چرا قیمت نفت در حال کاهش است و چگونه می‌ توانید از آن سود ببرید؟

چرا قیمت نفت در حال کاهش است و چگونه می‌ توانید از آن سود ببرید؟

با سلام، من نوید رمضانی، مشاور مالی هستم. در این مقاله قصد دارم به شما بگویم که چرا قیمت نفت در حال کاهش است و چگونه می‌ توانید از این فرصت سود ببرید.
قیمت نفت در دو هفته گذشته به دلایل مختلف رو به پایین رفته است. یکی از عوامل مؤثر در این رابطه، پیش‌ بینی گسترش جنگ اسرائیل و حماس به حزب الله و به بالطبع ایران، درست نبود. همانطور که می‌ دانید، در ماه گذشته، منطقه خاورمیانه شاهد حملات موشکی و حملات هوایی بین دو طرف بود. این اقدامات باعث شد تامین نفت در منطقه به خطر بیافتد و قیمت آن افزایش یابد.

اما چگونه می‌ توانید از این وضعیت سود ببرید؟ در ادامه مقاله به شما چند راهکار معرفی خواهم کرد. پس حتما تا آخر مقاله با ایران بورس همراه باشید.

خلاصه

  • این مقاله قیمت نفت را بررسی می‌کند که به خاطر کم شدن ترس از جنگ ایران و اسرائیل کاهش یافته است
  • قیمت‌ های نفت WTI و برنت، بنزین و روغن گرمایی پایین آمده‌ اند، اما قیمت گاز طبیعی بالا رفته است
  • خاورمیانه هنوز نامشخص است و ایران ممکن است درگیر شود
  • فدرال رزرو نرخ بهره را تغییر نداده و اشتغال آمریکا ضعیف است

قیمت‌ های امروز نفت

قیمت‌ های امروز نفت

قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز جمعه 4 نوامبر 2023 با کاهش مواجه شد و به پایین‌ ترین سطح خود در یک ماه رسید. بر اساس آمار منتشر شده، قیمت نفت در بازارهای مختلف به شرح زیر بود:

  • نفت WTI 2.4 درصد به 80.51 دلار در بشکه کاهش یافت، که 5.9 درصد برای هفته پایین آمد
  • نفت برنت 2.3 درصد به 84.89 دلار در بشکه کاهش یافت، که 4.8 درصد برای هفته پایین آمد
  • بنزین 2 درصد کاهش یافت و به 2.20 دلار در گالن رسید، که 4.1 درصد برای هفته پایین آمد
  • روغن گرمایی 3.4 درصد کاهش یافت و به 2.92 دلار در گالن رسید، که 1.5 درصد برای هفته پایین آمد
  • گاز طبیعی 1.2 درصد افزایش یافت و به 3.52 دلار در میلیون واحد حرارتی بریتانیایی رسید، که 0.9 درصد برای هفته پایین آمد

با توجه به این روند، سؤال اصلی این است که آیا قیمت نفت به زودی بازگشت خواهد داشت و چگونه می‌توان از این فرصت سود برد؟ برای پاسخ به این سؤال، لازم است به عوامل مؤثر بر قیمت نفت و تحلیل آن‌ها پرداخت. در ادامه مطلب، با تحلیل اخبار تحلیلی ایران بورس، به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.

عوامل کاهش قیمت نفت

قیمت نفت تحت تأثیر چندین عامل است که برخی از آن‌ها عبارتند از: وضعیت سیاسی و امنیتی خاورمیانه، سیاست‌های مالی فدرال رزرو آمریکا، شاخص‌های اقتصادی جهانی و منابع داده اداره انرژی آمریکا. از آنجا که خاورمیانه یک منطقه تولیدکننده نفت اصلی است، هر گونه تنش یا درگیری در این منطقه می‌تواند تأمین و تقاضای نفت را تحریک کند. بنابراین، بازار به دنبال علائم احتمال بروز جنگ یا بسته شدن تنگه هرمز است که مسیر حمل و نقل نفت است.

فدرال رزرو به عنوان بانک مرکزی آمریکا، نقش مهمی در تعیین سطح بهره و رشد اقتصاد دارد. اگر فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش دهد یا متوقف کند، نشان دهنده ضعف اقتصاد و کاهش تقاضای نفت خواهد بود. شاخص‌های اقتصادی جهانی مانند نرخ بیکاری، تولید ناخالص داخلی، مصرف انرژی و غیره، همچنین مؤثر بر قیمت نفت هستند. اگر این شاخص‌ها نشان دهنده رکود یا کند شدن رشد باشند، باعث کاهش تقاضای نفت خواهند شد.

در نهایت، منابع داده اداره انرژی آمریکا که به صورت ماهانه منتشر می‌شوند، حجم تولید، صادرات، واردات، موجودی و مصرف نفت را در سطح جهانی گزارش می‌دهند. این منابع داده می‌توانند بازار را در مورد وضعیت عرضه و تقاضای نفت آگاه کنند.

برای دسترسی به منابع داده اداره انرژی آمریکا کلیک کنید!

سئوال هایی که باید برای تحلیل درست نفت باید از خود بپرسید

برای تحلیل درست آینده قیمت نفت این 3 سوال را از خود بپرسید

۱. چگونه نگرانی های جهانی در مورد تنش های جغرافیایی بر قیمت‌ های نفت اثر می‌ گذارند؟

۲. چطور فکر می‌ کنید درگیری احتمالی ایران در وضعیت خاورمیانه ممکن است بر بازارهای جهانی نفت تأثیر بگذارد؟

۳. آیا با تصمیم فدرال رزرو در مورد توقف افزایش نرخ بهره موافقید؟ چرا؟

دکتر طهرانی، استاد دانشگاه تهران

تأثیر نگرانی‌ های جهانی در مورد تنش‌ های جغرافیایی بر قیمت‌ های نفت

بازار نفت با ناپایداری‌ های جهانی و منطقه‌ ای روبه‌ رو است. وضعیت در خاورمیانه، که منشأ بسیاری از تنش‌ های جغرافیایی است، بر تولید و قیمت نفت تأثیر می‌ گذارد. اگر این تنش‌ ها افزایش یابند، ممکن است بازار نفت شاهد نوسانات بیشتری شود. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) گزارش داده است که تولید نفت خام در خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ به ۲۵.۴ میلیون بشکه در روز رسیده است، که ۱.۵ درصد کمتر از سال ۲۰۲۲ است. این کاهش به دلایل مختلفی از جمله تحریم‌ های آمریکا علیه ایران، جنگ داخلی در لیبی، تعطیلات عید الأضحى در عربستان سعودی و کاهش تقاضای چین به علت شیوع واریانت اُمِکرون کرونا ویروس رخ داده است.

قیمت‌های نفت تحت تأثیر تنش‌های جغرافیایی قرار دارند. اگر تنش‌ها کم شوند، قیمت‌ها هم کاهش می‌یابند. دلیل این امر کاهش نگرانی‌های بازار و افزایش اطمینان از عرضه پایدار است. براساس پیش‌بینی شورای همکاری خلیج فارس، تولید نفت خام خاورمیانه در سال ۲۰۲۴ به ۲۷.۱ میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این رقم ۶.۷ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.

تأثیر احتمالی درگیری ایران در وضعیت خاورمیانه بر بازارهای جهانی نفت

تأثیر احتمالی درگیری ایران در وضعیت خاورمیانه بر بازارهای جهانی نفت

تحولات سیاسی و امنیتی در خاورمیانه بر بازارهای جهانی نفت تأثیر زیادی دارند. این منطقه دارای بزرگترین ذخایر نفت جهان است و کشورهای عمده‌ تولیدکننده‌ ای مانند عربستان سعودی، عراق، ایران و کویت را شامل می‌ شود. اگر ایران با همسایگان خود یا با قدرت‌ های بین‌ المللی درگیر شود، ممکن است عرضه نفت مختل شود و قیمت‌ های نفت به شدت افزایش یابند.

به عنوان نمونه، حملات سال ۲۰۱۹ به تأسیسات نفتی عربستان سعودی که توسط یمن و ایران حمایت می‌ شدند، ۵ درصد تولید نفت جهان را کاهش داد و قیمت‌ های نفت را به بالاترین سطح چهار سال اخیر رساند. همین‌ طور، قتل سال ۲۰۲۰ سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، توسط آمریکا باعث شد قیمت‌ های نفت به بالاترین سطح هشت ماه خود برسند. این دو رویداد ثابت کرد که بازارهای نفت به هر تنش ایران با دشمنان خود واکنش نشان می‌ دهند.

بنابراین، اگر ایران در آینده درگیر هرگونه جنگ شود، ممکن است قیمت های نفت را به شدت افزایش دهد. این موضوع مخصوصاً زمانی مطرح است که جهان بعد از جنگ اوکراین تقاضای نفت رو به افزایش است. برخلاف تولیدکنندگان نفت، مصرف‌ کنندگان نفت مثل چین، هند و آمریکا ممکن است از افزایش قیمت های نفت به عنوان زنگ خطری برای افزایش هزینه هایی خود و کاهش رشد اقتصادی ببینند.

نظر من در مورد تصمیم فدرال رزرو در مورد توقف افزایش نرخ بهره

تصمیم فدرال رزرو برای متوقف کردن افزایش نرخ بهره، بازتاب‌های مختلفی دارد. برخی این تصمیم را نشانه‌ای از نگرانی‌های اقتصادی می‌دانند، چرا که فدرال رزرو ممکن است بخواهد با کنترل نرخ بهره، بازار را متعادل کند. دیگران این توقف را نشانه‌ای از کاهش تقاضا در اقتصاد داخلی می‌بینند که ممکن است سبب شود قیمت‌های نفت در بازارهای جهانی پایین بیاید.

به عنوان یک مشاور مالی، من معتقدم که این تصمیم فرصت‌ های سودآور برای سرمایه‌ گذاران فعال در بازار ایران بورس را فراهم می‌ کند. براساس آخرین گزارش اخبار تحلیلی ایران بورس، قیمت نفت برنت در بازار جهانی در روز چهارشنبه ۴ نوامبر ۲۰۲۳ به ۸۴.۸۹ دلار برای هر بشکه رسید، که نسبت به هفته قبل ۴.۸ درصد کاهش داشت. این کاهش قابل توجه در قیمت نفت، باعث شده است که شاخص صنایع و معادن و شاخص صنعت نفت و گاز در بازار ایران بورس به ترتیب ۱.۵ و ۲.۳ درصد کاهش پیدا کنند.

اما این کاهش قیمت‌ ها، به معنای عدم وجود سود در بازار نیست. بلکه، این یک فرصت مناسب برای خرید سهام شرکت‌ های پتروشیمی و نفتی است که در آینده ممکن است بازدهی بالایی داشته باشند. برخی از شرکت‌ های پتروشیمی و نفتی که در حال حاضر قیمت سهام آن‌ ها پایین است، عبارتند از: شپنا، پخش، پاسارگاد و …. این شرکت‌ ها دارای سودآوری خوب، صادرات قابل توجه و ظرفیت تولید بالایی هستند که می‌ توانند در صورت رونق بازار جهانی و داخلی، قابل سود ده شوند.

پس از خرید سهام این شرکت‌ ها، سرمایه‌ گذاران باید صبور باشند و منتظر رشد قابل ملاحظه قیمت سهام آن‌ ها شوند. البته، باید همواره نظارت بر بازار و عوامل مؤثر بر قیمت نفت داشت. بعضی از عوامل مؤثر بر قیمت نفت عبارتند از: تقاضا و عرضه جهانی، سیاست‌ های کشورهای تولیدکننده و مصرف‌ کننده نفت، تحولات جغرافیایی و سیاسی منطقه‌ ای و جهانی، تغییرات آب و هوایی و …

به دلیل این عوامل، انتظار می‌رود که قیمت نفت در آینده نزدیک و دور، افزایش یابد. زیرا تقاضای جهانی برای نفت با رشد اقتصادی و صنعتی، بالا خواهد رفت. علاوه بر این، کشورهای تولیدکننده نفت ممکن است به خاطر دلایل سیاسی یا اقتصادی، تولید خود را کم کنند تا قیمت نفت را تحت کنترل خود داشته باشند. همچنین، وقایع جغرافیایی و سیاسی در منطقه خاورمیانه و جهان، ممکن است منجر به بحران در عرضه نفت شوند. در آخر، تغییرات آب و هوایی ممکن است تأثیر مستقیم بر تقاضای نفت در فصول مختلف سال داشته باشند.

بنابراین، سرمایه‌ گذاران می‌ توانند با توجه به این پیش‌ بینی‌ ها، زمان مناسب برای خرید و فروش سهام شرکت‌ های پتروشیمی و نفتی را انتخاب کنند و از این فرصت سودآور بهره ببرند. البته، لازم است یادآور شوم که هرگونه سرمایه‌ گذاری در بازار بورس، حاوی ریسک است و نباید به صورت عجولانه و بدون تحلیل اقدام کرد. شما همچنین می توانید با ورود به فارکس و ثبت نام در فارکس، CFD نفت را برای اسکالپ خرید و فروش کنید. نکته برای جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی از بهترین بروکر های فارکس تایید شده توسط ایران بورس استفاده کنید.

نظر شما

ما به نظر شما در مورد این موضوع علاقه‌مندیم! نظرات و دیدگاه‌های شما ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را در مورد تأثیرات این نوسانات نفتی، احتمال های وضعیت خاورمیانه، و تصمیمات فدرال رزرو به اشتراک بگذارید. ما در ایران بورس منتظر شنیدن نظرات شما هستیم! موفق و پر سود باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

Navid Ramezaniمشاهده نوشته ها

من نوید رمضانی هستم و در دانشگاه تهران، مدیریت مالی خوانده ام. تجربه کاری من شامل مدیریت سبد سرمایه گذاری، مشاوره سرمایه گذاری و برنامه ریزی مالی در شرکت های مختلف است. من با بازار سرمایه، تحلیل سودآوری و ریسک، طراحی استراتژی های سرمایه گذاری و ارائه مشاوره به مشتریان آشنا هستم. هدف من پیشرفت حرفه ای و گسترش دانش و تجربه در زمینه مدیریت مالی است. از طریق ایمیل: [email protected] و تلگرام: Navidrmz@ و اینستاگرام Nowwheat@ می توانید به صورت مستقیم با من در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *