نماد خساپا (گروه خودروسازی سایپا)

معرفی نماد خساپا (گروه خودروسازی سایپا)

نماد خساپا گروه خودروسازی سایپا یکی از دو ابرقدرت خودروسازی در ایران است که قدمتی معادل با نیم قرن دارد. داستان شکل گیری این شرکت خودروسازی بزرگ از سال 1345 شکل گرفت، زمانی که یکی از سهامداران شرکت سیتروئن زمینی در منطقه ای نظامی در تهران خرید و شرکتی خودروسازی تأسیس کرد. سرنام سایپا مخفف عبارت فرانسوی Société anonyme iranienne de production des automobile است که به فارسی، شرکت خودروسازی ایرانی ترجمه می شود.

آغاز به کار شرکت

آغاز به کار شرکت

در ابتدای کار، شرکت به تولید خودرو و برخی از قطعات یدکی مشغول بود و در همان سال ها، به تولید مدل سیروئن دایان در ایران پرداختند که در ایران با نام ژیان معروف شد. این شرکت تا سال 1357 به تولید و ارائه خودروهایی می پرداخت که نمونه آن ها در فرانسه ساخته می شد، اما تفاوت این مدل ها در این بود که در ایران، خودروها را طبق فرهنگ و نیاز مردم تغییر می دادند و به اصطلاح ایرانیزه می کردند. در همین سال ها بود که شرکت سایپا توانست با شرکت فرانسوی رِنو نیز قراردادی منعقد و نمونه هایی از این خودروها را در ایران نیز تولید کند. سایپا پس از فراز و نشیب های فراوان به عنوان یکی از شناخته شده ترین تولیدکنندگان ایرانی راه خود را ادامه داد و در سال 1374 توانست سهام خود را وارد بورس اوراق بهادار ایران کند. در سال های بعد با خرید درصدی از سهام شرکت های دیگر خودروسازی، تبدیل به یکی از دو غول خودروسازی ایران شد که تحت عنوان گروه خودروسازی سایپا با چند هزار پرسنل و بیش از 80 شرکت تابعه و وابسته با نماد خساپا به یکی از سهامداران اصلی در بازار بورس تبدیل شود.

ارزش سهام سایپا (نماد خساپا) در بازار بورس ایران

ارزش سهام سایپا با نماد خساپا در بازار بورس ایران تا لحظه نگارش این مقاله معادل با 832،874،943 ریال می باشد که در بازه مبلغ بین 3،860 ريال تا 4،260 ریال با 4،93% افزایش قیمت در بازار بورس به خرید و فروش رسیده است.

نحوه خرید و فروش سهام خساپا

برای خرید یا فروش سهام گروه خودروسازی سایپا با نماد خساپا در سازمان بورس و اوراق بهادار ایران، می توانید به روش های انلاین و عمومی خرید و فروش خود را انجام دهید. گروه خودروسازی خساپا برای تسهیل امور سهامداران، سامانه ای را طراحی کرده است که از طریق آدرس http://saipasaham.com می توانید به وبسایت مراجعه و امور یا پیگیری سهام خود را انجام دهید. پیشنهاد می شود قبل خرید یا فروش سهام حتما آموزش تحلیل بنیادی و آموزش تحلیل تکنیکال را فرا بگیرید.

مدیران اصلی گروه خودروسازی سایپا

مدیران اصلی گروه خودروسازی سایپا

مدیرعامل و نایب رییس هیأت مدیره گروه خودروسازی سایپا، آقای جواد سلیمانی است.

ریاست هیأت مدیره و سمت قائم مقام مدیرعامل در امور شرکت ها را آقای معصوم نجفیان بر عهده دارد.

عضویت هیأت مدیره و سمت قائم مقام مدیر عامل در امور اجرایی بر عهده آقای حمیدرضا رستگار است.

آقای علی شیخ زاده عضو هیأت مدیره و قائم مقام مدیر عامل در امور تولید است.

آقای مجید باقری خوزانی قائم مقام مدیر عامل در امور فروش است.

آقای علی اکبر رضایی در مقام عضو هیأت مدیره در گروه خودروسازی سایپا مشغول به فعالیت است.

شرکا و همکاران تجاری گروه خودروسازی سایپا

شرکا و همکاران تجاری گروه خودروسازی سایپا

شرکت خودروسازی سایپا خساپا از ابتدای فعالیت خود با شرکای تجاری در سطوح بین المللی همکاری داشته که نام خیلی از آن ها به گوش همه رسیده است. این شرکا عبارتند از:

  1. سیتروئن : شرکتی که با بیش از 50 سال سابقه همکاری، یکی از قدیمی ترین شرکای تجاری شرکت خودروسازی سایپا به شمار می آید. سایپا همکاری با سیتروئن را با گرفتن حق تولید خودروی ژیان در ایران شروع کرد و خودروی زانتیا هم یکی دیگر از نتایج همکاری این دو شریک تجاری است.
  2. رنو : سایپا همکاری خود را با این شرکت از سال 1355 آغاز کرد. از سایر خودروهایی که حاصل همکاری این دو شرکت هستند می توان به تندر 90، مگان، و ساندرو اشاره کرد.
  3. نیسان: سومین شرکتی که شریک تجاری گروه خودروسازی سایپا شد. سایپا حق تولید خودروی وانت نیسان را از این شرکت اخذ کرد و بعد از آن هم با خودروهای دیگری مثل پاترول، مورانو، ماکسیما، و سافاری به همکاری خود با این شریک ژاپنی ادامه داد.
  4. کیاموتور: سایپا تولید ماشین های پراید خود را مدیون همکاری با شریک تجاری کره ای خود است. خودروی سراتو هم از دیگر نتایج همکاری این دو شریک است.
  5. وُلوُو: سایپا برای ساخت و تولید خودروهای سنگین خود با شرکت سوئدی وُلوُو همکاری تازه ای آغاز کرد و تولید خودروهایی مثل کامیون، تریلی، و اتوبوس را بعد از همکاری با این شرکت آغاز نمود.
  6. سایر شرکت هایی که گروه خودروسازی سایپا با آن ها همکاری و شراکت دارد، شامل رنو تراکس، اویکو، چانگان موتورز، برلیانس، زوتیه، دانگ فنگ موتور، و فوتون است که بیشتر آن ها در زمینه تولید و ساخت ماشین های سنگین فعالیت دارند.
سهامداران و سرمایه گذاران شرکت سایپا (خساپا)

سهامداران و سرمایه گذاران شرکت سایپا (خساپا)

در حال حاضر، وضعیت سهامداران خساپا گروه خودروسازی سایپا به شرح زیر می باشد:

  1. شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا با 18،14% سهام.
  2. سازمان گسترش و نوسازی ایران با 17،30% سهام.
  3. مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد با 15،66% سهام.
  4. شرکت پیشگامان بازرگانی ستاره تابان با 10،20% سهام.
  5. شرکت گروه سرمای گذاری سایپا با 9،08% سهام.
  6. شرکت تجارت الکترونیک خودرو تابان با 3،00% سهام.
  7. شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار با 1،26% سهام.
  8. سایر سهامداران حقیقی و حقوقی با 25،36% بیش ترین درصد سهام.
شرکت های تابعه سایپا

شرکت های تابعه سایپا

گروه خودروسازی سایپا با تکیه بر دانش و تجربه خود، توانسته است در بسیاری از صنایع مختلف ورود پیدا کرده و از طریق شرکت های زیرمجموعه خود، نیاز به تأمین مواد و قطعات اولیه را رفع کند. گروه خودروسازی سایپا بیش از 80 شرکت زیرمجموعه دارد که در این مطلب به معرفی برخی از آن ها می پردازیم :

  1. شرکت بنیان توسعه صنعت خودرو (بن رو) : شرکت خودروسازی زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا که از سال 1382 فعالیت خود را در زمینه تولید خودروهای لوکس با همکاری شرکای تجاری بین المللی مثل زوتیه آغاز کرد. http://saipabonro.com
  2. شرکت گروه سرمایه گذاری سایپا: این شرکت از سال 1344 در زمینه تولید رنگ و رزین فعالیت داشت، اما در سال 1361 در راستای نیل به اهداف مالی و اقتصادی گروه خودروسازی سایپا، کاربری خود را به شرکت سرمایه گذاری و اقتصادی تغییر داد. http://www.saipainvestmentgroup.com
  3. امداد خودرو سایپا: این شرکت با توجه به نیاز مشتریان به امدادرسانی و تدارکات در شرایط خاص و برای دستیابی به هدف رضایت مشتریان و خدمات پس از فروش در سال 1381 تأسیس شد. http://www.emdadsaipa.ir
  4. بازرگانی سایپا یدک: گروه خودروسازی سایپا در راستای بی نیازی مشتریان از تأمین قطعات مورد نیاز خودروهایی که از آن مجموعه یا شرکت های خودروسازی دیگر تهیه می کردند، اقدام به تأسیس شرکت تولید قطعات یدکی در سال 1370 نمود. https://www.saipayadak.org
  5. شرکت پارس خودرو: از شرکت های زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا، که از سال 1335 مشغول به فعالیت است در ابتدا به تولید خودروهای جیپ و قطعات یدکی مرتبط می پرداخت. این شرکت همچنین خط تولید محصولات شورلت را در ایران راه اندازی کرد. این شرکت از سال 1374 پس از همکاری با گروه خودروسازی سایپا، به صورت یکی از شرکت های تابعه آن به صورت مستقل به تولید خودروهایی چون نیسان، ماکسیما، مگان و … پرداخت. http://www.parskhodro.ir
  6. زامیاد: شرکت زامیاد نامی آشنا در زمینه تولید و فروش خودروهای کاربردی در زمینه کاری و تجاری است، که در سال 1342 به عنوان یکی از زیرمجموعه های گروه صنعتی رنا شکل گرفت. گروه خودروسازی سایپا این شرکت را تحت زیرمجموعه خود گرفت و با همکاری شرکت اویکو، به تولید خودروهای سنگین در زمینه تجاری پرداخت. http://www.zamyad.co.ir
روش های ارتباط با سایپا

روش های ارتباط با سایپا

سایپا همواره رضایت مشتری را سرلوحه کار خود قرار داده و همین عامل در کنار عوامل دیگر، این مجموعه را به شرکتی معتبر تبدیل کرده است. سایپا تدابیری برای صاحبان کسب و کار کوچک تر و حتی سهامداران این شرکت اندیشیده است تا در صورت تمایل از این مجموعه بازدید کنند، که درخواست برای بازدید از طریق سایت مجموعه به آدرس http://www.saipacorp.com امکان پذیر است.

راه های ارتباطی دیگر با مجموعه به شرح زیر هستند :

اگر مایل هستید که با خود مجموعه در ارتباط باشید، می توانید از طریق شماره 02144196550 تا 5 با مجموعه تماس بگیرید، یا به آدرس تهران، کیلومتر 15 بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج) مراجعه کنید.

در صورتی که قصد خرید خودروهای شرکت سایپا را داشته باشید، می توانید با شماره 021096550 تماس حاصل کنید، یا به آدرس تهران، کیلومتر 11 بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج)، معاونت فروش سایپا مراجعه کنید.

اگر نیاز به خرید قطعات یدکی دارید، می توانید از طریق شماره 02161610 خرید خود را انجام دهید، یا به آدرس تهران، کیلومتر 17 بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج)، شرکت سایپا یدک بروید.

اگر در شرایط اضطراری قرار دارید و نیاز به متخصصان سایپا دارید، این اطلاعات را همیشه با خود داشته باشید. در موقع نیاز می توانید با شماره 02184444 تماس بگیرید و درخواست کمک کنید، یا به آدرس تهران، کیلومتر 14 بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج)، شماره 140 مراجعه کنید.
سایپا برای ارتباط هرچه بهتر با مشتریان خود، سامانه ای راه اندازی کرده است که در جهت رضایت مشتریان، پشتیبانی و خدمات پس از فروش ارائه می دهد. برای استفاده از این خدمات، می توانید به دو صورت اقدام کنید، که از طریق وبسایت سایپا و اپلیکیشن امکان پذیر است. می توانید اپلیکیشن مورد نظر را از طریق سایت سایپا دریافت کنید و با عضویت در باشگاه مشتریان سایپا از خدمات دیگر این شرکت نیز بهره مند شوید.

دلیل توقف نماد خساپا

توقف نماد خساپا

همان طور که می دانید نماد و سهم خساپا در حال حاضر بسته شده است که در این صورت دو حالت پیش می آید که به توضیح هر یک می پردازیم: در صورتی که زمان بازگشایی ما با منفی مواجه شویم، ممکن است که به فاز اصلاح برویم و دلیل ان هم چیزی نیست جز این که در RSI واگرایی منفی نشان می دهد. قابل ذکر است که محدوده قیمتی برای اصلاح 2500 ریال تعیین شده است که این رقم می تواند تا 2000 ریال نیز پیش برود و اگر همین روند ادامه داشته باشد و مبلغ به زیر 2000 ریال برود، یعنی ریزش رخ داده است که البته تمام این ها حدس و گمان است و چنین چیزی بسیار احتمالش اندک می باشد.

البته تصمیم این که فرد بماند و یا خروج کند کاملا به خود وی بستگی دارد ولی معمولا کسانی که با دید بلند مدت وارد این بازار شده اند می توانند تغییر موضع نداده و سهام خود را حفظ کنند اما کسانی که ترس از ضرر و زیان دارند می توانند خارج شوند که کاملا به خود شخص بستگی دارد.

حالت دیگری که ممکن است رخ بدهد این است که بازار به صورت سبز و مثبت بازگشایی شود که در این حالت اگر سهم بتواند باقی بماند بسیار عالی است و دچار اتفاقات خوبی خواهد شد. تمام این حدس و گمان ها بر اساس ابزار تحلیلی رخ می دهد و اگر درست تحلیل شده باشد می تواند پیش گویی بسیار عالی برای سهام داران تلقی شود و در صورتی که در ان اشتباهی روی داده باشد، می تواند منجر به ضرر و زیان های جبران نا پذیری برای اشخاص شود و از این رو توصیه ما به شما عزیزان این است که در انتها خود شما تصمیم گیرنده باشید و به سیگنال دهی برخی از کانال ها اعتماد نکنید زیرا برخی از افراد سود جو از طریق این سیگنال دهی های اشتباه شما را تحریک به معاملات نا درست می کنند.

دلایل توقف نماد خساپا چیست

در ابتدا باید بگوییم که این خبر را سرپرست معاونت اقتصادی این گروه خودرو سازی یعنی سایپا داد و از توقف نماد خساپا خبر داد و در این باره مطالبی را نیز بیان کرد. در این باب محمد علی بیداری دلایل این امر را بررسی کرده و در اختیار ما گذاشته است: او معتقد است که به دلیل این که برخی از تولیدات شرکت سایپا افزایش قیمت داشته است، درآمد های عملیاتی آن به شکل درست و خوبی از ان تاثیر پذیرفته است و طبیعتا این تاثیر بر روی سهام شرکت یعنی خساپا نیز خواهد بود و سهام داران را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد.

برای این که حقوق برخی از افراد که مالک سهام های مربوطه بودند ضایع نشود، تصمیم بر ان شد که این نماد را تا زمانی که به تعادل لازم برسد متوقف کنیم تا کسی متحمل ضرر و زیان نشود. البته لازم به ذکر است که توقف این نماد به صورت یک طرفه و خود سرانه نبوده بلکه سازمان بورس و اوراق بهادار کشور به صورت کامل بر روی ان نظارت داشته اند و ان را حمایت می کردند. وی در ادامه صحبت های خویش این نوید را به سهام داران داد که این نماد بسیار پر قدرت است و بعد از بازگشایی بهتر از قبل ظاهر می شود و قدرت ان نیز افزایش خواهد یافت پس جای نگرانی برای هیچ کس نیست و فقط باید سهام داران عزیز کمی صبر کنند.

بازگشایی نماد خساپا

محمود گودرزی در پی توقف نماد خساپا، بیانیه ای را منتشر کرد که در روز های اتی این نماد بازگشایی خواهد شد اما بعد از گذشت چند روز خبری از بازگشایی ان نبود و به نظر جلوی آن گرفته شده بود. این شرکت بزرگ یعنی سایپا که سهام شرکت خود را در قالب سهام خساپا به بازار بورس وارد کرد، از اواخر سال 98 معاملات ان متوقف شد و دلیل آن هم چیزی نبود جز آن که حجم بالای معاملات و افزایش سرمایه در حدود 440 درصد، برای این شرکت رخ داده بود.

در اوایل سال 99 قرار بود که این سهام بازگشایی گردد و سهام داران بتواند به معاملات و خرید و فروش سهام خود بپردازند. اما این موضوع با اتفاقاتی همراه بود که سفارشات با لغو خرید و فروش از طرف ناظر بازار همراه شد و متاسفانه خبری از معلوم شدن قیمت نبود و این کار به روز های اینده موکول شد.

در روزی که خبر بازگشایی نماد خساپا را منتشر کردند، تقریبا 10 میلیارد صف خرید ایجاد شد که حتی در محدوده صد درصدی نیز بودند که در نوع خود بسیار جالب توجه واقع شد. در حقیقت مدیریت عملیات بازار شرکت بورس که این نوع اقدامات را زیر نظر دارد گفت که این تعویق در بازگشایی سهام مورد نظر دلایل درون شرکتی داشته است که در صورت رفع آن حتما اخبار مربوطه را در اختیار سهام داران عزیز قرار می دهند.

مسئله ای که سهام داران مربوطه را بسیار کلافه کرده است این است که این برای بار دوم بود که بازگشایی این نماد معاملاتی یهنی نماد خساپا به بعد موکول شد و مجددا خبر رسید که طی دو تا سه روز آینده این نماد محبوب معاملاتی در حدود ساعت دوازده و نیم ظهر بازگشایی می شود و سهام داران دو ساعت فرصت خرید و فروش سهم خود را دارند و البته در ده دقیقه اول فقط سفارش گیری انجام خواهد شد. باید منتظر ماند و دید که این بار روند باز گشایی به چه صورت خواهد بود و آیا سهام داران می تواند سهام خود را معامله کنند یا خیر!

سوالات متداول

سوالات متداول

  1. آیا نماد خساپا بازگشایی شد؟

    خیر هنوز خبری از بازگشایی قطعی این سهام در دست نیست.

  2. به چه دلیل نماد خساپا متوقف شد؟

    به دلیل افزایش سرماسه 440 درصدی این سهم متوقف شد.

  3. آیا سهم خساپا قوی و بنیادی است؟

    بله این سهم جزو سهم هی حمایت شده و قوی به شمار می رود.

به این مقاله امتیاز دهید :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *