطبیق داده و شاخص کل و شاخص صنعت را نیز زیر نظر بگیریم. ما با این کار چند فاکتور مهم را بررسی خواهیم کرد که یکی از این فاکتور ها این است که بفهمیم در ماه ها و یا سال های گذشته زمانی که این شرکت گزارش فصلی قابل قبولی را ارائه می داده است، قیمت ان سهم چقدر تحت تاثیر قرار می گرفته است و یا بالعکس؛ زمانی که گزارش فصلی جالبی ارائه نمی شد، چه تغییراتی در قیمت ان به وجود می آمده است.
با استفاده از این روش می توان فهمید که اگر شرکت به روند سود دهی خود در گذشته وابسته باشد احتمال این وجود دارد که گزارش فصلی بعدی خود را نیز بسیار قابل قبول و خوب ارائه دهد و با این کار جای امیدواری است که قیمت ان سهم نیز با گذشت مدتی، افزایش پیدا خواهد کرد.
با این تفاسیر حتما تا الان متوجه شده اید که سود دهی شرکت عمران و توسعه فارس که با نماد ثفارس آن را می شناسیم، به گزارش های فصلی پیشین خود وابستگی نداشته است و فاکتور های بالا را نمی توان برای این سهم درست دانست. اما تا به حال زمزمه هایی به گوش رسیده است که با تمام شواهد و مدارک می گویند که سهم ثفارس بسیار قوی است و باید منتظر سود دهی های عالی ان باشیم زیرا این سهم جزو ان دسته از شرکت هایی است که حمایت شده است و به این سادگی ها از دور خارج نمی شود زیرا پایه و بنیاد محکمی را داراست.
از تمام موارد بالا می توان چند نکته واضح و قابل درک را بیان کنیم تا به شما کمک کند که این سهام را بهتر بشناسید و بتوانید تصمیم های درستی در این باره بگیرید: در حقیقت شرکت عمران و توسعه فارس که با نماد ثفارس شناخته شده است، قدرت بالایی در ساخت و ساز ها و توسعه عمرانی کشور ایفا می کند. اگر می خواهید که یکی از سهام داران این شرکت باشید باید به شما بگوییم که سهم خوبی برای خرید است اما باید در زمان درست اقدام به خرید سهم کنید تا بتوانید با پول کمتر صاحب سهام بیش تری از ان بشوید.
اگر بخواهیم از دیدگاه تحلیل بنیادی به این سهم نگاه کنیم باید بگوییم که این سهم از چهار فیلتر موجود سهام عبور کرده است و کاملا قابل اطمینان است. البته نکته حیاتی در این باره این است که شما باید به تحلیل بنیادی که در ماه اخیر صورت گرفته است هم توجه کنید زیرا بسیار مهم است و نکات قابل توجهی را بیان می کند.
اگر بنیاد سهم ثفارس برای شما خیلی مهم و قابل توجه است می توانید از راه های دیگری هم چون استفاده از استراتژی های تحلیل تکنیکال بر روی سهم مورد نظر نیز بهره ببرید.
برای بررسی این استراتژی ها باید نکات زیر را مد نظر داشته باشیم تا دچار اشتباه نشویم: ابتدا این که شرکت فوق زیان ده نباشد و یا به عبارتی تولید زیان نکند. مورد بعدی این که گزارشی که شرکت ارائه می دهد باید از گزارش های دو فصل پیشین خود سود بیش تری را دارا باشد و نکته اخر هم این که در اخرین گزارش حداقل ده درصد نسبت به گزارش های فصل های قبلی خود، سود بیش تری را ساخته باشد.
ارزش سهام ثفارس
ارزش سهام ثفارس 31،392،000،000،000 میلیارد ریال و حجم معاملات صورت گرفته تا لحظه نگارش این مطلب تا 28،000،000 رسیده است. قیمت سهام ثفارس در بازار بورس ایران از 17،350 ریال تا 19،170 می رسد. ثفارس در روزهای اخیر چیزی بین 3% تا 4% کاهش نرخ داشته است و هرچند در 30 روز اخیر، این روند کاهشی مداوم صورت گرفته، اما شرکت عمران و توسعه فارس با توجه به بنیان مدیریتی دولتی خود و به کار گرفتن تدابیر مختلف و افزایش سرمایه و سود انباشته می تواند از این مرحله گذر کند و دوباره به روزهای اوج خود بازگردد. پیشنهاد می شود برای یافتن ارزش ذاتی ثفارس مقاله نحوه ارزش یابی سهام را که در سایت ایران بورس تهیه شده مطالعه فرمایید.
نحوه خرید و فروش سهام ثفارس
خرید و فروش سهام ثفارس نیز مثل هر سهام دیگری در بازار بورس، ابتدا نیازمند اخذ کد بورس و بعد ثبت نام و ثبت اطلاعات در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سِجام) است. می توانید با استفاده از سایت های معتبر به صورت انلاین خرید خود را انجام دهید.
با نگاهی کلی به وضعیت قیمت، سوابق کلی و نرخ رشد نزولی سهام ثفارس می توان چنین نتیجه گیری کرد که خرید و فروش ثفارس ریسک زیادی به دنبال دارد. روند سوددهی ثفارس در ده ساله اخیر رشدی 3% داشته است. با این حال، پشتوانه این سهام به واسطه شرکت عمران و توسعه فارس محکم است و در بلند مدت ارزش خرید دارد. پیشنهاد ما مطالعه آموزش تحلیل بنیادی، برای همه دوستانیست که به تحلیل علاقه مندند.
ثفارس موظف است سودهای حاصل از فروش سهام و افزایش سرمایه خود را با رعایت حق تقدم سهامداران، به وسیله اطلاعیه ای مختلف پرداخت نماید. اطلاعیه ها نیز از سایت های معتبر ذکر شده یا از طریق خود سایت شرکت عمران و توسعه فارس صورت می گیرد.
استراتژی توان تعدیل در تحلیل بنیادی ثفارس
در حقیقت زیر نظر گرفتن میزان تولیدات این شرکت بر عهده استراتژی توان تعدیل است. اگر بخواهیم به زبان ساده این استراتژی را توضیح دهیم باید بگوییم که در این استراتژی شما می توانید تمامی فاکتور های حیاتی مانند میزان فروش، نرخ فروش و هم چنین جمع این دو فاکتور یعنی نرخ تولید و فروش را به طور کامل زیر نظر داشته باشید. جالب این جاست که تمامی نتایج این زیر نظر گرفتن ها اعدادی است که خود را به صورت نمودار های گرافیکی و قابل فهم برای شما نمایان می کند تا بتوانید خیلی راحت تر وضعیت این شرکت را بدانید و درک بهتری راجع به آن داشته باشید پس از این بابت خیالتان آسوده باشد.
نرم افزار دایره طلایی سهم
نکته دیگر این است که استراتژی توان تعدیل در نرم افزار دایره طلایی سهام، قابلیت این را دارد که شما بتوانید فاکتور های خاصی را برای ان در نظر بگیرید و طبق ان تمامی اطلاعات را از صافی عبور داده و فیلتر کنید و نتیجه دلخواه خود را بسیار آسان تر ببینید.
لازم به ذکر است که این استراتژی چند راه اساسی دارد و در رابطه با سهم ثفارس این موارد را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد. شرایط استراتژی توان تعدیل به این گونه است که شرکت باید میانگین فروش های تمام محصولات خود را که در فصل جاری حداقل چهل درصد بیش تر از میانگین فروش همه محصولات در سال قبل بوده است را مد نظر داشته باشد و طبق این الگو حرکت کند.
اما از ان جا که تا به حال حتما متوجه ان شده اید این است که ثفارس تولیدی نیست و نمی تواند فروش های ماهانه خود را لیست کرده و گزارش دهد و از همین رو نمی شود برای ان توان تعدیل در نظر گرفت.
ارتباط با شرکت
دفتر مرکزی این شرکت در استان فارس، شهر شیراز، و در خیابان اردیبهشت، برج الکترونیک، طبقه هشتم قرار دارد. می توانید از طریق شماره 07132309680 با این شرکت تماس بگیرید.
دفتر امور مرتبط با سهام این شرکت (ثفارس) نیز به آدرس شیراز، خیابان سید جمال الدین اسد آبادی (پوستچی سابق) است و شماره تماس دفتر امور سهام 07132301004 تا 5 است.
همچنین می توانید از طریق ایمیل به آدرس
i n f o @ o m r a n e f a r s . i r
یا از طریق خود وبسایت شرکت عمران و توسعه فارس بسبت به پیگیری امور سهام خود اقدام نمایید.
سوالات متداول
آیا سهام ثفارس بنیادی است؟
بله این سهام جزو سهام های قوی و بنیادی به شمار می رود.
آیا سهام ثفارس برای خرید مناسب است؟
بله این سهم با توجه به حمایت های بالایی که از ان می شود برای خرید مناسب است.
آیا این سهام سود دهی خوبی دارد؟
در بلند مدت سود دهی خوبی دارد.