جدول بورس چیست ؟ + آموزش تحلیل و خواندن جدول بورس ایران و جدول امروز

جدول بورس

در این مقاله قصد داریم با شما در مورد جدول بورس صحبت کنیم و بگوییم این جدول که به نمای بازار شناخته می شود چگونه کار می کند؟ و این که نقش نمای بازار در بازار های سرمایه چیست؟ همچنین به این سوال نیز پاسخ خواهیم داد که آیا می توان در معاملات از نمای بازار استفاده کرد یا خیر؟

جدول بورس چیست ؟

جدول بورس چیست ؟

در این جا باید خدمت شما عزیزان عرض کنیم که نمای بازار و یا به گفته ای نمای بورس با توجه به اطلاعات روزانه معاملات در این بازار شکل می گیرد. این جدول دارای مفاهیم و نکاتی می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم و یک به یک توضیح خواهیم داد.

آشنایی با جدول بورس

این جداول که معمولا به صورت مربعی می باشند و در آن ها دسته های مختلف در بازار سرمایه را به نمایش می گذارند. که می توان به دسته سرمایه گذاری ها، پتروشیمی ها، معادن، و … اشاره کرد. و حتی می توان گروه های بورسی و فرا بورسی را به صورت مجزا به نمایش در آورد.

به گونه ای که شما اگر بخواهید فقط نمایی از بازار فرا بورس را ببینید می توانید این فیلتر را ایجاد کنید، در مقابل برای سهم های بورس نیز می توان همین کار را انجام داد. ولی در حالت عادی زمانی که شما جدول بورس تهران را باز می کنید هر دو این بازار ها را به صورت در هم مشاهده می کنید.

همچنین توجه داشته باشید ما مقالاتی نظیر آموزش تحلیل تکنیکال و همچنین آموزش تحلیل بنیادی را آماده کرده ایم که به وسیله آنها می توانید بهترین تحلیل را از جدول بورس تهران داشته باشید.

آموزش خواندن جدول بورس و تحلیل جدول بورس

آموزش خواندن جدول بورس و تحلیل جدول بورس

در این جدول که به صورت مربعی طراحی شده نماد ها از دو رنگ قرمز و سبز از هم مجزا شده اند که نیز به نسبت درصد مثبت یا منفی بودن نماد یا سهم رنگ آن می تواند قرمز یا سبز کم رنگ و یا قرمز یا سبز پر رنگ باشد. حال کمی در رابطه با این رنگ بندی ها توضیح خواهیم داد.

با توجه به این که نماد ها باتوجه به قانون بورس تهران ذر طول یک روز بورسی در بازه مثبت 5 درصد و منفی 5 درصد معامله می شوند. سهام هایی که در منفی 5 درصد قرار دارند به صورت قرمز پر رنگ نمایش داده شده و سهام هایی که در مثبت 5 درصد قرار دارند با قرمز پر رنگ نمایش داده خواهند شد.

در این بین سهام های کمتر از مثبت 3 درصد با سبز کم رنگ و به همین نحو سهام های با کمتر از منفی 3 درصد با قرمز کم رنگ نمایش داده خواهند شد. در این بین سهام هایی که نه منفی هستند و نه مثبت یعنی صفر درصد تغییر قیمت داشته اند به صورت سرمه ای و یا مشکی نشان داده می شوند.

این رنگ بندی در جدول بورس دارای ابعاد روانشناسی بوده و نمی شود گفت که به صورت تصادفی این رنگ بندی انتخاب شده است حال بیاییم ببینیم چرا این رنگ ها انتخاب شده اند؟

رنگ سبز در جدول بورس

این رنگ به عنوان رنگ آرامش دهنده و ایجاد حس اعتماد در افراد شناخته می شود، و بسیاری از خواص دیگر که در این رنگ نهفه است ولی برای ما همین دو ویژگی می تواند جواب بسیاری از سوال های ما باشد. زیرا شما زمانی که یک سهم را در حالت سبز می بینید احساس خوبی نسبت به آن پپدا می کنید. در نگاه اول به نمای بازار با دیدن یک نماد سبز بی آن که از نماد اطلاعاتی داشته باشید حس خوبی نسبت به آن پیدا می کنید.

در حالت کلی رنگ سبز بدان معناست که بازار و یا سهم مربوطه روند رو به رشد داشته است و دارایی اش افزایش داشته است. این رنگ برای سهام داران بسیار دل پذیر است زیرا با یک نگاه متوجه می شوند که سهم مورد نظرشان سود داشته و به سرمایه شان اضافه شده است. این رنگ می تواند تا بازه 5 درصد نیز رشد داشته باشد و زمانی که شما سهمی را مشاهده کردید که 5 درصد مثبت داده است، بدان معناست که آن سهم نهایت سود خود را در آن روز کرده است.

روند اصلاح سهم

روند اصلاح سهم

البته نکته قابل توجه در این جاست که به طور معمول اگر مشاهده کردید که یک سهم در روز های متوالی دارای رشد مثبت بوده و به صورت پی در پی رنگش سبز است، بهتر است در خرید آن کمی احتیاط کنید. زیرا سهم هایی که در مدت های طولانی سود می دهند، یک روند اصلاح را نیز در برنامه خود دارند. این روند اصلاح به چه صورت است؟ مفهوم این کار به این صورت است که بعد از این که شرکتی سهام خود را عرضه کرد و تعدادی سهام دار خرد و کلان اقدام به خرید ان گرفتند، معمولا روند سود دهی را اغاز می کند. بعد از این که روند سود دهی از بازه معین شده خودشان گذر کرد، شرکت وارد فاز اصلاح می شود. به این صورت که در بازه زمانی کوتاه سهام روند نزولی خواهد داشت.

برای خرید سهام باید علم کافی در این زمینه را داشته باشید زیرا در زمان اصلاح و ضرر دهی هر سهام، نقطه خرید خوبی تعریف خواهد شد که اگر ان نقطه را بدانید شما می توانید سهام مورد نظر خود را با سرمایه کمتر بخرید و بعد از خرید شما، شرکت وارد فاز سود دهی می شود و سرمایه تان افزایش می یابد. البته تمام این گفته ها ملزم به آن است که شما علم کافی در این زمینه را به دست اورده باشید و به راحتی بتوانید نقاط سود و زیان سهم ها را حدس بزنید و اقدام به خرید و فروش کنید.

رنگ قرمز در جدول بورس

این رنگ به معنای جنگ، خطر، هشدار و … می باشد کاری نداریم که این رنگ معانی دیگری نیز دارد همین چند مورد کاملا گویا دلیل اختصاص دادن این رنگ به ضریب منفی در بورس می باشد. چرا که شما وقتی یک نماد را رنگ قرمز تیره می بینید نا خود آگاه یک علامت هشدار از آن نماد در ذهن شما ایجاد می شود.

اطلاعاتی که می تواند در جدول بورس به ما داده شود حاوی اطلاعات متنوعی بوده که می توان به حجم معاملات، ارزش معاملات، تعداد معاملات اشاره کرد. که ما می توانیم از هر کدام از این ها اطلاعاتی را استخراج کرده و در تحلیل های خود استفاده کنیم.

زمانی که شما به جدول بورس نگاهی می اندازید متوجه خواهید شد که رنگ قرمز برای اکثر سهام داران خوشایند نیست و با دیدن آن به تکاپو می افتند. باید بدانید که زمانی رنگ سهامی قرمز می شود بدان معناست که سهام با ضرر مواجه شده است و به طبع ان سهام داران آن سهام نیز دچار ضرر و زیان خواهند شد.

سود و ضرر؛ دو عنصر جدایی ناپذیر در بورس

سود و ضرر؛ دو عنصر جدایی ناپذیر در بورس

این یک شمشیر دو لبه است زیرا اگر همان شرکت دوباره سود دهد، سهام داران ان نیز در سود آن شریک هستند پس اگر شما تحمل ضرر و زیان در این بازار را ندارید و تحمل آن برایتان سخت است، پیشنهاد ما به شما این است که به این بازار وارد نشوید و به جای آن سرمایه خود را در محلی امن تر سرمایه گذاری کنید زیرا بورس دنیایی شناور است که حدس دقیق ان به راستی کار مشکلی است و برای افراد مبتدی و تازه وارد می تواند بسیار خطرناک نیز باشد.

تصمیم درست در زمان ضرر دهی

زمانی که شما متوجه می شوید سهام مورد نظرتان شروع به زیان دهی کرده است، احتمالا اولین فکری به سرتان می زند این است که مابقی سهام خود را سریعا بفروشید تا از ضرر بیشتر جلوگیری کنید. شاید بد نباشد که بدانید همین کار باعث می شود تا صف های فروش شلوغ شود و همین کار باعث زیان دهی بیشتر سهم نیز می شود. پس در این مواقع چه کاری را باید انجام داد؟ بهترین کار این است که از همان ابتدا این روز ها را پیش بینی کرده باشید و با ضرر دهی سهام خود، دچار شوک و وحشت نشوید زیرا همان گونه که گفتیم بازار بورس، بازاری شناور و غیر قابل پیش بینی است.

بعد از آن باید تحلیل تکنیکال خود را شروع کنید که آیا این سهم روند سود دهی خود را شروع می کند یا خیر؟ اگر بله، زمان تقریبی سود دهی این سهم چه زمانی می باشد و آیا به نفع شماست که سرمایه خود را در آن جا حفظ کرده و منتظر سود دهی بمانید یا خیر؟ نکته ای که توضیح ان در این جا خالی از لطف نیست این است که شما باید در بورس، دید بلند مدت داشته باشید و در همان ابتدا فرض را بر آن بگذارید که قرار است سرمایه خود را برای یک بازه زمانی تقریبا طولانی در بورس بگذارید. این بازه زمانی می تواند از یک سال تا پنج سال نیز ادامه داشته باشد و در صورت داشتن چنین چشم اندازی، مطمئن باشید که متحمل ضرر نخواهید شد.

در اخر توصیه ما به شما این است که همراه با علم و اگاهی وارد این دنیای پر تلاطم بورسی شوید تا بتوانید از سرمایه خود حفظ و نگهداری کنید و حتی به ان اضافه کنید و سود های خوبی را نیز از ان به دست اورید. همیشه به خاطر داشته باشید که نگهداری سرمایه تان بهتر از این است که یک شبه ان را از دست بدهید پس حتما حواستان به این موضوع باشد.

جدول بورس تهران

جدول بورس تهران

در جدول بورس تهران شما می توانید نماد های مختلف از شرکت ها و هلدینگ ها از دسته های مختلف بورسی را ببینید. در عموم به این جدول نمای بورس نیز گفته می شود که بسیاری از افراد با این اسم می شناسند.

جدول بورس در ایران را می توان در سایت مختلف که در زمینه بورس فعالیت می کنند را به راحتی پیدا کرد. ولی بهترین و بی نقص ترین نمای بازار را می توان در سایت کارگزاری ها دید، در سایت این کارگزاری ها به کمک سایت نویسان حرفه ای جدولی طراحی می شود که بتواند.

به کمک داده های بورس اوراق بهادار تهران اطلاعاتی وارد شده و با توجه به این داده ها این نمای بازار تشکیل می شود. حال با توجه به انتخاب کاربر که کدام گزینه فیلتر را انتخاب کند می تواند سایز های این جدول بر اساس نماد های موجود را تغییر دهد.

جدول بورس امروز

نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که جدول بورس اوراق بهادار هیچ زمان در هیچ موقعی دارای نمای مشابه نبوده و نخواهد بود یعنی نوسان قیمتی در سهام های مختلف که در پایان یک روز بورسی ثبت می شود، هیچ گاه با نوسان قیمتی روز بعد شباهتی نخواهد داشت و به طور کامل متفاوت است.

حال چرا این داده ها در هر روز با هم متفاوت است؟ زیرا در نماد های مختلف نواسانات روزانه وجود دارد و هیچ زمان این اتفاق نمی افتد که همه نماد ها در دو روز بورسی در حجم معاملاتی، ارزش معاملاتی و تعداد معاملاتی با هم برابر باشند به طور قطع به یقین می توان گفت که این اتفاق غیر ممکن است.

پس می توان گفت که جدول بورس سهام دائما در حال تغییر بوده و گفته ای بازار سرمایه بسیار پویا است. و این جا تعین کننده مرز بین یک تحلیل گر ضعیف و قوی مشخص می شود. چرا که این پیش بینی درست یک تحلیل گر از بازار در چند روز آینده نشان از علم بالای او می دهد.

بورس جهانی

بورس جهانی

با توجه به نکاتی که در بالا شما گفتیم جدول بورس جهانی نیز از این مسئله مستثنی نبوده و در بسیاری از بازار های مالی جهانی استفاده می شود. این جداول در بورس هایی همانند بورس آمریکا، بورس فارکس و … استفاده می شود.

اگر بخواهیم در رابطه با اصطلاحات جدول بورس با شما صحبت کنیم باید بگوییم که در این قسمت بحث رنگ نماد، حجم نماد، تعداد نماد، ارزش نماد، گروه نماد، و دسته نماد جز اصطلاحات اولیه این جداول می باشد.

موفق و پر سود باشید.

سوالات متداول

سوالات متداول

  1. رنگ سبز در جدول بورس به چه معناست؟

    در حقیقت رنگ سبز در کنار نام هر سهم به معنای ان است که ان سهام سود داده است.

  2. رنگ قرمز هر سهم به چه معناست؟

    در حالت کلی رنگ قرمز یعنی سهام آن شرکت ضرر داده است.

  3. آیا بازار بورس بازاری ثابت و قابل پیش بینی است؟

    خیر، بازار بورس بسیار متغیر و شناور است و نمی توان پیش بینی ثابت و صد در صدی از ان انتظار داشت.

به این مقاله امتیاز دهید :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *