با سلام خدمت شما عزیزان که دنبال کننده مطالب سایت ایران بورس هستید، در این مقاله می خواهیم در رابطه با اندیکاتور RSI که در اصل در شاخه اسیلاتور ها قرار دارد با شما صحبت کنیم. اسیلاتور ها خود زیر مجموعه اندیکاتور ها می باشند که گاهی به آن ها اندیکاتور نیز گفته می شود. با این مقاله آموزش اندیکاتورها در خدمت شما هستیم. در ادامه بیشتر راجع به اندیکاتور و اسیلاتور صحبت خواهیم نمود و به نوع خاصی از اندیکاتور یعنی اندیکاتور آر اس آی خواهیم پرداخت که یکی از کاربردی ترین ابزار در بازار های مربوط به بورس و فارکس می باشد اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که تمامی ابزار های قرار داده شده در نرم افزار ها و یا پنل های کارگزاری های مختلف می توانند در مواقع خاص مورد استفاده قرار بگیرند و ما سعی داریم تا در این پست زمان استفاده نسبی از یک کدام از آن ها یعنی اندیکاتور ار ای آی را به شما آموزش دهیم و امیدواریم که مورد قبول شما عزیزان قرار بگیرد پس در ادامه با ما همراه باشید.
اندیکاتور rsi چیست؟
اندیکاتور RSI که مخفف Relative Strength Index است و همان طور که در بالا خدمت شما عرض کردیم جز اسیلاتور ها بوده که اسیلاتور ها زیر شاخه اندیکاتور ها می باشند. در این جا به صورت مختصر فرق اندیکاتور و اسیلاتور را برای شما شرح می دهیم. در واقع اندیکاتور rsi یکی از ابزارهای پر استفاده برای افرادی است که میخواهند تا در بازار بورس و سرمایه چه در ایران و چه در بازار های جهانی نسبت به سایر سرمایه گذاران حرفه ای تر عمل کرده و با استفاده از بررسی هوشمندانه نمودار ها به نتایجی برای خرید و فروش سهام مختلف دست پیدا کنند. از این رو افراد زیادی هستند که به کمک این اندیکاتور و یا اندیکاتور های دیگر سیگنال های خرید و فروش سهام مختلف را پیدا کرده و در اختیار دوستان خود قرار می دهند. البته ادمین های کانال های تلگرامی هم از این دسته افراد هستند و با استفاده از اندیکاتور ها و تجزیه و تحلیل آنها سیگنال های خرید و فروش را به دست میآورند.
اندیکاتور و اسیلاتور چه تفاوتی دارند؟
از تفاوت عمده که بین اندیکاتور و اسیلاتور وجود دارد می توان به محل قرار گرفتن آن ها در چارت تکنیکالی اشاره کرد که در اندیکاتور ها تحلیل ها و نما های گرافیکی و نیز خط ها درست بر روی نمودار اصلی سهم قرار می گیرند. این در صورتی است که اسیلاتور ها معمولا در پایین نمودار دارای نمودار جدا گانه ای هستند که در یک رنج 0 تا 100 نوسان می کنند. به این نکته نیز باید توجه داشته باشید که هم اسیلاتور به هم اندیکاتور می تواند در جایگاه خود بسیار مهم و با اهمیت باشند و در واقع باید توجه همزمانی به هر دو نمودار داشته باشیم تا بتوانیم به تحلیل مطمئن تر و درست تری دست پیدا کنیم و در نتیجه جلوگیری از ضرر و زیاد به سود سرشار دست یابیم.
حال در ادامه به اندیکاتور RSI می پردازیم پس با ما همراه باشید.
روش های یادگیری اندیکاتور RSI چگونه است؟
در این جا باید خدمت شما عرض کنیم که شما شاید بتوانید در چارت های تکنیکال این اسیلاتور را پیدا کنید و آن را بر روی نمودار اجرا کنید ولی به این صورت این اسیلاتور به درد شما نمی خورد و تا زمانی که شما نتوانید تحليل انديكاتور rsi را بفهمید این اسیلاتور هیچ کارایی برای شما نخواهد داشت.
پس در این قسمت به روش های یاد گیری اندیکاتور RSI می پردازیم و خواهیم گفت که کدام روش از همه در شرایط فعلی بهتر خواهد بود. در واقع باید این گونه بگویم که در فعالیت های مربوط به خرید و فروش در بازار های بورس داخلی و خارجی این تحلیل است که حرف اول را می زند و همانند بازار های معمولی اشخاصی که می خواهند تا در این زمینه موفق ظاهر شوند باید علاوه بر فهمیدن نیاز بازار و تحلیل هایی که مربوط به افراد بازاری میشود، بتوانند تا نمودار های مختلفی که در ارتباط با سهام مختلف وجود دارد از جمله اندیکاتور ها و اسیلاتور ها را تحلیل کنند و با توجه به تغییرات و نوسانات این نمودارها اقدام به خرید و فروش سهام مورد نظر خود بکنند.
کلاس های حضوری
در این کلاس ها اساتید با تجربه به تدریس انواع اندیکاتور ها می پردازند که در این جا باید چند نکته را متذکر بشویم:
اول اینکه در انتخاب استاد نهایت دقت خود را به کار ببرید زیرا اگر شما از افراد کم تجربه در این زمینه بهره ببرید ممکن است در آینده نه چندان دور دچار مشکلات عدیده ای شوید.
دومین موضوع که باید بگوییم این است که با توجه به بیماری کرونا و خطرات ناشی از آن که ممکن منجر به مرگ شود ما صلاح نمی دانیم که شما از این کلاس ها استفاده کنید. البته کلاس های حضوری تاثیر چند برابری نسبت به سایر روش های یادگیری و تحلیل اندیکاتور ها دارند چرا که حضور پیدا کردن در کلاس به صورت فیزیکی می تواند دغدغه فراگیری دانش را تا چند برابر افزایش دهد و در نتیجه بازدهی بالاتری نسبت به سایر روشها خواهد داشت اما به هر حال عده ای با توجه به شرایط فعلی کلاس های آنلاین را ترجیح می دهند که البته این کلاس ها نیز می تواند تا مقدار زیادی ثمر بخش باشد.
کلاس های آنلاین
این کلاس ها دقیقا مانند کلاس های حضوری بوده و نیز با امکاناتی که در حال حاضر در دسترس افراد قرار گرفته بحث پرسش و پاسخ نیز در این کلاس ها انجام می شود که مزیت خیلی خوبی است، چون هم دانشجو کامل متوجه بحث شده و نیز از بیماری کرونا در امان می ماند.
نکته ای که در ارتباط با کلاس های آنلاین مربوط به بازار سرمایه وجود دارد این است که موسسات و دفاتر مختلفی تشکیل شده اند که در کنار کارگزاری ها و حتی زیر نظر آنها اقدام به تشکیل کلاس های آنلاین با حضور اساتید مختلفی می کنند که نظر ما بر این است تا برای فراگیری هر چی بهتر مطالب به کلاس هایی مراجعه کنید که از طرف کارگزاری ها و برای مشتریانشان تشکیل می شود چراکه کارگزاری ها از افراد با سابقه و موفق در این عرصه استفاده می کنند و این موضوع می تواند بازدهی کلاس را تا میزان چشمگیری افزایش دهد.
بهترین کلیپ های اموزش اندیکاتور ها کدامند؟
یکی دیگر از روش های موفق برای یادگیری تحلیل مربوط به اندیکاتور ها استفاده از کلیپ های آموزشی می باشد که به دو صورت رایگان و آماده برای خرید در سایت های مختلف قرار داده شده و شما می توانید تا با استفاده از این کلیپ ها آموزش های لازم را فرا بگیرید. نسخه های پولی معمولا کلیپ هایی هستند که از کلاس های اساتید سرشناس بازار بورس در ایران و جهان تهیه شده اند و در سایت های مختلف قرار داده شده است اما معمولاً نسخه رایگان این کلیپ ها نیز در سایت های زیادی آپلود می شود که در صورت جستجوی زیاد می توانید این کلیپ ها را پیدا کرده و از آنها استفاده کنید و دیگر هزینه ای برای خرید آن ها پرداخت نکنید.
در این کلیپ ها اساتید با تجربه تجربیات خود را در قالب کلیپ های آموزشی در سایت های مختلف و نیز اندیکاتور rsi آپارات قرار داده اند که کلیپ ها به صورت رایگان و فروش انديكاتور rsi در این سایت ها قرار گرفته است.
نکته این قسمت این است که اگر می خواهید بابت خرید این کلیپ های آموزشی مثلا در زمینه اندیکاتور RSI هزینه ای را پرداخت کنید حتما با افراد با تجربه مشورت کرده تا این هزینه شما صرف خرید بهترین کلیپ های آموزشی بشود.
ولی این را هم باید بگوییم که در سایت ها کلیپ های با ارزش زیادی درباره اندیکاتور RSI قرار داده شده که همه آن ها رایگان هستند، پس اجباری به خرید این فیلم نیست. در ارتباط با کلاس های حضوری و آنلاین و همینطور کلیپ هایی که در سایت های مختلف و حتی اینستاگرام قرار داده می شود باید توجه کافی را داشته باشید که از اساتید مطمئن در آن ها استفاده شده باشد چرا که افراد زیادی هستند که خود را شخصیت های موفقی معرفی می کنند و با دادن اطلاعات غلط در فیلم های آموزشی خود شما را دچار ضرر و زیان می کنند در نتیجه از هر کلاس و یا کلیپی برای یادگیری این مسائل استفاده نکنید و از صحت آن مطمئن شوید.
کتاب ها و فایل های آموزشی اندیکاتور ها کدامند؟
همان طور که می دانید کتاب ها مرجع اصلی هر بحثی هستند که فایل های pdf و ppt نیز از همین کتاب ها در رابطه با indicator rsi در متون خود استفاده می کنند. ولی باید بگوییم اگر می خواهید برای اولین بار وارد مباحث تکنیکالی و یا به طور جزئی اندیکاتور RSI شوید این روش خوبی برای شروع نیست.
از نظر ما در حال حاضر بهترین روش برای یادگیری مباحث تکنیکالی کلاس های آنلاین بوده و اگر بحث هزینه برای شما مهم است گزینه بعدی کلیپ های آموزشی می تواند بسیار به شما در این زمینه کمک کننده باشد. شما برای این که مفهوم را به خوبی متوجه شوید باید اول کلیپ ها را کاملا دیده و با یک دید کلی نسبت به مبحث مورد نظر خود وارد این کلاسی ها شوید تا بهترین نتیجه ممکن را بگیرید. زیرا قیمت آموزش انديكاتور rsi در کلاس های آنلاین نسبتا بالا بوده پس قبل از ورود به این کلاس ها پیش خوانی داشته باشید.
خرید اندیکاتور RSI
همان طور که از سرچ این اندیکاتور در گوگل متوجه شده اید، نسخه پریمیوم آن ارزان تر بوده و برای مدتی می توانید آن را تهیه کنید. شما برای راهنمایی گرفتن در این مورد می توانید با مشاوران ایران بورس در تماس باشید.
اموزش انديكاتور rsi چگونه است؟
اندیکاتور RSI بین دو سطح 0 و 100 نوسان می کند که سطوحی که برای ما بسیار حائز اهمیت است سطح 30، 50، 70 می باشد که چگونگی کار با این سطوح را در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.
سیگنال گرفتن از اندیکاتور RSI به چه صورت است؟
سیگنال خرید در اندیکاتور RSI چگونه است؟
زمانی که نمودار ما به سطح 30 نزدیک می شود به گفته سهم در فروش اشباع شده و از آن جا به بعد فروش ها به صورت افراطی صورت می گیرد. این همان نقطه ای است که سهم آماده صعود رو به بالا می باشد که برای ما سیگنال خرید به حساب می آید. سیگنال خرید در اندیکاتور rsi در واقع زمانی مشاهده میشود که نمودار روند نزولی داشته و بعد از چند روز به پایین ترین قسمت خود در هفته و یا چند هفته گذشته می رسد که اصطلاحاً به آن ناحیه اشباع فروش گفته می شود. در این قسمت ما شاهد سیگنال خرید خواهیم بود و می توانیم با خیال جمع تری اقدام به خرید سهم مورد نظر کنیم.
سیگنال فروش در اندیکاتور RSI به چه شکل است؟
در مقابل سیگنال خرید سیگنال فروش وجود دارد که می توانیم با تحلیل اندیکاتور آر اس آی و مشاهده روند صعودی آن برای یک یا چند هفته احتمال بدهیم که سهام مورد نظر در ناحیه اشباع خرید وجود دارد و بعد از آن روند نزولی خواهد شد در نتیجه می توانیم از این ناحیه به عنوان سیگنال فروش یاد کنیم و برای جلوگیری از ضرر سهام خود را بفروشیم. البته سوابق سهم مورد نظر نیز در تعیین ناحیه اشباع خرید و فروش بسیار مهم و موثر خواهد بود پس به این نکته نیز حتماً توجه داشته باشید.
زمانی که شما متوجه می شوید که نمودار سهم به سطح 70 نزدیک می شود به گفته سهم در خرید اشباع شده و از آن جا به بعد خرید ها به صورت افراطی صورت خواهد گرفت. این همان نقطه ای است که سهم آماده سقوط رو به پایین می باشد که برای ما سیگنال فروش به حساب می آید.
البته در اندیکاتور RSI می توان خطوط روند ترسیم کرد که بسایر کابردی می باشد و نیز بحث واگرایی منفی را در این اسیلاتور داریم که در مقاله های بعدی به آن خواهیم پرداخت.
کاربرد اندیکاتور RSI به عنوان حمایت و مقاومت چگونه است؟
اندیکاتور RSI کمک بسیار شایانی در زمینه تحلیل مومنتوم و قدرت حرکات روند به ما می کند و از این رو ما می توانیم با بهره گیری از آن، نقاط و سطح های مقاومت و حمایت را در نمودار های قیمت به راحتی تعیین کنیم و از ان نهایت استفاده را ببریم. معمولا در نمودار های مربوط به اندیکاتور RSI خط های افقی موجود در نمودار، سطح مقاومت قوی را برای ما روشن می کند که چندین بار قیمت از آن رد شده است. در اندیکاتور RSI هم این خط افقی مربوط به ناحیه مقاومت کاملا مشخص و نمایان می باشد.
اگر در این نوع از نمودار های مربوط به اندیکاتور RSI، در دو نقطه تلاقی عددی مانند 60 نمایش داده شود، نمایان گر آن است که قدرت خریداران زیاد بوده و اگر برای مثال عددی نزدیک به 70 را نشان داد، به ما می فهماند که بالا و پایین رفتن قیمت ها شدید بوده و ما نوسان داشته ایم. البته نکته قابل توجه آن است که در این نقطه قیمت نمی تواند سطح مقاومت را رد کند و از آن بگذرد اما به سرعت به سمت این نقطه برگشت خواهد داشت.
با توجه به صحبت هایی که شد مشخص گردید که دلیل برگشت مجدد و سریع به سطح های قیمتی قبل، افزایش یافتن قدرت خریداران و فروشندگان است. آخرین سطحی که برای شکستن مقاومت دیده شده است، 74 بوده است و اگر نگاه دقیق تری به موضوع بیندازیم می فهمیم که دلیل شکستن این سطح نمودار، چیزی جز کندل های رو به رشد و پر قدرت نبوده است. زمانی که این شکست رخ داد، جهشی در قیمت ها دیده شد که این جهش به عنوانی سیگنالی برای خرید قابل ارائه است. البته این نکته را باید بدانید که سیگنال نهایی شکست با بسته شدن قیمت بیش تر و یا کمتر از یک سطح قیمتی مشخص می گردد.
واگرایی در اندیکاتور RSI به چه شکل است؟
حتما شما نیز تا کنون نام واگرایی در نمودار ها و اندیکاتور های مختلف را شنیده اید اما دقیقا نمی دانید کاربرد و معنی آن چیست. این مفهوم بدان معناست که در روی نمودار مربوط به سهممان، قله ای بالاتر از قله قبلی وجود دارد اما در اندیکاتور، قله پایین تر ثبت خواهد شد و این بدان معناست که ان خطی که از نوک قله ها شروع می شود و آنان را به هم وصل می کند، بر روی چارت سهام خود را به صورت صعودی و رو به رشد نشان می دهد، اما در اندیکاتور به شکل رو به پایین و نزولی است. این خود نوعی واگرایی است که چون روند نزولی دارد، به واگرایی نزولی و منفی شهرت دارد.
در این مواقع شما باید حتما توجه داشته باشید که ببینید آیا قله دوم تشکیل شده است یا خیر؟ زیرا حتما باید چند کندل دیگر نیز پیدا شده باشد تا شکل به ما نشان دهد که کدام نقطه به عنوان قله انتخاب شده است. دلیل این امر ان است که برخی از معامله گران و تحلیل گران، دلیل به وجود آمدن واگرایی منفی را تشکیل نشدن کندل ها و مشخص نبودن قله می دانند در صورتی که کاملا اشتباه است.
تا اینجا متوجه شدیم که واگرایی منفی چیست اما تصور کنید که بر عکس این موارد پیش بیاید. یعنی در آخر یک روند رو به نزول، ما کفی را ببینیم که حتی پایین تر از کف نمودار قبلی بوده است و از آن طرف نیز در اندیکاتور بالعکس کفی بالاتر وجود داشته باشد. در چنین حالتی ما شاهد واگرایی مثبت خواهیم بود که این نوع واگرایی همراه با انتهایی رو به کاهش همراه خواهد بود. در این جا نیز مانند مورد قبلی اهمیت تشکیل شدن کندل ها به سمت بالا اهمیت ویژه ای دارد تا واگرایی مثبت به درستی اتفاق بیافتد.
خط روند در RSI چیست؟
از سری کاربرد های اسیلاتور RSI این است که می توانیم قانون های خط روند را در آن به کار ببریم و مواقعی که با شکست روند مواجه شدیم، آن را به خوبی بررسی کرده و بتوانیم حدس بزنیم که چه موقعی برای خرید یا فروش بهترین زمان ممکن است.
این قانون ها شباهت زیادی به سطح های مقاومت و حمایت در اندیکاتور RSI دارد یعنی همان گونه که خطوط روند را در مورد قیمت به کار می بریم، می توانیم به طور مشابه از همان خط ها در اندیکاتور RSI نیز استفاده کرده و بهره ببریم. ما می توانیم با وصل کردن نقطه های نزولی به هم، به حمایت دینامیک و با وصل کردن نقطه های بیشینه به مقاومت دینامیک دست پیدا کنیم.
تنظیمات مناسب در معاملات اندیکاتور RSI چیست؟
عده زیادی از سرمایه گذاران می توانند با اعمال تنظیمات، از این اندیکاتور کاربردی استفاده کنند و در معاملات خود سود های زیادی را به دست آورند. در این جا سوالی که پیش می آید این است که کدام تنظیمات برای کدام معامله مناسب است؟ در واقع تنظیمات پیش فرضی که موجود بوده و بر روی 14 روز تنظیم شده برای اکثر سرمایه گذاران مناسب است. در این بین افراد دیگری هم وجود دارند که تنظیمات 14 روزه را تغییر می دهند و طبق استراتژی خود جلو می روند. برخی از سرمایه گذاران سعی می کنند چارچوب خود را پایین تر آورده تا سیگنال های دقیق تری را دریافت کنند. اما برخی افراد با پایین تر در نظر گرفتن دوره RSI، سعی می کنند حساسیت نوسان ساز را زیاد تر کنند تا یک نوسان ساز حساس تر را دریافت کنند. اگر بخواهیم جمع بندی در این باره داشته باشیم، بهتر است نکات زیر را مد نظر قرار دهیم:
- در بازار بورس معمولا برای سرمایه گذاران کوتاه مدت و روزانه، تنظیمات کوتاه تر با دوره های با بازه 9 تا 11 روزه قابل استفاده است.
- برای سرمایه گذاری های میان مدت و معمولی، دوره های 14 روزه معمولا مناسب هستند.
- این تنظیمات توسط سرمایه گذاران بلند مدت بورس بر روی دوره بلندتر و در بازه های 20 تا 30 روزه انجام می شود.
مقایسه اندیکاتور RSI با دیگر اندیکاتور ها
در این جا می خواهیم این اندیکاتور را با دیگر اندیکاتور های موجود در این زمینه بررسی کنیم پس همراه ما باشید:
اندیکاتور MACD
از این اندیکاتور استفاده های زیادی می شود که در این زمینه می توان به حساب کردن واگرایی اشاره کرد. در این نسخه جدید این اندیکاتور خط سیگنال تبدیل به نمودار میله ای می شود که در واقع بهترین راه برای نشان دادن واگرایی است. برای استفاده از این اندیکاتور نیازی به دانستن فرمول های پیچیده ریاضی نیست و تمامی توابع و محاسبه های در پشت پرده انجام می شود و شما فقط نتیجه را مشاهده خواهید کرد. به طور کلی این اندیکاتور در تعیین قدرت و جهت روند بازار، سیگنال های معاملاتی (تقاطع خطوط مکدی با یکدیگر، تقاطع مکدی و خط صفر، عبور هیستوگرام از خط صفر) و واگرایی کاربرد دارد.
اندیکاتور atr
این اندیکاتور در واقع به عنوان ناجی در بازار های پر تلاطم ظاهر می شود. در واقع در بازار های پر نوسانان، این اندیکاتور به شدت مورد استفاده معامله گران قرار می گیرد. این اندیکاتور قیمت را مورد بررسی قرار نمی دهد و فقط نوسانات را زیر ذره بین خود می گذارد و دقیقا به همین علت، ممکن است معامله گران سیگنال های متفاوتی از هم را دریافت کنند. در واقع هر زمان احساس کردید که سیگنال خوانی دشوار شده، حتما از دیگر اندیکاتور ها نیز استفاده کنید تا به نتیجه درستی برسید.
اندیکاتور ADX
معامله گران از این اندیکاتور برای تشخیص دادن روند و قدرت استفاده می کنند. نکته قابل توجهی که در مورد این اندیکاتور وجود دارد و باعث شده تا یک سر و گردن از دیگر اندیکاتور ها بالاتر باشد، این است که به دلیل دقیق بودن در محاسبات و در نظر گرفتن تمامی فاکتور های موثر در بازار، یکی از اندیکاتور های قابل اعتماد به شمار رفته و حتی تحلیل گران خبره نیز نظر خوبی روی آن دارند. بهتر است از این اندیکاتور برای آخرین مرحله تحلیل های خود و گرفتن تاییدیه استفاده کنید و برای نقاط خرید و فروش از دیگر اندیکاتور ها بهره ببرید.
در واقع این اندیکاتور به ما منحنی می دهد که در آن روند نزولی یا صعودی برای ما مشخص نمی گردد و فقط با استفاده از آن منحنی ما می توانیم شدت روند را تشخیص دهیم. اگر می خواهید صعودی یا نزولی بودن روند را بفهمید، بهتر است از دیگر اندیکاتور ها استفاده کنید. در حالت کلی این اندیکاتور، اندیکاتوری نیست که افراد برای تشخیص واگرایی به سراغ آن بیایند اما اگر بخواهید می توانید از این اندیکاتور برای تشخیص واگرایی نیز استفاده کنید.
دانلود اندیکاتور RSI
شما برای دانلود این اندیکاتور پر کاربرد می توانید به کانال تلگرامی ایران بورس مراجعه کنید. در ضمن هر سوالی در این مورد دارید را با مشاوران خبره ما در این زمینه در میان بگذارید و از مشاوره رایگان تیم ایران بورس بهره مند شوید.
اندیکاتور RSI در تریدینگ ویو
شما در تریدینگ ویو نیز می توانید از این اندیکاتور بهره بگیرید. نکته ای که در مورد این سایت وجود دارد این است که در استفاده از اندیکاتور های مختلف با دو محدودیت مواجه خواهید شد. قسمت بسیار محبوب این سایت، تحلیل تکنیکال می باشد و طریقه استفاده از آن هم بدین گونه است که سهم مورد نظر خود را انتخاب می کنید و بعد از آن گزینه full featured chart را می فشارید. در این بین توجه داشته باشید که بیش از سه اندیکاتور را روی صفحه خود باز نکنید زیرا باعث سردرگمی و گیجی خود شما خواهد شد و نه تنها نتیجه خوبی نمی گیرید، بلکه امکان ضرر شما هم وجود دارد.
سوالات متداول
آیا اندیکاتور RSI جزو بهترین اندیکاتور ها می باشد؟
کلمه بهترین برای هیچ اندیکاتوری صحیح نیست زیرا شما باید تشخیص دهید که از چه اندیکاتوری در چه نماد یا سهمی می خواهید استفاده کنید.
سیگنال های خرید اندیکاتور RSI چقدر معتبر است؟
سیگنال هیچ اندیکاتوری 100% نبوده و شما باید تصمیم گیرنده باشید.
در لغت اندیکاتور RSI درست است یا اسیلاتور RSI؟
هر دو لغت صحیح می باشد.
علت محبوبیت این اندیکاتور در بین کاربران چیست؟
در واقع به علت نشان دادن وضعیت در سمت خرید و فروش بازاراین اندیکاتور بین تریدر ها محبوب است