آموزش تحلیل نماد بورس برای پیدا کردن بازه سود و ضرر هر سهم

تحلیل نماد بورس

شاید برای شما نیز تا کنون این سوال پیش آمده باشده باشد که دقیقا تحلیل نماد بورس و هم چنین ساز و کار بورس به چه صورت است و به چه نحوی انجام می پذیرد؟ در این مقاله سعی شده است تا به صورت شفاف و صادقانه دنیای بورس را به شما معرفی کنیم و به سوالات موجود در ذهن شما عزیزان تا حدودی پاسخ داده باشیم.

آموزش تحلیل نماد بورس

آموزش تحلیل نماد بورس

همه ما می دانیم که برای فعالیت در هر زمینه ای، ابتدا باید اطلاعاتی از آن حوزه داشته باشیم. بورس نیز مانند دیگر زمینه ها نیازمند آموزش و کسب اطلاعات است. این بازار نسبت به زمینه ها و بازار های دیگر نیز از اهمیت بالاتری برخوردار است زیرا مستقیما با سود و ضرر و زیان شما رابطه دارد.

شما باید راه و روش تحلیل نمادهای بورس و تحلیل کردن این نوع بازار را به خوبی بیاموزید تا ضرر نکنید و از درآمدتان کسر نگردد. شما وقتی برای فعالیت در این زمینه اقدام می کنید ابتدا باید نحوه گرفتن کد بورسی، روش خرید و فروش سهام، چگونگی معاملات در بازار سرمایه و تحلیل تکنیکال را بیاموزید.

به طور کلی شما بعد از انجام مراحل بالا، با چند روش خرید و فروش رو به رو می شوید. اول این که به صورت آنلاین خرید و فروش کنید که در حال حاضر این روش محبوب ترین روش در حال حاضر است. معمولا مردم با استفاده از سایت و اپلیکیشن در هر زمان که بخواهند خرید، فروش، تصحیح، واریز و برگشت پول و … را انجام دهند.

روش دوم خرید و فروش آفلاین است که شما با این روش می توانید قبل از این که سهامی عرضه شود، درخواست خرید آن را بدهید و زمانی که سهام عرضه شد، به صورت خودکار برای او خریداری می شود. روش سوم خرید و فروش حضوری است که در چندین سال قبل این روش را مردم انجام می دادند و رفته رفته این روش در حال حاضر رو به منسوخ شدن رفته است. روش آخر نیز معامله به صورت تلفنی است که آن هم در حال حاضر کمرنگ شده است.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال

در گام بعدی شما باید تحلیل تکنیکال نماد بورس را فرا بگیرید. به زبان ساده تر یعنی شما باید روند بازار را در بازه های معین زیر نظر داشته باشید تا بتوانید به طور تقریبی رفتار بازار در حال حاضر یا آینده را پیش بینی کنید. این روش در بیشتر زمینه ها اعم از دلار، ارز های دیجیتال، بازار طلا و سکه، اوراق بهادار و نفت کارایی دارد.

در این روش نیز باید چند اصول را رعایت کنیم. اول این که در این نوع تحلیل تمام وقایع و اتفاقات کشور بر روی قیمت اثر خواهد گذاشت و شما باید این تغییر را لحاظ کنید. دوم این که قیمت سهام در یک قالب مشخص حرکت می کند و سوم این که تاریخچه مجددا تکرار می شود و شما باید از این تکرار نهایت سود را ببرید.

بعد از تمام کار های بالا، به نمودار می رسیم. نمودار در بورس یکی از مهم ترین و کاربردی ترین ابزار ها در تحلیل تکنیکال است. نمودار سهام ها در بورس به صورت دو محور افقی و عمودی رسم می‌شود. در نوع اول این نمودار ها به نمودار کندل استیک یا شمعی ژاپنی می رسیم. در این نوع نمودار تمام اطلاعات مربوط به قیمت به صورت واضح بر روی نمودار نمایش داده می‌شود و مثبت و منفی بودن قیمت را به راحتی با هر رنگ دلخواه برای شما رسم می‌کند. هم چنین رفت و برگشت‌ های قیمت را نیز به آسانی می توانید ببینید.

در نوع دوم به نمودار میله ای می رسیم. در نمودار میله ای منفی یا مثبت بودن سهام به طور ساده مشخص نیست و باید بر روی نمودار زوم کنید. در نوع سوم یعنی نمودار خطی، قیمت آخرین معاملات را به وسیله‌ی خط به هم وصل می‌کنند و این نمودار فقط برای نشان دادن نوسان قیمت استفاده می شود.

تحلیل نماد بورس و فرابورس امروز

تحلیل نماد بورس و فرابورس امروز

امروز نیز بازار سرمایه را در حالی آغاز کردیم که اکثر سهام شرکت ها در منفی و یا در صف فروش بودند. شاخص کل با افت بیش از 44958 واحدی به رقم 1639827 واحد رسید. شاخص هم وزن نیز 5044 واحد منفی بوده است. ارزش معاملات نیز به بیش از چهار میلیارد تومان در دقایق اولیه صبح رسید.

امروز یعنی در تاریخ دوازدهم شهریور ماه، رکوردی تاریخی در مشارکت سهامداران در عرضه های اولیه این بار شکسته شد. در جریان عرضه اولیه سهم بپیوند به هر کد 78 سهم در قیمت 18500 ریال تخصیص یافته است. امروز هجدهمین عرضه اولیه بازار سرمایه ایران در سال 99 با عرضه 14% از سهام شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس در فرابورس انجام گرفت که در این عرضه تعداد پنج میلیون و 594 هزار و ده کد معاملاتی مشارکت داشته اند که از بین آنان پنج میلیون و 570 هزار 981 کد، خریدار این سهم یودند.

آخرین رکورد مشارکت سهامداران در عرضه اولیه مربوط به سهم زملارد می باشد که پنج میلیون و 545 هزار و 29 کد یا نفر خریدار عرضه اولیه این سهم بودند.

امروز بازار در نهایت با منفی و صف فروش در اکثریت نماد ها به پایان رسید. شاخص کل با 52905 واحد منفی به رقم 1631880 واحد رسید و شاخص هم وزن نیز با کاهش 6620 واحدی روبرو شد. اکثر صف های فروش نیز پا بر جا ماند و به امید روز های بهتر بورس در هفته آینده خواهیم بود.

تحلیل نماد بورس ایران

تحلیل نماد بورس ایران

به طور کلی بورس بازاری است که در آن دارایی های مختلف مورد معامله قرار می گیرد و هم طرفی که دارایی اش را می فروشد سود می برد و هم کسانی که به خرید می پردازند. ما در کل بازار بورس را می توانیم به سه نوع از هم تفکیک کنیم. نوع اول آن بورس کالا نام دارد که در ادامه به طور مفصل به آن پرداخته شده است.

بورس ارز

نوع دوم آن بورس ارز نام دارد که در این بورس نیز خرید و فروش پول های خارجی یا همان ارز صورت می گیرد. اما متاسفانه به دلیل تحریم و قطع مراوده ما با بانک های خارجی طبیعتا این نوع بازار در کشور ما فعال نمی باشد و برای ما سودی در پی ندارد اما در کشورهای پیشرفته فعالیت و پیشرفت چشمگیری دارد و از این راه سود های کلان و بالایی را به دست می آورند.

در حقیقت در این بازار ارز های مختلف تبدیل می شودند و قابلیت معامله یا همان خرید و فروش را پیدا می کنند. این بازار به بازار فارکس معروف است و خود کلمه فارکس مخفف foreign exchange است که معنای ان از خودش نشات می گیرد که خرید و فروش ها و مبادلات خارجی را شامل می شود. البته فقط بازار فارکس برای بورس ارز های خارجی نیست و بازار های دیگری مانند spot fx، spot، fx و … نیز در کل جهان مشغول فعالیت هستند که بسیار هم شناخته شده می باشند.

چیزی که در این بین بسیار از اهمیت خاصی برخوردار است ان است که حجم معاملات در این خصوص چگونه است. برای درک بهتر این موضوع لازم است بگوییم که بازار ارز بزرگ ترین بازار مالی جهان به شمار می رود که حجم معاملات بسیار بالایی دارد که طی بررسی های انجام شده از طرف تیم ایران بورس، نزدیک به پنج و نیم تریلیون دلار حجم معاملات ان تخمین زده شده است که در نوع خود بی نظیر است.

برای گستردگی این رقم کافی است مقایسه کوچکی با بازار بورس در نیویورک کنید انجام دهید و بدانید که حجم معاملات در نیویورک 25 میلیارد است و عظمت بازار ارز را بیابید. با یک حساب سر انگشتی می توان فهمید که این مبلغ از حجم معاملات، چیزی نزدیک به سه برابر کل معاملات در بازار های معمولی است. باید گفت که بازار ارز های خارجی دارای بانک مرکزی مخصوص به خود نیست و نباید از دیگر معاملات ان را به دور دانست.

در واقع این بازار مهم به عنوان یک بازار بین بانکی فعالیت خود را اغاز کرده و هم اکنون ادامه می دهد و در کار خود نیز بسیار موفق عمل کرده است. لازم به ذکر است که به این گونه از بازار ها OTC نیز می گویند و در بازار اقتصادی ان را به این اسم می شناسند.

بازار جهانی ارز در تمام ساعات روز در حال فعالیت است و ساعت تعطیلی ندارد اما در تمام روز های هفته فعال نیست و فقط پنج روز از هفته داغ است و دو روز را استراحت می کند. باید بدانید که در این پنج روز به اندازه چندین ماه بازار های معمولی خرید و فروش انجام می شود.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ترتیب زمان بندی خاصی در این بازار حاکم است و به دلیل این که در کل جهان معاملات به صورت گسترده انجام می شود، ترتیب زمان بندی باید رعایت شود. ترتیب زمان بندی فوق به این صورت است که در شرق کره زمین زمانی که اولین روز هفته فرا می رسد یعنی صبح دو شنبه بانک ها قیمت گذاری را انجام می دهند و هفته کاری خود را این گونه اغاز می کنند.

زمانی که این هفته کاری استارت خورد در نقاط دیگر جهان مانند اروپا و امریکا این فعالیت انجام می شود و بازار به صورت یکپارچه داد و ستد خود را اغاز می کند. به صورت کلی این روند کاری به صورت چرخشی انجام می شود یعنی زمانی که در شرق جهان ساعت داد و ستد تمام می شود، در اروپا ساعت کاری اغاز می گردد و در انتهای ساعت کاری اروپا، امریکا شروع به فعالیت می کند و این چرخه همچنان ادامه دارد. این ترتیب و روند چرخشی تا اخرین روز هفته ادامه دارد و بازارش کاملا داغ است.

اما نکته مهم در این خصوص این است که در این بازار پر تلاطم و شلوغ، چگونه اغاز به کار کنیم و سفارش خود را ثبت کنیم و تحلیل نماد بورس در این مورد چگونه است؟ شاید باور این حرف برایتان سخت باشد که بدانید در گذشته با استفاده از تلفن زدن و بر قراری تماس تلفنی سفارشات خود را ثبت می کردند. اما در دنیای مدرن امروزه تلفن زدن بی معنی است و مردم تمامی کار های خود را با بهره گرفتن از نرم افزار های و وب سایت های مربوطه انجام می دهند.

افراد با استفاده از این نرم افزار ها می توانند نوسانات این بازار را رصد کنند و در هر مجموعه ای که خواستند سرمایه گذاری خود را انجام دهند. همان طور که می دانید با پیشرفت تکنولوژی زندگی برای ما اسان تر شده است و ما می توانیم با چند کلیک ساده با دیگر کشور ها ارتباط برقرار کنیم و معاملات خود را به صورت کاملا امن انجام دهیم. البته باید بدانیم که معامله در این مقیاس نیازمند اموزش و کسب اطلاعات زیادی می باشد و به هیچ وجه نباید به صورت چشم بسته و هیجانی پا به این عرصه بگذاریم.

ما با استفاده از اینترنت می توانیم تمامی قیمت های سهام را زیر نظر بگیریم و از معاملات ان اگاه شویم و با دید باز تری بتوانیم به معامله و داد و ستد بپردازیم. شما با استفاده از این نرم افزار ها و این بستر می توانید نه تنها ارز، بلکه طلا و نفت و دیگر کالای مورد نظر را بخرید و سفارش خود را برای کار گذاری مربوطه ارسال نمایید.

البته با تمامی حسن هایی که از این بازار نام بردیم باید بگوییم که این بازار در ایران چندان شناخته شده نیست و به دلیل تحریم های فراوان بسیاری از افراد از ورود به ان اجتناب می کنند. اگر می خواهید که در این بازار موفق باشد و سرمایه خود را چندین برابر کنید، باید تمامی تاکتیک ها و تکنیک های مورد نیاز این عرصه را بیاموزید.

به هیچ وجه فکر نکنید که دانش شما کاملا کافی است و دیگر نیازی به یاد گیری ندارید بلکه اگر در این فکر باشید، از دیگران عقب خواهید ماند و هیچ گاه نمی توانید به عنوان یک معامله گر و سهام دار موفق کار خود را ادامه دهید. باید بدانید که در این بازار هر چه اطلاعات شما بیش تر باشد، سود بیش تری نیز در انتظارتان خواهد بود و بر عکس ان نیز صادق است.

بورس اوراق بهادار

نوع سوم و مهم این دنیای پر سود، بورس اوراق بهادار نام دارد که آن هم به صورت مفصل در ادامه مطلب به آن پرداخته شده است.

تحلیل نماد بورس کالا

تحلیل نماد بورس کالا

در بورس کالا همان طور که اسم آن پیداست در آن بازار خرید و فروش کالا های معین صورت می گیرد. این بازار به صورت مداوم و دائمی و همیشه فعال می باشد. در این بازار معمولا مواد خام و مواد اولیه مورد معامله هستند و شما در این بازار با هر نماد بورسی مواجه شوید، از روی نام آن به ماهیت کالا پی خواهید برد. دلیل این موضوع هم چیزی نیست جز این که نام گذاری نماد ها را بر اساس کالای مورد معامله انجام می دهند. برای مثال در بورس نفت، چیزی به جز نفت معامله نمی شود.

در مورد تحلیل این نماد و چارت سهام بورس کالا باید به چند نکته توجه کنیم. در ابتدا با توجه به شواهد از اسفند ماه سال 97 تا دی ماه امسال شاهد تشکیل سقف های بالاتر در این بازار بوده ایم که باعث شد این سهم ظرفیت اوج گرفتن به سمت بالا و توانایی این که با شکست محدوده قیمتی 2500 تومان در هفته های گذشته ظرفیت رشد را هموار کند، داشته باشد.

با توجه به مشارکت سهام داران در روند معاملات انجام شده در این بازار، می توانیم به ادامه سود دهی آن در آینده نیز امیدوار باشیم. روند حرکت سهام بورس کالا به این صورت است که با تشکیل محدوده های قیمتی رو به رو می شویم که بعد از اصلاح سهم، با شکست محدوده خنثی به سرعت روند صعودی و رو به بالای قبلی تکرار می شود.

در حال حاضر به عنوان قیمت هدف می توانیم رنج 6500 تا 6700 تومان را که محل چرخش ترازهای فیبوناچی است در نظر بگیریم.

تحلیل نماد بورس اوراق بهادار تهران

تحلیل نماد بورس اوراق بهادار تهران

در این بازار دارایی های مالی مانند سهام، اوراق مشارکت و… مورد معامله قرار می گیرد. امروزه در کشورمان، به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که به طور رسمی و دائمی در محل معینی تشکیل می شود، با عنوان بورس اوراق بهادار از آن یاد می شود. با تحلیل نماد بورسی اوراق بهادار در بازار اول و در گروه فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط است. طبق معاملات دیروز بیش از دو و نیم میلیون برگ سهم با قیمت پایانی 101503 خرید و فروش شد.

این سهم پس از پایان اصلاح خود دوباره به روند رشد خود ادامه داد و توانست از حوالی 7700 تومان تا 12320 تومان رشد کند و پس از آن مجددا وارد اصلاح شد.

  • برای آگاهی از وضعیت بازار مقاله وضعیت بورس را مطالعه کنید.
سوالات متداول در مورد تحلیل نماد بورس

سوالات متداول در مورد تحلیل نماد بورس

  1. در بورس کالا چه چیزی خزید و فروش می شود؟

    در بورس کالا همان طور که اسم آن پیداست در آن بازار خرید و فروش کالا های معین صورت می گیرد.

  2. آیا در کشور ما بورس ارز فعال می باشد؟

    خیر، به دلیل تحریم ها این بوری در کشور فعال نیست.

  3. امروز در بازار بورس اکثریت سهام ها به چه صورت بودند؟

    امروز اکثریت سهام ها در صف فروش و منفی بودند.

به این مقاله امتیاز دهید :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *