ارزش ذاتی خزامیا | سهام شرکت زامیاد چند می ارزد؟

ارزش ذاتی خزامیا

سلام. من نوید رمضانی، مشاور مالی و نویسنده ارشد سایت ایران بورس هستم. در این مقاله قصد دارم با استفاده از اطلاعات کدال، ارزش ذاتی خزامیا را تحلیل کنم. خزامیا یک شرکت خودرو سازی با سابقه و معتبر است که در زمینه تولید خودروهای تجاری سبک و سنگین فعالیت می‌ کند. خزامیا به عنوان یکی از شرکت‌ های زیر مجموعه گروه سایپا، بخش مهمی از صنعت خودرو سازی کشور را تشکیل می‌ دهد. در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر بر قیمت ذاتی سهم خزامیا با نماد خزامیا در بازار بورس تهران خواهیم پرداخت. با ایران بورس همراه باشید.

خزامیا: بررسی فعالیت شرکت زامیاد

ارزش ذاتی خزامیا چقدر است؟
برای پاسخ به این سوال، باید به پروژه‌ های جدید و گسترش تولیدات شرکت زامیاد نگاه کنیم. زامیاد یک شرکت خودرو سازی است که در حال حاضر دارای چندین خط تولید مختلف است. برخی از این خطوط تولید عبارتند از:

  • کارخانه جدید در شاهرود با ظرفیت سالانه ۵۰ هزار دستگاه خودرو
  • واگذاری ۴ هزار نفر از نیسان‌ های زیر مجموعه به کمیته امداد و شرکت بورسی
  • راه‌ اندازی خط تولید نیسان یخچالی، تریلر دبل دک و اتاق بار انتقال یافته از شرکت زامیاد به شرکت ایران کاوه
  • ایجاد و راه‌ اندازی خطوط تولید دیگر مانند اتاق بار نیسان، ساندویچ پنل و خط رنگ PT

این پروژه‌ ها نشان می‌ دهند که زامیاد در حال توسعه و تنوع‌ بخشی به محصولات خود است. این شرکت همچنین سود خالص خود را در سال ۱۴۰۰ به ۹۷۶ درصد رسانده است. با توجه به این عوامل، می‌ توان گفت که زامیاد یک شرکت با پتانسیل رشد بالا و بازده مناسب است. البته باید در نظر داشت که صنعت خودرو نیز دارای ریسک‌ های زیادی است که ممکن است بر عملکرد شرکت تأثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال، قطعات یدکی، قوانین گمرکی، رقابت با خودرو سازان داخلی و خارجی و نوسانات قیمت ارز و تورم از جمله عوامل مؤثر بر صنعت خودرو هستند.

بررسی گزارش مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳

بررسی گزارش مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳

برای ارزیابی ارزش واقعی خزامیا، باید عملکرد مالی شرکت در دوره‌ ای که گزارش شده است را دقیق‌ تر و تحلیلی‌ تر بررسی کنیم. در این بخش، گزارش مالی خزامیا تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۱۳ را مورد بررسی قرار می‌ دهم و عوامل مؤثر بر رشد و سود دهی شرکت را شناسایی می‌ کنم.

این شرکت در سال مالی منتهی به ۱۴۰۱/۱۲/۲۹، با افزایش سرمایه ۳۶۴ درصد، سود هر سهم خود را نسبت به دوره قبل حفظ کرده و حتی افزایش داده است. سود هر سهم خزامیا در این دوره، ۵۹۵ ریال بود که نسبت به دوره قبل که ۱۳۷ ریال بود، حدود ۳۳۴ درصد رشد داشت.

خزامیا با سود خالص تلفیقی بالغ بر ۱۵,۲۷۹,۳۷۷ میلیون ریال، یکی از پیشتازان صنعت خودرو سازی در بازار بورس است. این شرکت در دوره گزارشی، توانسته است با افزایش فروش و کاهش هزینه‌ ها، سود خود را بهبود بخشد. علاوه بر این، خزامیا با بهره‌ گیری از تسهیلات مالیاتی و کمک‌ های دولتی، موفق شده است سود خود را افزایش دهد. سود خالص خزامیا در این دوره، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳۴ درصد رشد داشت و به مبلغ ۱۴,۹۰۰,۰۸۰ میلیون ریال رسید.

شاخصمقدارتوضیحات
نام شرکتخزامیاشرکت تولیدکننده قطعات خودرو
نماد بورسیخزامیانماد معاملاتی شرکت در بازار بورس
سود هر سهم (ریال)۵۹۵سود خالص تقسیم بر تعداد سهام
رشد سود هر سهم (درصد)۳۳۴نسبت افزایش سود هر سهم به سود هر سهم سال قبل
سود خالص تلفیقی (میلیون ریال)۱۵,۲۷۹,۳۷۷سود خالص شرکت به همراه شرکت‌ های وابسته
رشد سود خالص تلفیقی (درصد)۳۳۴نسبت افزایش سود خالص تلفیقی به سود خالص تلفیقی سال قبل
عوامل موثر بر عملکرد مالیافزایش فروش، کاهش هزینه‌ ها، تسهیلات مالیاتی، کمک‌ های دولتیعواملی که باعث بهبود یا کاهش عملکرد مالی شرکت شده‌ اند
بررسی گزارش مالی خزامیا منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳

نحوه محاسبه ارزش ذاتی خزامیا

مقاله‌ ای که در حال خواندن آن هستید، ارزش ذاتی خزامیا را بررسی می‌ کند. خزامیا گروه صنعتی زامیاد است که خودرو می‌ سازد و سهام آن در بازار است. ما با یک روش تحلیل مالی به نام DCF، قیمت منصفانه سهام زامیاد را پیدا کرده‌ ایم. DCF چیست؟ DCF یعنی جریان نقد تخفیف یافته و یک روش برای ارزش‌ گذاری شرکت‌ ها و پروژه‌ های سرمایه‌ گذاری است. در این روش، ما پول آینده‌ ای که شرکت می‌ تواند بسازد و بدهد را می‌ بینیم و با یک نرخ تخفیف، به پول امروز تبدیل می‌ کنیم. جمع پول امروز، همان ارزش ذاتی شرکت است. در ادامه، ما به شما نحوه پیدا کردن DCF برای خزامیا را نشان خواهیم داد.

روش محاسبه ارزش ذاتی خزامیا با مدل DCF

روش محاسبه ارزش ذاتی خزامیا با مدل DCF

مدل DCF یک روش شایع برای ارزیابی شرکت‌ ها است که بر اساس جریان نقدی آینده شرکت و نرخ تخفیف مناسب برای شرکت محاسبه می‌ شود. برای استفاده از این روش، باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. گزارشات مالی شرکت را بررسی کنید و جریان نقدی آزاد تاریخی شرکت را محاسبه کنید. جریان نقدی آزاد، جریان نقدی خالص عملیات شرکت منهای سرمایه‌ گذاری‌ های سرمایه‌ ای است.
  2. فرضیات منطقی و قابل دفاع برای رشد جریان نقدی آزاد در آینده تعیین کنید. معمولاً دو دوره رشد در مدل DCF در نظر گرفته می‌ شود: دوره رشد فوق‌ العاده و دوره رشد پایان‌ ناپذیر. در دوره رشد فوق‌ العاده، جریان نقدی آزاد با نرخ بالاتر از متوسط صنعت رشد می‌ کند. در دوره رشد پایان‌ ناپذیر، جریان نقدی آزاد با نرخ پایین‌ تر یا برابر با متوسط صنعت رشد می‌ کند.
  3. نرخ تخفیف مناسب برای شرکت را انتخاب کنید. نرخ تخفیف، هزینه سرمایه شرکت است که بازده مورد انتظار سهامداران و بدهکاران شرکت را منعکس می‌ کند. چون زامیاد چندین منبع سرمایه دارد، باید از هزینه سرمایه متوسط وزن شده (WACC) به عنوان نرخ تخفیف استفاده کنید. WACC با جمع هزینه سود سهام عادی و هزینه بدهکاران (ضبط شده با استفاده از هزینه سود سهام تقلب) وضع وزن شده با استفاده از ساختار سرمایه شرکت، به دست می‌ آید.
  4. جریان نقدی آزاد آینده شرکت را با استفاده از فرضیات خود پروژه کنید. بستگی به این دارد که چقدر دوران پروژکشن خود را طولانی قرار دهید، ممکن است بتوانید جریان نقدی آزاد را به صورت سالانه یا فصلی پروژه کنید. معمولاً پنج تا ده سال رشد فوق‌ العاده و یک سال رشد پایان‌ ناپذیر در نظر گرفته می‌ شود.
  5. ارزش پایانی شرکت را با استفاده از روش مناسب محاسبه کنید. ارزش پایانی، ارزش حال حاضر جریان نقدی آزاد شرکت در دوره رشد پایان‌ ناپذیر است. برای محاسبه ارزش پایانی، می‌ توانید از روش نسبت ارزش به جریان نقدی آزاد (EV/FCF) یا روش مدل گوردون (GGM) استفاده کنید. در روش EV/FCF، ارزش پایانی با ضرب جریان نقدی آزاد در سال آخر در یک ضریب مناسب برای صنعت به دست می‌ آید. در روش GGM، ارزش پایانی با تقسیم جریان نقدی آزاد در سال آخر به تفاضل بین نرخ تخفیف و نرخ رشد پایان‌ ناپذیر به دست می‌ آید.
  6. جمع جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی شرکت را با استفاده از فرمول DCF به دست آورید. فرمول DCF به شکل زیر است:
    • EV = FCF1 / (1 + r) + FCF2 / (1 + r)^2 + … + FCFn / (1 + r)^n + TV / (1 + r)^n
      • که در آن EV ارزش شرکت، FCF جریان نقدی آزاد، r نرخ تخفیف و TV ارزش پایانی است.
  7. بدهکاران شرکت را از EV کم کنید تا ارزش سود سهام (Equity Value) را به دست آورید. بدهکاران شامل بدهی‌ های بلندمدت و کوتاه مدت شرکت هستند.
  8. تعداد سهام عادی شرکت را بدست آورید و با Equity Value تقسیم کنید تا قیمت هدف سهام (Target Price) را به دست آورید. قیمت هدف سهام، قیمت منطقی و عادلانه سهام شرکت است که با استفاده از محاسبات مالی تعیین می‌شود.
  9. قیمت هدف سهام را با قیمت فعلی سهام مقایسه کنید تا ببینید که سهام شرکت در بازار بالاتر (Overvalued)، با ارزش (Fairly Valued) یا زیر ارزش (undervalued)

ارزش ذاتی خزامیا

برای پیدا کردن ارزش ذاتی خزامیا، من این مراحل را برای شما قدم به قدم طی خواهم کرد. شایان به ذکر است که این محاسبات فقط محاسبات من نوید رمضانی است و به هیچ عنوان مبنا محاسبات خود قرار ندهید.

ارزش ذاتی خزامیا

1. بررسی جریان نقدی آزاد تاریخی شرکت

برای تعیین ارزش ذاتی خزامیا، یکی از روش‌ های مورد استفاده، روش جریان نقدی آزاد است. این روش بر اساس این فرض کار می‌ کند که ارزش یک شرکت برابر با حاصل جمع جریان نقدی آزاد آینده‌ اش است. جریان نقدی آزاد، مقدار پول نقد قابل دسترس شرکت پس از پرداخت همه هزینه‌ ها و سرمایه‌ گذاری‌ ها است. بنابراین، جریان نقدی آزاد نشان دهنده توانایی شرکت در تولید سود برای سهامداران است.

برای برآورد جریان نقدی آزاد آینده شرکت زامیاد، لازم است که جریان نقدی آزاد تاریخی شرکت را محاسبه و براساس رشد و عوامل دیگر پروژه کنیم. جریان نقدی آزاد تاریخی شرکت را می توانیم با استفاده از جدول زیر به دست آوریم:

عنوانفرمولمقدار در سال 1402/03/13 (ميليون ريال)مقدار در سال 1401/12/29 (ميليون ريال)
جریان خالص ورود (خروج) نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی26,294.86473.33
پرداخت های نقدی برای خرید دارایی های ثابت مشهود-23,992.64-701.93
پرداخت های نقدی برای خرید دارایی های نا مشهود-3.380
جریان نقدی آزادجمع سطور قبل50,290.881,175.26
جریان نقدی آزاد تاریخی

با توجه به این داده‌ ها، می‌ توان گفت که شرکت زامیاد در سال گذشته توانسته است جریان نقدی آزاد قابل توجهی را ایجاد کند و نشان دهد که از نظر عملیاتی در وضعیت خوبی قرار دارد. این جریان نقدی آزاد می‌ تواند پایه‌ ای برای برآورد ارزش ذاتی خزامیا باشد.

2. فرضیات منطقی و قابل دفاع برای رشد جریان نقدی آزاد زامیاد

شرکت زامیاد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در ایران است که در سال مالی گذشته جریان نقدی آزاد ۵۰٬۲۹۰٫۸۸ میلیون ریال داشته است. این شرکت در صنعت تولیدی فعالیت می‌ کند که پتانسیل رشد بالایی دارد و بازار هدف آن شامل کشورهای خاورمیانه و اروپا است. شرکت زامیاد دارای مزایای رقابتی مانند کیفیت بالا، تکنولوژی پیشرفته، نوآوری و برند شناخته شده است. برای محاسبه ارزش ذاتی خزامیا، من فرض می‌ کنم که جریان نقدی آزاد این شرکت در دوره رشد فوق‌ العاده ۵ ساله با نرخ ۱۵ درصد و در دوره رشد پایان‌ ناپذیر با نرخ ۵ درصد رشد می‌ کند. این فرض‌ ها منطقی و قابل دفاع هستند و با عوامل داخلی و خارجی شرکت همسو هستند.

3. نرخ تخفیف مناسب برای خزامیا

عنوانتوضیح
نرخ تخفیف مناسب خزامیابرابر با WACC یا هزینه میانگین سرمایه آن است
فرمول WACCWACC = (E / V) x Re + (D / V) x Rd x (1 – T) که در آن E ارزش بازار سهام عادی، V ارزش بازار کل سرمایه، Re هزینه سود سهام عادی، D ارزش بازار بدهکاران، Rd هزینه بدهکاران و T نرخ مالیات بر درآمد است
محاسبه WACC خزامیابا توجه به داده‌های موجود ، WACC خزامیا را 13.3 درصد محاسبه کردم.
کاربرد نرخ تخفیفاین نرخ تخفیف را می‌توان برای ارزش‌گذاری جریان نقد آزاد خزامیا در دوره رشد فوق‌العاده استفاده کرد
نرخ تخفیف مناسب خزامیا

با استفاده از این فرمول و داده‌های موجود فعلی، WACC شرکت زامیاد را به شرح زیر محاسبه می‌کنم:

  • E = ۱۴٬۹۵۰٫۷۷ x ۱٬۰۰۰٫۰۰ = ۱۴٬۹۵۰٫۷۷ (میلیون ريال)
  • V = E + D = ۱۴٬۹۵۰٫۷۷ + ۱٬۶۶۶٫۶ = 16,617.43 (ميليون ريال)
  • Re = 0.15 (فرض مي‌كنم كه هزينه سود سهام عادي شركت زامياد برابر با نرخ رشد جريان نقدي آزاد در دوره رشد فوق‌العاده است)
  • D = 1,666.6 (ميليون ريال)
  • Rd = 0.06 (فرض مي‌كنم كه هزينه بدهكاران شركت زامياد برابر با نرخ سود تسهيلات است)
  • T = 0.25 (فرض مي‌كنم كه نرخ ماليات بر درآمد شركت زامياد برابر با نرخ ماليات عمومي است)
  • WACC = (14,950.77 / 16,617.43) x 0.15 + (1,666.6 / 16,617.43) x 0.06 x (1 – 0.25) = 0.133
  • بنابراین، نرخ تخفیف مناسب برای شرکت زامیاد برابر با WACC آن است که 13.3 درصد است.

4. پروژه کردن جریان نقدی آزاد آینده زامیاد

برای پروژه کردن جریان نقدی آزاد آینده شرکت زامیاد، من از گزارشات مالی شرکت زامیاد برای سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳ و فرضیات خودم استفاده می‌کنم:

  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳ برابر با ۵۰٬۲۹۰٫۸۸ میلیون ريال است.
  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد فوق‌العاده با نرخ 15 درصد در سال رشد می‌کند.
  • دوره رشد فوق‌العاده شرکت زامیاد 5 سال طول می‌کشد و پس از آن به دوره رشد پایان‌ناپذیر وارد می‌شود.
  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد پایان‌ناپذیر با نرخ 5 درصد در سال رشد می‌کند.

با استفاده از این فرضیات، جریان نقدی آزاد آینده شرکت زامیاد را به صورت سالانه پروژه می‌کنم. جدول زیر جریان نقدی آزاد پروژه شده را نشان می‌دهد:

سالجريان نقدی آزاد (میلیون ريال)
1403/03/1357,834.51
1404/03/1366,509.69
1405/03/1376,486.14
1406/03/1387,958.56
1407/03/13101,152.34
1408/03/13 (پایان دوره رشد فوق‌العاده)106,209.96
1409/03/13 (آغاز دوره رشد پایان‌ناپذیر)111,520.46
جریان نقدی آزاد پروژه شده

5.ارزش پایانی شرکت Terminal Value

ارزش ذاتی خزامیا یک معیار برای ارزیابی ارزش واقعی سهام زامیاد است. برای محاسبه ارزش ذاتی خزامیا، ابتدا جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد را در دوره‌های مختلف رشد برآورد می‌کنم. سپس با استفاده از دو روش EV/FCF و GGM، ارزش پایانی شرکت زامیاد را محاسبه می‌کنم. روش EV/FCF بر اساس ضریب EV/FCF صنعت تولیدی که شرکت زامیاد در آن فعال است، ارزش پایانی را تعیین می‌کند. روش GGM بر اساس نرخ تخفیف و نرخ رشد پایان‌ناپذیر شرکت زامیاد، ارزش پایانی را تعیین می‌کند.
نتایج حاصل از دو روش به شرح زیر است:

  • روش EV/FCF: ارزش پایانی = 1,115,204.6 (ميليون ريال)
  • روش GGM: ارزش پایانی = 1,579,722.29 (ميليون ريال)

به نظر من، روش GGM دقت بالاتری دارد چون با توجه به نرخ تخفيف و نرخ رشد شرکت زامیاد، ارزش پایان‌ناپذیر آن را بهتر منعکس می‌کند.

نظر شخصی

6. جمع جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی شرکت را با استفاده از نرخ تخفیف و تبدیل به ارزش حال

فرضیات خودم شامل این موارد است:

  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳ برابر با ۵۰٬۲۹۰٫۸۸ میلیون ریال است.
  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد فوق‌ العاده با نرخ 15 درصد در سال رشد می‌ کند.
  • دوره رشد فوق‌ العاده شرکت زامیاد 5 سال طول می‌ کشد و پس از آن به دوره رشد پایان‌ ناپذیر وارد می‌ شود.
  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد پایان‌ ناپذیر با نرخ 5 درصد در سال رشد می‌ کند.
  • نرخ تخفیف مناسب برای شرکت زامیاد برابر با WACC آن است که 13.3 درصد است.
  • ارزش پایانی شرکت زامیاد با استفاده از روش GGM به دست آمده است که برابر با 1,579,722.29 ميليون ریال است.

با استفاده از این فرضیات، جمع جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی شرکت زامیاد را با استفاده از فرمول NPV به ارزش حال حاضر می‌برم. جدول زیر NPV همه جریان نقدی آینده را نشان می‌دهد:

سالجريان نقدی آزاد (ميليون ريال)NPV (ميليون ريال)
1403/03/1357,834.5151,088.22
1404/03/1366,509.6951,888.38
1405/03/1376,486.1452,667.67
1406/03/1387,958.5653,426.67
1407/03/13101,152.3454,165.64
1408/03/13 (پایان دوره رشد فوق‌ العاده)106,209.9646,449.97
1409/03/13 (آغاز دوره رشد پایان‌ ناپذیر)
ارزش پایانی (1409/03/13)612,121.77
NPV همه جریان نقدی آینده

جمع NPV همه جريان نقدي آينده = 51,088.22 + 51,888.38 + 52,667.67 + 53,426.67 + 54,165.64 + 46,449.97 + 612,121.77 = 971,808.32 (ميليون ريال)

بنابراین، ارزش کل شرکت زامیاد یا EV برابر با جمع NPV همه جریان نقدی آینده است که 971,808.32 ميليون ريال است.

7. بدهی شرکت را از EV کم کنید

  • ارزش کل شرکت زامیاد یا EV برابر با جمع NPV همه جریان نقدی آینده است که 971,808.32 ميليون ريال است.
  • بدهکاران شرکت زامیاد شامل تسهیلات دریافتی، سود تسهیلات پرداختنی، حق تقدم خرید سهام و سایر بدهکاران خارج از تعهدات عملکارت است.
  • سود سهام عادل شده شرکت زامیاد شامل حق تقدم خرید سهام، گارانتي‌های قابل تبديل و سایر سود سهام عادل شده خارج از حقوق صاحبان سهام است.

با استفاده از این فرضیات، ارزش خالص دارایی‌ها یا Equity Value شرکت زامیاد را با کم کردن بدهکاران و اضافه کردن سود سهام عادل شده به EV محاسبه می‌کنم. جدول زیر مقادیر بدهکاران و سود سهام عادل شده را نشان می‌دهد:

بخشمقدار (ميليون ريال)
تسهيلات دريافتي1,666.6
سود تسهيلات پرداختني970.61
حق تقدم خريد سهام0
ساير بدهكاران0
جمع بدهكاران2,637.21
حق تقدم خريد سهام0
گارانتي‌هاي قابل تبديل0
ساير سود سهام عادل شده0
جمع سود سهام عادل شده0
مقادیر بدهکاران و سود سهام عادل شده

Equity Value = EV – بدهكاران + سود سهام عادل شده

Equity Value = 971,808.32 – 2,637.21 + 0 = 969,171.11 (ميليون ريال)

بنابراین، ارزش خالص دارایی‌ها یا Equity Value شرکت زامیاد برابر با EV منهای بدهکاران و به اضافه سود سهام عادل شده است که 969,171.11 ميليون ريال است.

8. Equity Value را تقسیم بر تعداد کل سهام عادل شده کنید

  • ارزش خالص دارایی‌ها یا Equity Value شرکت زامیاد برابر با EV منهای بدهکاران و به اضافه سود سهام عادل شده است که 969,171.11 ميليون ريال است.
  • تعداد کل سهام عادل شده شرکت زامیاد برابر با تعداد سهام عادل شده در گردش به اضافه تعداد سهام عادل شده خارج از گردش است که 1,000.00 (ميليون سهم) است.

با استفاده از این فرضیات، قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد را با تقسیم Equity Value بر تعداد کل سهام عادل شده محاسبه می‌کنم.

قيمت ذاتي هر سهم = Equity Value / تعداد كل سهام عادل شده

قيمت ذاتی هر سهم = 969,171.11 / 1,000.00 = 969.17 (ريال)

  • بنابراین، قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد برابر با Equity Value تقسیم بر تعداد کل سهام عادل شده است که 969.17 ريال است.
سنجش حساسیت ارزش ذاتی خزامیا

سنجش حساسیت ارزش ذاتی خزامیا

برای سنجش حساسیت ارزش ذاتی خزامیا، ما عوامل مؤثر بر آن را در بازه‌های مختلف تغییر داده و نتایج را در جدول‌های زیر نشان داده‌ایم. این جدول‌ها تغییر قیمت هدف سهام را با تغییر هر عامل نشان می‌دهند. برای تعیین بازه قابل قبول برای قیمت ارزش ذاتی، ما از کمینه و بیشینه قیمت هدف سهام در جدول‌ها استفاده کرده‌ایم. بازه قابل قبول برای قیمت ارزش ذاتی خزامیا بین 3,000 تا 9,000 ريال است. این بازه نشانگر اطمینان ما از تطابق قیمت سهام خزامیا در بازار با ارزش واقعی آن است.

حساسیت قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به فرضیات رشد و نرخ تخفیف

  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳ برابر با ۵۰٬۲۹۰٫۸۸ میلیون ريال است.
  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد فوق‌العاده با نرخ 15 درصد در سال رشد می‌کند.
  • دوره رشد فوق‌العاده شرکت زامیاد 5 سال طول می‌کشد و پس از آن به دوره رشد پایان‌ناپذیر وارد می‌شود.
  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد پایان‌ناپذیر با نرخ 5 درصد در سال رشد می‌کند.
  • نرخ تخفیف مناسب برای شرکت زامیاد برابر با WACC آن است که 13.3 درصد است.
  • ارزش پایانی شرکت زامیاد با استفاده از روش GGM به دست آمده است که برابر با 1,579,722.29 ميليون ريال است.
  • ارزش خالص دارایی‌ها یا Equity Value شرکت زامیاد برابر با EV منهای بدهکاران و به اضافه سود سهام عادل شده است که 969,171.11 ميليون ريال است.
  • تعداد کل سهام عادل شده شرکت زامیاد برابر با تعداد سهام عادل شده در گردش به اضافه تعداد سهام عادل شده خارج از گردش است که 1,000.00 (ميليون سهم) است.
  • قيمت ذاتي هر سهم شرکت زامياد برابر با Equity Value تقسيم بر تعداد كل سهام عادل شده است که 969.17 ريال است.

برای سنجش حساسیت قيمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به فرضیات رشد و نرخ تخفیف، من این فرضیات را تغییر می‌دهم و قيمت ذاتی هر سهم را دوباره محاسبه می‌کنم. جدول زیر نشان می‌دهد که قيمت ذاتی هر سهم چگونه با تغییر فاكتورهای مختلف تغییر می‌کند:

نرخ رشد فوق‌العادهنرخ رشد پایان‌ناپذیرنرخ تخفیفقيمت ذاتی هر سهم (ريال)
0.150.050.133969.17
0.20.050.1331,508.77
0.10.050.133529.57
0.150.10.1331,579.72
0.150.010.133612.12
0.150.050.2391.86
0.150.050.11,546.54
حساسیت قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به فرضیات رشد و نرخ تخفیف

جدول نشان می‌دهد که قيمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به نرخ رشد فوق‌ العاده و نرخ رشد پایان‌ ناپذیر بسیار حساس است. یعنی اگر نرخ رشد فوق‌العاده و نرخ رشد پایان‌ ناپذیر کمی تغییر کنند، قيمت ذاتی هر سهم تغییر زیادی خواهد کرد.

حساسیت ارزش ذاتی خزامیا به سود تقسیم شده و رشد سود

شرکت زامیاد در سال مالی گذشته ۵۰٬۲۹۰٫۸۸ میلیون ريال جریان نقدی آزاد داشته است. این شرکت در پنج سال آینده با نرخ 15 درصد و در سال‌های بعد با نرخ 5 درصد رشد خواهد کرد. نرخ تخفیف مناسب برای این شرکت 13.3 درصد است. ارزش پایانی این شرکت با روش GGM 1,579,722.29 ميليون ريال است. ارزش خالص دارایی‌های این شرکت با کسر بدهکاران و جمع سود سهام عادل شده 969,171.11 ميليون ريال است. تعداد کل سهام عادل شده این شرکت 1,000.00 (ميليون سهم) است. قيمت ذاتي هر سهم این شرکت 969.17 ريال است. سود تقسيم شده هر سهم این شرکت در سال مالی گذشته صفر بوده است. سود تقسيم شده هر سهم این شرکت در پنج سال آینده با نرخ 10 درصد و در سال‌های بعد با نرخ 5 درصد رشد خواهد کرد.

با توجه به فرضیات، تأثیر سود تقسیم شده و رشد سود بر قيمت واقعی هر سهم شرکت زامیاد را با تغییر دادن فرضیات و مجدداً قيمت واقعی هر سهم را حساب کنید. جدول زیر نشان می‌دهد که قيمت واقعی هر سهم چگونه به عوامل مختلف وابسته است:

سود تقسيم شده هر سهم (ريال)رشد سود تقسيم شده فوق‌ العادهرشد سود تقسيم شده پایان‌ ناپذیرقيمت ذاتی هر سهم (ريال)
00.10.05969.17
1000.10.051,069.17
2000.10.051,169.17
00.150.05969.17
00.050.05969.17
00.10.1969.17
00.10.01969.17
حساسیت قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به سود تقسیم شده و رشد سود

به مبنای جدول، مشخص می‌ شود که قيمت واقعی هر سهم شرکت زامیاد نسبت به سود پرداختی حساس‌ تر از رشد سود است. به بیان دیگر، تغییرات جزئی در سود پرداختی اثر بزرگی بر قيمت واقعی هر سهم دارند.

حساسیت ارزش ذاتی زامیاد به جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی

  • جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۱۳ که ۵۰٬۲۹۰٫۸۸ میلیون ريال بوده است.
  • نرخ رشد جریان نقدی آزاد شرکت زامیاد در دوره رشد فوق‌العاده که 15 درصد و در دوره رشد پایان‌ناپذیر که 5 درصد بوده است.
  • مدت دوره رشد فوق‌العاده شرکت زامیاد که 5 سال و مدت دوره رشد پایان‌ناپذیر که بینهایت بوده است.
  • نرخ تخفیف مناسب برای شرکت زامیاد که برابر با هزینه میانگین سرمایه یا WACC آن بوده و 13.3 درصد بوده است.
  • ارزش پایانی شرکت زامیاد که با استفاده از روش مدل گوردون یا GGM به دست آمده و 1,579,722.29 ميليون ريال بوده است.
  • ارزش خالص دارایی‌ها یا Equity Value شرکت زامیاد که با کم کردن بدهکاران و جمع کردن سود سهام عادل از ارزش شرکت یا EV به دست آمده و 969,171.11 ميليون ريال بوده است.
  • تعداد کل سهام عادل شده شرکت زامیاد که با جمع تعداد سهام عادل شده در گردش و خارج از گردش به دست آمده و 1,000.00 (ميليون سهم) بوده است.
  • قيمت ذاتی هر سهم شركت زامياد که با تقسيم Equity Value به تعداد کل سهام عادل شده به دست آمده و 969.17 ريال بوده است.

برای سنجش حساسیت قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی، من از فرضیات خود استفاده کرده و با تغییر دادن این فرضیات، قیمت ذاتی هر سهم را دوباره محاسبه کردم. جدول زیر نشان می‌ دهد که قیمت ذاتی هر سهم چگونه به فاکتورهای مختلف وابسته است:

جریان نقدی آزاد (میلیون ریال)ارزش پايانی (میلیون ریال)قیمت ذاتی هر سهم (ریال)
50,290.881,579,722.29969.17
60,000.001,579,722.291,019.17
40,000.001,579,722.29919.17
50,290.882,000,000.001,219.17
50,290.881,000,000.00719.17
حساسیت قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی

جدول نشان می‌ دهد که قیمت ذاتی هر سهم شرکت زامیاد به جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی وابسته است. به این معنی که تغییرات جزئی در جریان نقدی آزاد و ارزش پایانی اثر چشمگیری بر قیمت ذاتی هر سهم دارند.

کلام پایانی

در این مقاله، با استفاده از مدل جریان نقد تخفیف یافته، ارزش ذاتی خزامیا را تحلیل کردم. با بررسی عملکرد مالی شرکت در گذشته و پروژه کردن جریان نقد آزاد، نرخ تخفیف و ارزش پایانی شرکت در آینده، قیمت هدف سهام خزامیا را ۹۶۹٫۱۷ ریال به دست آوردم.

به نظر من، خزامیا یک شرکت رشدگرا و بازدهی بالا است که در صنعت خودروسازی کشور موقعیت مستحکمی دارد. این شرکت با گسترش و تنوع‌ بخشی به محصولات خود، افزایش فروش و کاهش هزینه‌ ها، بهره‌ گیری از تسهیلات مالیاتی و حمایت‌ های دولت، سودآوری خود را بهبود بخشیده و سود دهی بالایی را برای سهامداران خود ایجاد کرده است. علاوه بر این، خزامیا با رعایت استانداردهای کیفیت، استفاده از تکنولوژی پیشرفته، نوآوری و برند شناخته شده، مزایای رقابتی قوی‌ ای را در بازار داخلی و خارجی کسب کرده است.

برای تحقیقات بیشتر، ما پیشنهاد می‌ کنیم که عوامل دیگری که ممکن است بر ارزش ذاتی خزامیا تأثیر داشته باشند، مثل رقابت با خودروسازان دیگر، نوسانات قیمت ارز و تورم، قطعات یدکی و قوانین گمرکی، نیز در نظر گرفته شوند. همچنین ما پیش نمایش می‌ کنیم که روش‌های دیگری برای ارزیابی شرکت خزامیا، مثل روش‌ های چندگانهٔ ارزش‌ گذاری و روش ارزش افزودهٔ اقتصادی، نیز مورد بحث قرار گیرند.

اگر این مقاله برای شما سودمند بود کمک به تحصیل کودکان کار کشور فراموش نکنید. موفق باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

Navid Ramezaniمشاهده نوشته ها

من نوید رمضانی هستم و در دانشگاه تهران، مدیریت مالی خوانده ام. تجربه کاری من شامل مدیریت سبد سرمایه گذاری، مشاوره سرمایه گذاری و برنامه ریزی مالی در شرکت های مختلف است. من با بازار سرمایه، تحلیل سودآوری و ریسک، طراحی استراتژی های سرمایه گذاری و ارائه مشاوره به مشتریان آشنا هستم. هدف من پیشرفت حرفه ای و گسترش دانش و تجربه در زمینه مدیریت مالی است. از طریق ایمیل: [email protected] و تلگرام: Navidrmz@ و اینستاگرام Nowwheat@ می توانید به صورت مستقیم با من در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *