سقوط بورس ایران تا کی ادامه دارد و چه دلیلی دارد؟

سقوط بورس ایران

بعد از رشد شارپی بورس و حمایت دولت از بورس و سوق مردم به سوی سرمایه گذاری در این بازار در سال ۹۹ خیلی از مردم سرمایه های خود را به سمت بورس کشاندند حتی خیلی ها ماشین یا حتی خانه شان را فروختند و پول و تمام سرمایه ای که طی سالیان گذشته جمع کرده بودند را به سوی این بازار آوردند به امید آن که پولشان چندین برابر شود. در این جا در خصوص سقوط بورس اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار خواهیم داد پس با سایت ایران بورس همراه باشید.

سقوط بورس ایران

سقوط بورس ایران

صدا و سیما با اینکه تبلیغات زیادی بر روی این بازار انجام داد و یکی از عوامل اصلی و مشوقین مهم مردم به سوی این بازار محسوب می شد ولی از همان ابتدا که بازار بورس بسیار سریع داشت رشد می کرد و همه را بهت زده کرده بود کارشناس های متعددی را دعوت می کرد و آن ها به مردم این توصیه را می کردند که پول مازاد خود را به این بازار بیاورید و هیچ گاه پولی که به آن تا شش ماه آینده نیاز دارید وارد بازار بورس نکنید ولی رشد زیاد بورس و سود های کلانی که داشت به مردم هدیه می کرد چشم و گوش همگان را بسته بود و هیچ کس به این توصیه ها گوش فرا نمی داد.

بورس ایران تا برج ۴ سال ۹۹ به رشد خود ادامه داد ولی از برج ۴ به بعد شاهد سقوط بورس ایران بودیم و تمام سود هایی که مردم طی چند ماه اخیر بدست آورده بودند از دستشان رفت حتی بسیاری از مردم از سود اصلی شان کاسته شد و سرمایه اولیه خود را نیز از دست دادند چه بسیار افرادی که حتی وام می گرفتند و به امید آن که در بورس ماهی ۷۰ یا حتی ۸۰ درصد سود بکنند ولی نه تنها سود نکردند بلکه حتی سرمایه اولیه شان را نیز از دست دادند.

البته اگر کسی در برج ۴ سال ۹۹ پولش را بر می داشت سود کلانی کرده بود ولی توصیه اکثر مدیران اقتصادی به ادامه سهام داری باعث شد تا مردم سهام خود را نفروشند و با سقوط بورس ایران همراه باشند و نظاره گر ذره ذره کم شدن سرمایه شان در جلوی چشمانشان باشند و با صف های چند صد ملیونی حتی نتوانند سهام خود را بفروشند.

چه دلایلی را می توان علت این رویداد اصلی قلمداد کرد؟

امروزه در سایت های اینترنتی که مربوط به ارزیابی سهام شرکت ها می باشد کافیست رجوع کنید و کامنت های سهام داران را بخوانید حتی دلتان به حال بعضی از افراد می سوزد که می گویند حاصل ده سال دست رنج خود را به بورس آورده اند و همه آن به باد رفته است.

یکی از مواردی که باعث سقوط بورس ایران شد این بود که هر کسی که به سن ۱۸ سالگی می رسید می توانست بدون هیچ آموزشی وارد بازار بورس شود و بدون هیچ علمی دست به خرید سهام بورس و فروش می زد و هیچ استراتژی ای در بازار بورس برای خود نداشت و همین امر که افراد بدون هیچ علم و آگاهی ای وارد بازار می شدند باعث شد تا در روز هایی که بازار باید با علم و تحلیل پیش می رفت دیگر پیش نرود و علم و تحلیل جای خود را به هیجان داد به گونه ای که تا در صفی چند نفر در صف فروش می رفتند.

مردم از ترس پشت سر آن ها و به دنبال آنان به صف فروش می پیوستند و بدون هیچ استدلالی سهام خود را می فروختند و نمی دانستند که وقتی به صف فروش بپیوندد این خودشان هستند که ضرر می کنند، بسیاری از قدیمی ها و افراد با تجربه در بازار بورس گلایه شان از دولت همین بود که چرا بدون هیچ آموزشی مردم را به سمت این بازار تشویق می کردید که ما الان این گونه متحمل ضرر شویم.

سقوط بورس ایران امروز چقدر بود؟

سقوط بورس ایران امروز چقدر بود؟

این جمله یکی از دغدغه های اصلی سهام داران است و شب که سر بر بالین می گذارند به این امید هستند که بازار فردا برگردد و به شیب صعودی به خود بگیرد ولی بازار امروز دیگر با تحلیل های تکنیکالی پیش نمی رود و همان طور که گفته شد بازار با هیجانات پیش می رود نه با تحلیل های تکنیکالی و این کار را هم برای تازه وارد ها سخت می کند هم برای افرادی افرادی که در بازار با تحلیل پیش می رفته اند.

آن قدر بازار امروز بورس با هیجانات پیش می رود که حتی در گذشته خیلی از کانال ها سهم برای معماله پیش نهاد می کردند ولی امروزه کمتر کانالی به پیشنهاد سهم می پردازد و فقط سعی دارند تا حال و هوای بازار را تحلیل کنند نه سهام ها را.

در سقوط بورس تهران خیلی ها سرمایه های خود را از دست دادند و حتی به بانک ها بدهکار شدند و دیگر امید خود را از سود دهی های گذشته از دست دادند زیرا خیلی از کارشناسان بازار نیز بر این باورند که حتی اگر بازار شیب صعودی به خود بگیرد باز هم مانند گذشته شارپی صعود نخواهد کرد و رشدش بسیار کند خواهد بود و همین امر خیلی ها را از بازار بورس دل سرد کرده است و باعث شده است که سرمایه خود را با اینکه ضرر نیز کرده اند ولی از بازار بورس بکشند بیرون تا بیشتر ضرر نکنند و در بازار های دیگر مانند طلا یا دلار سرمایه گذاری کنند.

ولی یک نکته امید وار کننده ای که کارشناسان به آن اشاره می کنند این است که سقوط بورس در سال رخ نمی دهد و در پایان هر سال گزارش سالانه بورس همیشه مثبت بوده است و باید دید آیا برای امسال نیز این امر محقق خواهد شد یا خیر برای دانستن این حقیقت باید تا پایان سال ۹۹ صبر کرد و دید که آیا بورس در پایان سال سهام داران خود را راضی نگه خواهد داشت یا خیر ولی موضوعی که معلوم است این است که دیگر هر فردی بدون هیچ علمی نمی تواند در این بازار سود کند و باید با تحلیل به خرید و فروش سهام در این بازار بپردازد و مانند گذشته نیست که با فشار دادن یک دکمه خرید در هر سهمی بتواند سود زیادی کسب کند.

دلیل سقوط بورس ایران امروز و روزهای گذشته چیست؟

دلیل سقوط بورس ایران امروز و روزهای گذشته چیست؟

دلایل مختلفی باعث سقوط بورس ایران شده است که ما به چند عامل در این جا می پردازیم و شما را با مهم ترین عوامل سقوط بورس آشنا می کنیم ؛

  1. ورود سهام داران حقیقی بدون هیچ آموزشی : این عامل را می توان مهم ترین عامل سقوط بورس دانست زیرا اگر سهام داران با آگاهی وارد این بازار می شدند با چند روز منفی این گونه با هیجان رفتار نمی کردند و با تحلیل پیش می رفتند و تنها چند روز بازار آن هم به طور کم منفی می شد ولی با یک روز منفی همه در صف فروش می رفتند شاخص کل را بسیار زیاد پایین می آوردند و باعث نابودی سرمایه خود و سرمایه دیگران می شدند.
  2. فروش سهام عدالت توسط بانک ها و کارگزاری ها: در زمانی که خبر فروش سهام عدالت از سوی دولت مطرح شد همگان از این امر خوشحال بودند که می توانستند برای سهام خود تصمیم گیری کنند و کم تر کسی فکر می کرد که آزاد سازی سهام عدالت این گونه باعث کاهش شاخص کل در بورس شود ولی بر خلاف دید همگان آزاد سازی سهام عدالت تأثیر منفی زیادی بر بازار گذاشت که خیلی از افراد حتی از این آزاد سازی عصبانی شدند زیرا همه افراد سهام عدالت نداشتند و آن افرادی که سهام عدالت نداشتند باید جور افرادی که سهام عدالت خود را به فروش می گذاشتند می کشیدند.
  3. برخی از خبر های ضد و نقیض: این نیز یکی از دلایل اصلی ریزش بازار در سال ۹۹ می باشد زیرا خبر هایی که باعث نگرانی در دل سهام داران شود تأثیر منفی زیادی بر بازار خواهد گذاشت و ما در طی این چند ماه از این نوع خبر ها کم نداشته ایم. و سقوط بورس در سال ۹۹ بیشتر به دلیل این خبر ها بود ولی سقوط بورس در سال ۹۲ به دلیل تحریم هایی بود که توسط دولت آمریکا علیه کشورمان وضع شد پس می توان نتیجه گرفت که در هر سالی یک دلیل خاص باعث سقوط بورس ایران می شود.
سقوط بورس در سال 92

سقوط بورس در سال 92

پس از وضع تحریم های شدید آمریکا علیه کشورمان بورس ایران با کاهش جدی ای روبه رو شد که خیلی از سهام داران را در آن سال دل سرد کرد. ولی در آن سال هیچ سهام داری حتی فکرش را نمی کرد که یک روزی در سال ۹۹ شاخص بورس به قله دو میلیون برسد زیرا فتح قله پانصد هزار واحد برای سهام داران آن سال یک رویا محسوب می شد و همه آن را غیر ممکن می دانستند ولی در سال ۹۹ اتفاقی رخ داد که هیچ کارشناسی آن را تصور نمی کرد.

ولی این اتفاق در سال ۹۹ به حقیقت پیوست و شاخص بورس ایران حتی با اینکه کشور در تحریم های شدید به سر می برد قله دو میلیون را فتح کرد و همگان را در بهت فرو برد و خیلی ها توانستند طی این چند ماه به سود زیادی برسند ولی اگر سرمایه شان را در همان شاخص دو میلیون نقد می کردند اگر سرمایه شان را در آن شاخص از بورس خارج نکردند بسیاری از سود خود را از دست دادند و پشیمانی این که چرا در همان شاخص دو میلیون سرمایه شان را بیرون نکشیدند و طمع کردند بر دلشان مانده است.

در روز هایی که شاخص کل بورس افت می کند و اکثر سهم ها منفی می شوند یکی از سوالاتی که بسیار مطرح می گردد این است که علت سقوط بورس امروز چه بود زیرا در هر روزی یک عامل متفاوت است که باعث منفی شدن سهم ها می گردد ولی این سهام داران هستند که باید به این اخبار های بد بی تفاوت باشند و سهام ارزنده خود را حفظ کنند ولی متاسفانه این گونه نیست و با کوچکترین خبر بدی و بدون آنکه صحت آن خبر مشخص گردد همه به صف فروش می پیوندد و سهام خود را می فروشند.

احتمال سقوط بورس با این روند کماکان ادامه دارد و باید به جای اینکه مردم بیشتری را به سوی این بازار تشویق کرد به سهام داران کنونی تحلیل های تکنیکالی را آموزش داد و گفت تا برای خود اول از هر چیز یک استراتژی تعیین کنند و طبق آن عمل نمایند این گونه می توان به آینده بازار امیدوار بود ولی اگر بخواهد همین جوری ادامه پیدا کند و مردم با هیجان تصمیم گیری کنند نمی توان به این بازار دل خوش کرد.

احتمال سقوط بورس ایران چقدر است؟

احتمال سقوط بورس ایران چقدر است؟

دلایل سقوط بورس در ایران متعدد است و باید با برنامه ریزی هم از سوی دولت و هم از سوی خوده سهام داران حقیقی ای دلایل را کم کرد تا پیشرفت بورس را مانند سابق شاهد باشیم و برای بار دیگر شاخص دو ملیونی را پس گرفت و امید را در دل سهام دارانی که بسیار دل سرد شده اند بار دیگر روشن کرد. ولی با وضع کنونی و با بی برنامگی هایی که شاهد هستیم احتمال آن که این دلایل از بین بروند و حتی از آن ها کاسته شود بسیار کم است و با این اوضاع حتی ممکن است به این دلایل اضافه کرد حال باید دید دولت چه برنامه ای برای آینده و بهبود اوضاع در پیش می گیرد.

خیلی از کارشناسان وقتی شاخص کل در قله دو میلیون واحد قرار داشت پیش بینی سقوط بورس ایران را می کردند ولی با توجه به سود دهی بورس در چند ماه گذشته خیلی ها این حرف ها را بی اساس تلقی می کردند و به سهام داری خود ادامه می دادند تا اینکه به حرف آن ها رسیدند و می گفتند ای کاش به حرف آن ها می کردند و در همان موقع پول خود را نقد می کردند ولی خب پشیمانی دیگر سودی ندارد و باید امید وار باشند که باز هم بازار به همان روز های طلایی خود برگردد.

سقوط بورس در زمستان جاری

سقوط بورس در زمستان جاری

همان طور که می دانید معمولا در برهه ای از سال بازار بورس با افت مواجه می شود و در برهه ای دیگر مانند زمستان معمولا رشد صعودی ان را شاهد خواهیم بود. سقوط بورس می تواند دلایل متعدد زیادی داشته باشد و یکی از این عوامل این است که شرکت می خواهد به فاز اصلاح برود و کسری بودجه های خود را تامین کند. قبل از این که این اتفاق بیافتد معمولا شرکت سود می دهد و سهام داران از این بابت خرسند هستند. بعد از این دوره سود دهی معمولا به مجمع می رود و در مجمع تصمیم می گیرند که چه موقعی شرکت وارد فاز اصلاح شود و کسری خود را از منابع مختلف تامین کند.

زمانی که مشخص شد تاریخ دقیق اصلاح چه موقعی است، شرکت زیان دهی خود را اغاز می کند که با این کار اکثر سهام داران تازه وارد هیجانی تصمیم می گیرند و اقدام به فروش سهام خود می کنند که کاری بسیار نادرست می باشد. چرا که معمولا بعد از دوره اصلاح افزایش سرمایه اتفاق خواهد افتاد و با این کار ضرر های قبلی کاملا جبران خواهد شد و حتی به سرمایه شما اضافه نیز خواهد شد اما ایا می دانید که دلیل ان چیست؟

زمانی که یک شرکت تصمیم می گیرد که افزایش سرمایه را اعمال کند، بدان معنی است که قصد دارد قیمت هر برگ سهم خود را از هر ان چه قبلا بوده، تغییر دهد و به ان افزوده کند. برای مثال فرض کنید که شما تعداد برگ سهم یک شرکت را به اندازه 100 تومان خریداری کردید. در صورتی که ان شرکت تصمیم به افزایش سرمایه کند، قیمت هر برگ سهم ان ممکن است به 150 یا 200 افزایش پیدا کند و در این صورت یعنی حداقل سرمایه شما دو برابر می شود بدون ان که معامله ای انجام داده باشید و داد و ستدی رخ دهد.

از این رو نکته ای که بسیار قابل توجه است این است که چه شرکت هایی معمولا این کار را انجام می دهند. باید بگوییم که معمولا در زمان خرید سهم باید این نکته را مد نظر قرار دهید که ایا شرکت از نوع بنیادی است یا خیر؟ منظور از شرکت بنیادی این است که اساس ان را صنایع مادر تشکیل می دهد و یکی از رکن های مهم کشور به حساب بیاید. معمولا شرکت های بنیادی شرکت های مادر هستند که خود دارای چندین زیر مجموعه غیر بنیادی و وابسته می باشند.

فعالیت هر یک از این شرکت های زیر مجموعه بر فعالیت شرکت مادر تاثیر مستقیم می گذارد. در صورتی که هر یک از این شرکت های زیر مجموعه با سود مواجه شوند، شرکت مادر نیز از این معاملات سود خواهند برد و به سرمایه کلی ان افزوده خواهد شد و به طبع سهام داران ان نیز سود اوری خواهند داشت. همان طور که می دانید تمامی این اتفاقات به صورت زنجیره وار به هم متصل هستند و زمانی که شما ارتباط بین این مجموعه ها را به درستی بتوانید درک کنید، مطمئن باشید که خرید خوبی را خواهید داشت و در بازار بورس از بقیه جلو تر حرکت خواهید کرد.

حقیقی ها و حقوقی ها

نکته قابل توجه دیگر در این مورد ان است که ایا شرکت مورد نظر حمایت حقوقی ها را به دنبال دارد یا خیر؟ شاید بهتر باشد که در ابتدا تفاوت بین سهام داران حقوقی و سهام داران حقیق را برایتان بیش تر توضیح دهیم. در حقیقت افراد عادی زمانی که اقدام به خرید یک سهم را می کنند جزو سهام داران حقیقی به شمار می روند. در مقابل کسانی هم هستند که سبد گردان همین افراد حقیقی هستند و معاملات و خرید و فروش های انان را انجام می دهند. در این صورت زمانی که این افراد تصمیم بگیرند برای مثال یک تصمیمی را بفروشند، به دلیل این که کد های بورسی زیادی در دست دارند، در معاملات بسیار تاثیر گذار خواهند بود و به همین دلیل این افراد را حقوقی می نامند.

زمانی که یک سهم از حمایت حقوقی ها برخوردار باشد به اصطلاح هیچ گاه زمین نخواهد خورد و حتی بعد از مدت زیادی منفی و نزول قیمت دوباره به روز های اوج باز خواهد گشت و سهام داران خود را خوشحال می سازد. این فاکتور ها یکی از فاکتور های مهم در انتخاب و خرید سهم به شمار می رود.

سقوط بورس در سال آینده

سقوط بورس در سال آینده

به طور کلی نمی توان روند بورس را به طور دقیق در روز های اینده و مخصوصا در سال اینده پیش بینی کرد اما با تحلیل هایی که تیم ایران بورس انجام داده است، مشخص شده است که احتمالا در بهار سال اینده بورس نوسانات زیادی را تجربه خواهد کرد و دلیل ان هم این است که با توجه به انتخابات ریاست جمهوری در سال 1400 بسیاری از سیایت های شرکت ها و مجموعه های مختلف تغییر خواهد کرد که این تغییرات را سهام داران نیز در حس می کنند.

اما نکته ای که در این جا مهم است این است که این ماه های انتهایی سال 99 شرکت ها در صدد این هستند که سهام داران را از خود راضی نگه دارند و هم اکنون شاهد ان هستیم که مردم سود اوری خوبی در این زمینه دارند.

در هر صورت توصیه ما به شما این است که در هر زمان از سال شما برنامه ریزی مخصوص به خود را داشته باشید و طبق ان جلو بروید زیرا همراه شدن با روند بازار برای شما سودی را در پی نخواهد داشت و کسی در این عرصه موفق است که استراتژی خود را دنبال کند و بر اساس ان بتواند داد و ستد های منطقی انجام دهد و سود ببرد.

سوالات متداول

سوالات متداول

  1. سقوط بورس ایران در سال ۹۹ از چه برجی آغاز گردید؟

    از مرداد ماه سال ۹۹ به عبارت دیگر برج ۵ آغاز شده است.

  2. سقوط بورس ایران از چه شاخصی آغاز گردید؟

    از شاخص دو میلیون واحد آغاز گردید.

  3. سقوط بورس ایران بیشتر به چه دلیلی بود؟

    بیشتر به دلیل نا آگاهی مردم و حقوقی هایی که نوسان گیری می کردند.

به این مقاله امتیاز دهید :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *