اوراق قرض الحسنه چیست؟ هرآنچه باید بدانید

اوراق قرض الحسنه

اوراق قرض الحسنه یکی از آموزه های اقتصادی در دین اسلام محسوب می شود که برای پشتیبانی از افراد نیازمند و اقشاری که دارای وضعیت مالی مناسبی نیستند و در وضعیت خوبی به سر نمی برند، مورد استفاده قرار می گیرد و در این مقاله سعی می نماییم تا به طور کلی در مورد این اوراق توضیحاتی را شرح دهیم تا به پاسخ  سوالات ایجاد شده در ذهنتان دسترسی یابید.

اوراق قرض الحسنه

اوراق قرض الحسنه

به تشویق نمودن افراد راغب و عموم مردمی که دارای وضعیت خوبی می باشند، گفته می شود تا به اندازه توان خود به مردم نیازمند و اقشار ضعیف کمک نمایند. اوراق القرض الحسن از نوع بهادر محسوب می شود و بر اساس قرارداد مندرج وامی است که بدون اضافه نمودن بهره به افراد مستمند  اعطاء می شود و بر اساس آن قرارداد ناشر این اوراق به اندازه ارزش آن قرض نیز به دارندگان مبلغی را بدهکار می باشد و در تاریخ معین باید آن را پرداخت نماید.

این نوع بانک ها و مؤسسات دولتی که معروف به کار های خیر و خوش نام می باشند برای انجام این گونه کار های عام المنفعه و برقراری ارتباط بین افراد خیر که تمایل دارند تا بخشی از سرمایه خود را به صورت وام در اختیار افراد مستمند قرار دهند و اشخاص متقاضی این وام ها از ابزار مالی اوراق قرض الحسنه بهره می برند، بدنی صورت عمل می کنند که یا از طریق انتشار اوراق با قرارداد های معین وجه خیرین را جمع آوری می نمایند و یا از طریق صندوق های سرمایه گذاری بدون هیچ واسطه ای و به صورت مستقیم به افراد مدعی این اقساط بدون سود را اعطا می نمایند. در نهایت هم از به واسطه بودجه سالانه یا مکانی که مختص جمع آوری این اقساط می باشد، این اوراق را تسویه می کنند.

باید به این نکته اشاره کرد که با حذف عمل ربا و تحریمش و همه اشکال آن، نیاز مالی افراد تنها با پرداخت وام قرض الحسنه از میان نمی رود و به معنای نفی مایحتاج مالی مردم قشر ضعیف و متوسط نمی باشد، اما می توان گفت که اگر این اوراق قرض الحسنه را در کشور رواج دهیم و حجم صاحبان سهام و افراد خیر را افزایش دهیم و بر تعداد مؤسسات و مراکز مرتبط با امور خیرین بیفزاییم، می توانیم تا حدودی به اقتصاد جامعه مان کمک کنیم و در صدد آن بر بیاییم تا میزان قابل توجهی از ربا و حرام خواری، دزدی را از میان این قشر برداریم.

بدون شک در محیط اجتماعی عده زیادی وجود دارند که توانایی تأمین نیاز مالی خود را ندارند و با کسری قابل ملاحظه ای رو به رو می شوند و این افراد نیازمند به وجه مالی را می توان به دو نوع تقسیم نمود: گروه اول کسانی به شمار می روند که می توانند در زمان آینده این کسری را جبران نمایند و دسته دوم هم در زمانی که طی می کنند، این قدرت و اختیار را ندارند که در صدد برآیند تا کمبود زمان گذشته خود را در آینده جبران کنند.

دین اسلام نیز برای حل مشکلات اشخاص متقاضی راه کار هایی را ارائه نموده است که با روش تجهیز و تخصیص بانک داری نیز تفاوت هایی دارد. اما باید بدانیم در سطح اول باید دولت و در درجه دوم هم باید آحاد مردم تلاش کنند تا با کمک های بدون چشم داشت مایحتاج این قبیل افراد را تأمین نمایند.

اوراق قرض الحسنه چیست

اوراق قرض الحسنه چیست

ایا می دانید اوراق قرض الحسنه چیست؟ افرادی که از لحاظ مالی دارای وضعیت مناسبی نمی باشند به طبع می توانند از این اوراق نیز بهره مند شوند، فقط باید به مکان مرتبط با این موضوع مراجعه نمایند. منظور این است که می توان به مراجعه کردن به مؤسساتی و یا مراکزی که امور خیر را بر عهده دارند، رجوع کنند و بر اساس شرایط و ضوابطی مبلغی را با سر رسید معین دریافت و ماهیانه به صورت اقساط بدون بهره آن ها را در زمان معینی پرداخت نمایند. این اوراق که از نوع بهادر به حساب می آیند، در جهت پشتیبانی به قشر آسیب داده می باشد.بهتر است بدانید که پیشنهاد این اوراق از سمت مسلمانان ارائه شده است و نمونه های متفاوتی از آن در بعضی از کشور های همسایه نیز اجرا شده و به چندین نوع تقسیم می شود.

یکی از کاربرد های اوراق قرض الحسنه واگذاری مبلغی به عنوان وام به افراد نیازمند می باشد. مؤسسات و سازمان ها و مراکز و بانک های قرض الحسنه که این گونه کار های خیر را بر عهده دارند، برای انجام این عمل و رسیدن به اهدافی همچنین تأمین سرمایه برای مشغول شدن افراد مستضعف به کار نیز مشغول این گونه فعالیت ها می باشند. جالب است بدانید که افراد متعددی در جامعه وجود دارند که اگر مقدار منابع مالی حتی به صورت اندک در اختیارشان قرار داده شود، می توانند با همان مبلغ فعالیت اقتصادی را آغاز نمایند و و به تدریج وامشان را به صورت اقساطی در موعد مورد نظر پرداخت کنند.

طرح اوراق قرض الحسنه جهت تکمیل و گسترش امکانات و اقتصاد ایران با مدیریت و برنامه ریزی مشخص از سوی کمیته امداد طراحی و در حال اجرا می باشد و در این برنامه اهداف و انگیزه های این کمیته نیز کاملاً مشخص می باشد.

بانک های خیر دارای شعبات زیادی در سطح کشور می باشند که در این زمینه مشغول فعالیت می باشند و این طرح پیشنهادی را که مربوط به جمع آوری اقساط در زمان معین و پرداخت وام بدون درصد یا نهایتاً 4 درصد که مختص افراد نیازمند می باشد را فراهم می سازند.

اوراق قرض الحسنه هادوی نیا

آقای هادوی نیا مقاله هایی را در رابطه با اوراق قرض الحسنه در اختیار افراد قرار می دهد و شما عزیزان می توانید از اخبار مربوط به این عنوان با چند سرچ ساده در گوگل آگاه شوید. در قانون اسلام در زمانی که ربا را حرام اعلام نمودند، اعطای وام بدون بهره را بهترین جایگزین برای آن اعلام نمودند و با توجه به این که این نوع اوراق مبتنی بر قرارداد قرض الحسنه می باشد، باید تمام تمامی نکات مربوط به آن در سر رسید درج شود و توسط افراد گیرنده این وام رعایت شود.

مزایای این وام شامل مواردی همچون، دوری نمودن از ربا خواری، کاهش فقر در جامعه، افزایش قدرت نقدینگی، کمک به بین المللی کردن قرض الحسنه، توزیع درآمد، ایجاد اندوخته و پس انداز، اشتغال زایی و …. می شود. بنابراین با توجه به این مزایا باید سعی نماییم تا بهترین وجه از این این اوراق بهره ببریم، زیرا بسیار حائز اهمیت و در حل بسیاری از مشکلات موجود در بین افراد اجتماع کمک می نماید.

اوراق قرض الحسنه خاتم الانبیا

اوراق قرض الحسنه خاتم الانبیا

به گزارش و نقل از روابط عمومی بانک مرکزی و اطلاعیه های موجودعموم مردم به این موضوع پی برده اند که اوراق قرض الحسنه خاتم الانبیا در شهر قائم شهر در حال فعالیت غیر قانونی می باشند و هنوز هم متأسفانه این مؤسسه در حال انجام فعالیت و بهتر است بدانید که به صورت غیر قانونی به صادر نمودن، انتشار و منتشر نمودن گواهی سپرده و ضمانت نامه ای که کاملاً جعلی و به ظاهر تحت نظارت بانک مرکزی می باشد، می پردازد، که این اوراق هیچ گونه اعتباری را شامل نمی شوند و با قوانین موجود مغایرتی ندارند.

به همین دلیل از به هم شهریان و هم وطنان گرامی توصیه می شود که برای جلوگیری نمودن و به خطر افتادن اموالتان از ارتباط با این مؤسسه خود داری نمایید و از دریافت هر گونه گواهی اعم از برگه ضمانت، ثمن معامله و هر گونه امور مربوط به شخص ثالث پرهیز کنید. قابل ذکر است که مورد ذکر شده فوق در حال بررسی و نظارت توسط واحد قانونی انتظامی و مراجع قضایی می باشد و در حال پی گیری این موضوع هستند و با آن برخورد جدی خواهند کرد.

بهتر است بدانید که این صندوق های قرض الحسنه بر اساس ضوابط پولی و بانکی مورد تأیید کشور مجاز بر این هستند تا به جذب و قبول وجه به صورت حساب اندوخته، بدون پرداخت هیچ گونه سود و نهایتاً با بهره 4 درصد در کل سال بپردازند و سپرده پ انداز جاری را برای افراد تشکیل دهند.

آیا می دانید اوراق قرض الحسنه یعنی چی؟ یعنی اوراقی که هیچ گونه درصد ودی به آن تعلق نگیرد و فرد گیرنده طی اقساط و مدت زمان معینی بتواند از عهده پرداخت آن بر بیاید. اصطلاح دقیق و مشخصی به صورت انگلیسی برای این کلمه موجود نمی باشد. اگر بخواهیم به صورت مختصر تعریفی را از قرض الحسنه در اختیارتان قرار دهیم باید بدانید که قراردادی است که به موجب آن طرف قرض دهنده مبلغ مشخصی را طی قوانینی مشخص به فرد گیرنده به امانت می دهد و ان شخص مستلزم آن است که در زمانی معلوم اقساط خود را بدون بهره پرداخت نماید.

اوراق بورس بهادر

اوراق قرض الحسنه بورس اوراقی بهادر می باشد که بر اساس قوانینی مشخص و قراردادی معلوم، مبلغی را به عنوان قرض بدون افزودن هیچ در صدی به شخص گیرنده واگذار می نمایند و بهتر است بدانید که ناشر آن یک میزان مشخصی از ارزش را به  صاحبان اوراق بدهکار می باشد و باید در زمان و سر رسید معین آن را بپردازد.

به طور معمول افرادی که در اوراق قرض الحسنه بورس در بازار تهران مشغول فعالیت می باشند، هیچ رابطه خوبی را با بهره بانکی ندارند و بر این باورند که این امر بسیار ریسک پذیر است و در پی بازده بالاتری به منظور ریسک انجام شده شان هستند. البته این افراد بعضاً به دلیل مناسب نبودن شرایط، متمایل نیستند تا هیچ گونه سهامی را خریداری نمایند که در این زمان بسیاری از اشخاص سرمایه گذار بر این ترجیح اند تا سرمایه خود را از حساب خارج کنند و در حالی اتفاق می افتد که اگر بخواهند پول خود را در حساب های مرتبط به معاملات قرار دهند هیچ سودی دست آنان را نخواهد گرفت.

با توجه به موارد فوق، مرکز کارگزاری در راستای مشتری مداری، طرح وام قرض قرض الحسنه را در حساب مشتریانی که به منظور معاملات ایجاد نموده اند، راه اندازی نموده است. توجه کنید که این ارائه خدمات تنها مختص به مشتریان داخل باشگاه می باشد تا بتوانند خرید و فروش سهام را داشته باشند و به سطح پنج رسیده باشند. نکته قابل بیان دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که میزان مبلغ و نوع دوره بر اساس شخص مشتری و مدت راه اندازی حساب وی بر اساس سوابقش در سامانه خواهد بود.

انواع اوراق قرض الحسنه

انواع اوراق قرض الحسنه

انواع این اوراق بهادر به 2 دسته تقیم می شوند:

  • اوراق قرض الحسنه ای که بدون جایزه می باشد، ناشر این نوع اوراق تنها مؤظف است تا اصل مبلغ را به فرد سهام دار، صاحب اوراق برگرداند و افراد خریدار تنها به علت ثوابی که در آخرت به آنان تعلق می گیرد، اقدام به انجام این کار می نمایند. اگر بخواهیم نمونه ای را بیان کنیم باید به دولت کشور مالزی اشاره کنیم که طبق قوانین مصوب شده در مجلس توانسته اند تا به انتشار اوراق قرض الحسنه بپردازند و بتوانند وجه های به دست آورده را در تأمین انواع پروژه های خیر به کار ببرند و در موعد ذکر شده اصل بدهی را تسویه کنند.
  • اوراق قرض الحسنه ای که شامل جایزه می شوند، ناشر در این میان مؤظف است تا علاوه بر تحویل وام به گیرندگان ، جوایزی را هم به صورت نقدی یا غیر نقدی ما بین دارندگان این اوراق البته به صورت قرعه کشی اهدا کند و نمونه آشکار آن در کشور هایی همچون مصر و سودان در حال انجام می باشد. وزارت پست این دو کشور برای تأمین امور مالی به منتشر نمودن اوراق حسنه پرداخته اند و هر زمانی که صاحبان اوراق تمایل داشته باشند می توانند به ناشر مراجعه و سرمایه شان را دریافت نمایند. به همین جهت به منظور افزایش انگیزه بین اشخاص اوراق دار برنامه ای را ترتیب داده و بین آنان قرعه کشی صورت می گیرد و کادو هایی به آن ها تعلق می گیرد تا بتوانند به هم نوعان و قشر ضعیف کمکی نمایند.

تعریف اوراق قرض الحسنه

اوراق قرض الحسنه از وقتی در کشور باب شد که ربا خواری را حرام اعلام نمودند و مسلمانان این راهکار را جایگزین ربا آوردند تا بتوانند به افراد قشر ضعیف کمکی کرده باشند و دست آنان را هرچند با مبلغی کم بگیرند تا به فعالیت اقتصادی بپردازند و گره ای از مشکلشان حل شود.

دستورالعمل انتشار اوراق قرض الحسنه به واسطه نهاد، وکیل و موکل بین شخص نشر دهنده و فرد صاحب اوراق جهت انجام امورات مربوط به وام قرض الحسنه برقرار می شود. خرید این اوراق به این معنا می باشد که نهاد واسط وکالت را مورد قبول خود می داند. در صورتی که شخص بانی این اوراق را منتشر کرد، رابطه بین شخص وام گیرنده و بانی ایجاد می شود.

آیا می دانید که انتشار اوراق قرض الحسنه به چه معناست؟ جالب است بدانید که این اوراق توسط ناشر بین موکل، وکیل و افراد صاحب اوراق توسط نهاد برای امور مرتبط به واگذاری وام، ارتباط برقرار می نماید،زمانی که خرید این اوراق بهادر صورت می گیرد، به این منزله می باشد که نهاد واسط امور وکالت را بر عهده خود گرفته است و تا زمانی مجاز به وکالت می باشد که تصفیه نهایی صورت پذیرد.

انواع اوراق قرض الحسنه را می توان به دو نوع اوراق قرض الحسنه از نوع دارای جایزه و دیگری اوراق بهادری که که شامل هیچ گونه جوایزی نمی باشد، تقسیم نمود. در مرحله اول انتشار دهنده جزء پرداخت مبلغ اصلی عهده دار چیز دیگری نمی باشد.

 به تازگی اخباری در مورد اوراق قرض الحسنه خاتم الانبیا قائم شهر بیان شده است که مذکور شده اند، این مؤسسه اقدام به کلاه برداری از افراد نموده و هم چنان هم به انجام فعالیت هایشان مشغول می باشند و واحد نظارت به بررسی این موضوع پرداخته است. به همین جهت به افرادی که علاقه دارند تا وجه خود را در این راه سرمایه گذاری نمایند، متذکر می شویم که در ابتدا با دقت و پرس و جو کافی و در موسسه معتبر دست به انجام این عمل بزنند که برای خود پشیمانی حاصل نکنند

سوالات متداول

سوالات متداول

  1. اوراق قرض الحسنه دارای چه کاربردی می باشد؟

    اگر بخواهیم تعریف صحیحی از این موضوع را در اختیارتان قرار دهیم باید بگوییم که این اوراق جایگزین بسیار مناسبی برای ربا می باشد و مراکز مرتبط با امور خیرین در تلاش هستند تا قشر ضعیف را با دادن وام هایی بدون بهره خوشحال نمایند و در امر اشتغال زایی نیز به آنان کمک می کنند

  2. اوراق قرض الحسنه از چه نوع اوراقی محسوب می شوند؟

    اوراق بهادری هستند که افراد سرمایه دار معمولاً جهت انجام کار خیر و کسب سود اخروی به انجام این عمل دست می زنند و در نهایت طی مدتی مشخص مبلغ اصلی خود را بدون هیچ سودی دریافت می نمایند.

  3. اوراق قرض الحسنه چیست و انواع آن را نام ببرید؟

    این اوراق جهت کمک و دستگیری افراد نیازمند توسط افراد صاحب سهام و به واسطه ناشر بین این اشخاص توزیع می شود و دارای دو نوع جایزه دار و بدون جایزه می باشد.

به این مقاله امتیاز دهید :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *