نماد شپنا شرکت پالایش نفت اصفهان از سال 1358 کار خود را آغاز نمود. خط مشی این شرکت از همان ابتدا پالایش و تولید فرآورده های نفت خام و سایر فرآورده های نفتی بوده است.
تولیدات شرکت
23% از تولیدات فرآورده های نفتی کشور توسط این شرکت تهیه می شود و با تلاش بسیار در مدت زمان بیش از سی سال فعالیت در این زمینه، توانست خط تولید بنزین با آخرین استانداردهای جهانی را در سال 1394 راه اندازی کند و بهره برداری از آن کمک شایانی به بی نیازی کشور به شرکت های پالایش نفتی خارجی کرده است و تا سال 1397، بیش از 9،000 میلیارد ریال برای شرکت پالایش نفت اصفهان بازدهی داشته است. با ایران بورس همراه باشید.
شرکت پالایش نفت اصفهان دارای چه مزیت هایی است ؟
یکی از ویژگی های شرکت پالایش نفت اصفهان که آن را از بقیه شرکت های مرتبط متمایز می کند، توجه خاص به امر محیط زیست اقداماتی است که در جهت آن انجام داده است و از این اقدامات به عنوان مسئولیتی اجتماعی یاد می کند. شرکت پالایش نفت اصفهان در جهت حفظ محیط زیست توجه ویژه ای به مدیریت پسماند و کنترل آلودگی زیست محیطی داشته و به این منظور، سایتی خاص طراحی کرده است که کلیه پسماند ها و ضایعات نفتی را به آن جا منتقل می کند. شرکت پالایش نفت اصفهان به تولید سوخت های با ایزوهای استاندارد جهانی اصرار دارد و در جهت پیشگیری و مدیریت آلودگی از روش ها بهینه سازی و تجهیزات جدید به جای تجهیزات و دستگاه های قدیمی استفاده می کند.
هیأت مدیران شرکت پالایش نفت اصفهان چه کسانی هستند ؟
هیأت مدیران شرکت پالایش نفت اصفهان بر اساس آخرین آگهی تغییرات این شرکت به شرح زیر می باشد:
- آقای مرتضی ابراهیمی با سمت مدیرعامل، از شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
- آقای مجید اعظمی با سمت رئیس هیأت مدیران، از شرکت آراز شیمی جلفا
- آقای جلیل رجب کردی با سمت نایب رئیس هیأت مدیران، ، از شرکت آوای پردیس سلامت
- آقای بهمن طاهریان مبارکه با سمت عضو هیأت مدیران، از شرکت سرمایه گذاری صبا تأمین
سایر مدیران در سطوح بالا در شرکت پالایش نفت اصفهان نیز به شرح زیر معرفی می شوند:
- آقای مصطفی الهی با سمت معاون مهندسی و توسعه
- آقای مهدی صرامی با سمت معاون اقتصادی و بازرگانی
- آقای علیرضا جعفرپور با سمت معاون تولید
زیرمجموعه های شرکت پالایش نفت اصفهان را چه شرکت هایی تشکیل می دهند ؟
شرکت پالایش نفت اصفهان مجموعه ای بزرگ در زمینه فرآورده های نفتی است و با بیش از 30 سال سابقه در این زمینه توانسته است شرکت های زیرمجموعه خود را نیز به شرکت هایی بزرگ و عمده تبدیل کند که بعضی از آن ها سهامدار این شرکت هم محسوب می شوند. این شرکت ها به شرح زیر هستند:
- شرکت پتروشیمی اصفهان، که در سال 1371 به بهره برداری رسید و یکی از تولیدکننده های محصولات پتروشیمی برای مصارف دیگر صنعتی مثل صنایع پلاستیک، رنگسازی، شوینده ها و … می باشد. این شرکت، خود دارای زیرمجموعه های دیگری است که از آن ها می توان به پتروصنعت، شرکت تعاونی کارکنان پتروشیمی، و شرکت تعاونی مسکن اشاره کرد. پتروشیمی اصفهان به عنوان یکی از زیرمجموعه ای شرکت پالایش نفت اصفهان دارای افتخاراتی چون تولید کننده نمونه در چند سال متمادی بوده است.
- شرکت پتروشیمی اراک، یا مجتمع پتروشیمی شازند اراک به عنوان یکی دیگر از زیرمجموعه های شرکت پالایش نفت اصفهان، در سال 1366 شروع به بهره برداری از خط تولید خود در زمینه مواد شیمیایی و پلیمری نمود. این شرکت یکی از مجموعه های بزرگ در صنعت پتروشیمی محسوب می شود.
- شرکت نفت سپاهان، که در سال 1371 شروه به کار کرد در ابتدا با نام شرکت تصفیه روغن اصفهان فعالیت می کرد و در سال 1381 نام خود را به شرکت نفت سپاهان تغییر داد. این شرکت پالایشگاهی در زمینه تولید روغن های موتور و صادرات آن ها فعالیت می کند.
- شرکت پالایش نفت جی، که 1382 بهره برداری رسید، دارای دو واحد تولیدی در زمینه تولید و ساخت قیر در استان های اصفهان و بندرعباس می باشد. این شرکت تولیدکننده عمده قیر در خاورمیانه است.
- صنایع شیمیایی ایران، که در سال 1363 آغاز به کار نمود، به تولید و بهینه سازی فرآورده های نفتی از جمله آلکیل بنزن خطی می پردازد که در صنایع تولید مواد شوینده کاربرد دارد.
سهامداران شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) را چه کسانی تشکیل می دهند ؟
شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا) به عنوان یکی از قدرتمندترین شرکت های پالایش نفتی در ایران، با سهامداران عمده ای همکاری دارد که خود نیز از شرکت های قوی در زمینه بازرگانی، سرمایه گذاری و فرآورده های نفتی به شمار می روند. برخی از این شرکت ها در سهام شپنا را به شرح زیر آورده ایم:
- شرکت پالایش نفت جی
- شرکت صندوق بازنشستگی کشوری
- شرکت آوای پردیس سلامت
- شرکت توسعه سرمایه رفاه
- شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
- شرکت نفت سپاهان
- شرکت سرمایه گذاری اهداف
- شرکت گروه مالی ملت
- شرکت گروه مالی توسعه مهر آیندگان
- شرکت پالایش نفت تهران
- شرکت پالایش نفت بندرعباس
- شرکت پالایش نفت تبریز
- سایر سهامداران
سهام شپنا با چه ارزشی در بازار بورس خرید و فروش می شود ؟
ارزش سهام شپنا در بازار در مجموع به 1،893،120 ریال رسیده و در در بازه قیمت 35،270 ريال تا 38،970 ريال خرید و فروش می شود. روند رشد سوددهی این سهام در مدت پنج سال اخیر تا 14% رسیده و طبق گزارشات مالی این سهام در 30 روز گذشته، این درصد همچنان در حال افزایش است. سهام شپنا در بازار بورس در میان سایر سهام شرکت های فرآورده های نفتی در جایگاه بالایی قرار دارد و پیش بینی می شود که با توجه به افزایش سرمایه شرکت در سال 1398 تا 51 هزار میلیارد ریال، این رشد در سال های آینده نیز به بالاترین حد خود برسد، بنابراین، سهام شپنا در بلند مدت بازدهی خوبی خواهد داشت و گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری و خرید و فروش سهام به حساب می آید. پیشنهاد می شود ابتدا مقاله آموزش تحلیل بنیادی و نحوه ارزش یابی سهام، تهیه شده در سایت ایران بورس را مطالعه بفرمایید.
افزایش سرمایه سهام شپنا
با توجه به مصوبه ای که از سوی مجمع فوق العاده اعلام شد، افزایش سرمایه قابل توجهی شکل گرفت که بر اساس ان سرمایه شرکت که نزدیک به 51 هزار میلیارد ریال بود به یک باره به 76 هزار میلیارد ریال افزایش یافت که این افزایش سرمایه بر اساس سود انباشته و اندوخته طرح ها از راه ارائه سهام جدید به دست امد که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.
مدیر عامل این شرکت در این مورد توضیحاتی دارد که می گوید: دلیل این افزایش سرمایه شرکت پالایشی را تکمیل کردن پروژه های در حال ساخت و برنامه ریزی برای پروژه های در دست اقدام دانست و تاکید داشت که این پروژه های نام برده شده در حالت کلی به سه بخش تقسیم می شوند که این سه بخش عبارتند از: بهینه سازی و بهبود فرآیند، حفظ ظرفیت و همچنین RFCC. لازم به ذکر است که در ادامه به توضیح هر یک از این ایتم ها خواهیم پرداخت.
با توجه به این موضوع که شپنا یا همان شرکت پالایش نفت اصفهان موفق شده است که با تصفیه کردن گازوئیل 20 میلیون لیتری، گازوئیل یورو 5 با استاندارد بالا را تولید کند، مدیر عامل این شرکت این موضوع را بسیار با اهمیت می داند و معتقد است که رشد بالای 85 درصد را تجربه می کنند که در نوع خود بی نظیر است. وی هم چنین ادامه داد که با افتتاح این پروژه و بهره برداری از آن در سال پیش رو همه 20 میلیون لیتر گازوئیلی که در این شرکت به صورت روزانه تولید می شود را، مطابق با استاندارد های روز دنیا یا همان یورو 5 تولید می کنند.
تولید استاندارد یورو 5
ابراهیمی در ادامه صحبت های خود به این موضوع اشاره کرد که خوش بختانه روند رو به رشدی را نیز در افزایش تولیدات خود داشته اند و به تازگی توانسته اند تولید گازوئیل یورو 4 این شرکت را از میزان 2 میلیون لیتر به 4 میلیون لیتر در روز افزایش دهند. نکته قابل توجه در این زمینه آن است که با بهره برداری از پروژه یاد شده، تمام گازوئیل هایی که در این مجموعه تولید می شوند به یورو 5 ارتقا می یابند.
وی در این مورد گفت که میزان افزایش سرمایه یاد شده، تقریبا 2500 میلیارد تومان بوده است که همان طور که گفته شد از محل سود انباشته و شرکت اضافه شد. وی معتقد است که این شرکت پالایشی از لحاظ خوراک دومین شرکت پالایشی بزرگ در ایران است که هم اکنون مشغول به فعالیت است و در سطح بین الملل نیز حرف هایی برای گفتن دارد. او هم چنین اطلاعات بسیاری را در رابطه با تولیدات و فراورده های این شرکت پالایشی بزرگ در اختیار خبرنگاران قرار داد و تشریح کرد که حجم قابل توجهی از تولیدات و فراورده های نفتی این شرکت را بنزین و گازوئیل و نفت کوره تشکیل می دهد. همان طور که در بالا به ان پرداخته شد از سال جاری تمامی فاکتور های استاندارد سازی گازوئیل ها اعمال خواهد شد و طبق استاندارد یورو 5 تولید می شوند که همین کار انان را به تنها واحد پالایشی در کشور تبدیل خواهد کرد توان این کار را پیدا کرده اند.
وی هم چنین در این مورد ادامه داد که مهم ترین فاکتوری که باعث شد بتوانیم افزایش سرمایه سهام شپنا را انجام دهیم این بود که طرح های از پیش تعریف شده برای این شرکت را به انجام رساندیم و تکمیل کردیم. طبق این گفته ها این شرکت پالایشی با توجه به این که مجمع سالانه خود را از حدود دو ماه پیش استارت زده بود موفق شد که بتواند مجمع عمومی فوق العاده خود را نیز راه اندازی و اجرا کند که تحقق این دو مورد در کنار یک دیگر منجر به ان شد که افزایش سرمایه خوبی برای انان اتفاق بیافتد.
در مجمعی که از ان نام بردیم، تمامی صاحبان سهام موافقت کردند که 49 درصد از سرمایه شرکت پالایش تفت اصفهان یا همان سهام شپنا افزایش یابد.
17 طرح برای حفظ ظرفیت شرکت پالایش نفت اصفهان
ابراهیمی هم چنین اذعان داشت که علاوه بر پروژه های یاد شده تقریبا 17 پروژه دیگر نیز در دست اجراست که از مهم ترین آنان می توان به ساخت ۲ دستگاه بویلر، ایستگاه تقلیل گاز برای تامین گاز پروژه جنوبی و ساخت سیستم بازیافت گاز LPG، بازسازی برج خنک کننده ها برای صرفهجویی در مصرف آب،اشاره کرد و هم چنین این قول را داد که تا پایان سال جاری دو دستگاه بویلر ساخته و به بهره برداری کامل می رسند.
او هم چنین در میان این پروژ ها، به پروژه بازیافت LPG نیز نیم نگاهی داشت و معتقد بود که در حال حاضر با تمام توان بر روی این پروژه کار می شود و در صورت بهره وری مقدار بالایی از گاز LPG در واحد بنزین سازی مورد استحصال قرار می گیرد و قیمتی از ان را عرضه می کنیم و قسمت دیگر آن را به عنوان سوخت جایگزین اما با مبلغ کم تر در پالایشگاه ها عرضه می کنیم.
وی هم چنین اضافه کرد که در حدود 20 تا 22 درصد از تولیدات پالایشگاه اصفهان را نیر نفت کوره تشکیل می دهد و در صورت تکمیل پروژه بزرگ گوگرد زدایی، این ماده به موادی مرغوب و نزدیک به سوخت دیزل تبدیل خواهد شد که کارایی بالایی داشته و هم چنین از قیمت کم تری هم برخوردار است.
ارتباط با شرکت پالایش نفت اصفهان
برای ارتباط با شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا) می توانید به آدرس اصفهان، کیلومتر 5 جاده تهران مراجعه کنید یا با شماره های 03133802727 برای ارتباط با با بخش مدیریت شپنا و 03133963058 برای پیگیری امور سهام خود در شپنا تماس حاصل نمایید. همچنین وبسایت و ایمیل شپنا به آدرس های https://www.eorc.ir
و [email protected]، از راه های ارتباطی مستقیم با شرکت پالایش نفت اصفهان هستند و می توانید از این طریق در سایت پیام بگذارید یا ایمیلی ارسال کنید و کارشناسان آن در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
سوالات متداول
با تکمیل پروژه گوگرد زدایی، نفت کوره به چه چیزی تبدیل خواهد شد؟
به ماده ای مرغوب و نزدیک به سوخت دیزل تبدیل خواهد شد.
پروژه گوگرد زدایی چه مزیت هایی خواهد داشت؟
اول این که ماده بهتری به دست ما خواهد رسید و دوم این که قیمت ان نیز کاهش می یابد.
در حال حاضر کسی که اطلاعات جامع از این شرکت را در اختیار خبرنگاران قرار می دهد کیست؟
در حال حاضر اقای ابراهیمی تمامی اطلاعات مورد نیاز از این شرکت را در اختیار رسانه ها قرار می دهد.