اخبار فارکس

پیش بینی اقتصاد جهانی از صندوق بین‌المللی پول 2023

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد جهانی 2023

صندوق بین المللی پول (IMF) یک سازمان جهانی بسیار معتبر است که اقتصاد جهانی را از نزدیک رصد می کند و پیش بینی ها و پیش بینی های منظمی را منتشر می کند. با توجه به تکامل مداوم اقتصاد جهانی، ضروری است که در جریان تغییرات یا روندهایی که ممکن است بر بازارهای مالی تأثیر بگذارد، باشید. اخبار فارکس فکتوری ایران بورس منبع ارزشمندی برای اطلاع از آخرین پیش بینی های اقتصادی صندوق بین المللی پول است. افراد و سازمان ها در صورت نظارت بر این پیش بینی ها می توانند تصمیمات آگاهانه ای در مورد سرمایه گذاری ها و سایر مسائل مالی بگیرند.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد خود را افزایش داده و فکر می‌کند که تورم به اوج خود رسیده است و این نشان از تغییر اوضاع دارد.

امسال صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از رشد جهانی را افزایش داد. این به این دلیل بود که اقتصادهای سراسر جهان انعطاف‌پذیرتر از حد انتظار بوده‌اند و لحن مثبت‌تری نسبت به گزارش‌های آن در سال قبل داشت.

صندوق بین‌المللی پول اکنون انتظار دارد رشد جهانی در سال 2023 به 2.9 درصد برسد که نسبت به پیش‌بینی اکتبر خود 0.2 درصد افزایش داشته است.

پیر-اولیویه گورینشاس، اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول، به یاهو فایننس گفت: «علیرغم شوک‌های واقعاً شدید، بحران هزینه‌های زندگی، بحران انرژی، و تهاجم روسیه به اوکراین، ما شاهد انعطاف‌پذیری زیادی در این زمینه بوده‌ایم.”

“در سطح جهانی، بازارهای کار کاملاً انعطاف پذیر بوده اند، در حالی که مصرف خانوارها و سرمایه گذاری های تجاری بهتر از انتظارات بوده است. همه این عوامل به یک اقتصاد جهانی کمی انعطاف پذیرتر کمک می کنند. “ما انتظار داریم که وضعیت به پایان برسد.”

در سال جاری، صندوق بین‌المللی پول رکود جهانی را پیش‌بینی نمی‌کند، اما هشدار می‌دهد که موازنه ریسک‌ها برای چشم‌انداز جهانی در مسیر نزولی باقی می‌ماند و احتمال رشد کندتر و تورم بالاتر وجود دارد. از آنجایی که نرخ بهره بالاتر و جنگ روسیه در اوکراین همچنان بر اقتصاد جهانی تاثیر می گذارد، جدیدترین پیش بینی صندوق بین المللی پول همچنان نشان دهنده کاهش رشد 3.4 درصدی در سال 2022 است.

بر اساس گزارش این سازمان بین المللی، تورم کل جهان در سه ماهه سوم سال گذشته به اوج خود رسید. با این حال، تورم اصلی اساسی، که قیمت‌های بی‌ثبات غذا و انرژی را کنار می‌گذارد، هنوز در بیشتر اقتصادها به اوج خود نرسیده است و هنوز بسیار بالاتر از قبل از همه‌گیری است.

پیش بینی می شود تورم جهانی از 8.8 درصد در سال 2022 به 6.6 درصد در سال جاری و 4.3 درصد در سال 2024 کاهش یابد. میانگین تورم جهانی قبل از همه گیری حدود 3.5 درصد بود.

گورینچاس اظهار داشت که پویایی تورم فعلی نسبتاً دلگرم کننده است. تا سال 2023، رشد ممکن است به پایین ترین حد خود رسیده باشد و تورم ممکن است در حال کاهش باشد. این می تواند یک لحظه مهم باشد.

به گفته گورینچاس، تورم ممکن است در مسیر درستی باشد، اما او هشدار می دهد که افزایش هزینه های ورودی ناشی از قیمت انرژی یا رشد دستمزد می تواند اقتصاد را دوباره تورم کند. و با باقی ماندن تورم اصلی بالاتر از اکثریت اهداف بانک های مرکزی، صندوق بین المللی پول معتقد است بانک های مرکزی جهانی به افزایش نرخ بهره ادامه خواهند داد.

گورینچاس گفت: «ما چند قرائت مثبت [تورم] دیده‌ایم، اما برای اعلام پیروزی خیلی زود است.» و افزود که جنگ علیه تورم «هنوز پیروز نشده است». گورینچاس همچنین گفت که به نظر می رسد احتمال دارد که فدرال رزرو امسال نرخ بهره را به بالای 5 درصد افزایش دهد.

پیر-اولیویه گورینشاس، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی
پیر-اولیویه گورینشاس، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول

خوش بینی در پیش بینی اقتصاد جهانی و ایالات متحده

در جدیدترین پیش بینی اقتصاد جهانی خود، صندوق بین المللی پول نسبت به چشم انداز اقتصاد ایالات متحده از فدرال رزرو خوشبین تر است.

صندوق بین المللی پول رشد تولید ناخالص داخلی را 1.4 درصد برای سال جاری پیش بینی کرده است، در حالی که فدرال رزرو تنها 0.5 درصد رشد را پیش بینی کرده است.

گورینچاس اظهار داشت که علیرغم ظهور اخراج کارکنان خارج از صنعت فناوری، بازار کار ایالات متحده همچنان محدود است. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که نرخ بیکاری از 3.5 درصد در دسامبر 2022 به کمی بالاتر از 5 درصد در سال 2024 در نتیجه افزایش نرخ‌های فدرال رزرو برای خنک کردن اقتصاد در سال جاری و 2024 افزایش یابد.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید که افزایش بیکاری همیشه به معنای رکود نیست و گورینچاس می‌گوید که اقتصاد ایالات متحده امسال “فرود نرم” خواهد داشت.

گورینچاس اظهار داشت: “ما همچنان معتقدیم مسیر باریکی برای جلوگیری از رکود در سال جاری وجود دارد، اما این مسیر باریکی است و در صورت نیاز به انقباض بیشتر یا شوک های نامطلوب اضافی، ممکن است رکود رخ دهد.”

عدم افزایش سقف استقراض کشور می تواند یکی از این شوک ها باشد.

نقدینگی بازار خزانه داری ایالات متحده به سطوحی بدتر شده است که از مارس 2020، زمانی که همه گیری به پایین ترین حد خود رسید، مشاهده نشده است.

از آنجایی که فدرال رزرو همچنان به افزایش نرخ های بهره، هرچند با نرخ آهسته تر، و کاهش ترازنامه خود ادامه می دهد، جمهوری خواهان مجلس نمایندگان که از سقف بدهی به عنوان ابزاری برای کاهش هزینه ها استفاده می کنند، ممکن است یک رویداد منفی نقدینگی در بازار خزانه داری ایالات متحده را به خطر بیندازند.

گورینچاس می گوید که این ضربه بزرگی به اقتصاد ایالات متحده، اقتصاد جهانی و بازار خزانه داری ایالات متحده که یکی از مهم ترین بخش های سیستم مالی بین المللی است، خواهد بود.

مطمئناً این تهدیدی برای ثبات خواهد بود. ما قویاً از همه طرف‌ها می‌خواهیم که در این مورد به توافق برسند تا از چنین نتیجه منفی جلوگیری شود.

پیر-اولیویه گورینشاس، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول به Yahoo Finance.

با ایران بورس به روز بمانید.

author-avatar

About Navid Ramezani

من نوید رمضانی هستم و در دانشگاه تهران، مدیریت مالی خوانده ام. تجربه کاری من شامل مدیریت سبد سرمایه گذاری، مشاوره سرمایه گذاری و برنامه ریزی مالی در شرکت های مختلف است. من با بازار سرمایه، تحلیل سودآوری و ریسک، طراحی استراتژی های سرمایه گذاری و ارائه مشاوره به مشتریان آشنا هستم. هدف من پیشرفت حرفه ای و گسترش دانش و تجربه در زمینه مدیریت مالی است.از طریق ایمیل:[email protected]و تلگرام:Navidrmz@و اینستاگرامNowwheat@می توانید به صورت مستقیم با من در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *