آموزش بورس

آموزش تشخیص خط حمایت و مقاومت در بورس و اندیکاتورهای آن

خط حمایت و مقاومت

در این قسمت از مقاله می خواهیم درباره یکی از موضوعات مهم یعنی خط حمایت و مقاومت صحبت کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

محتوا پنهان
خط حمایت و مقاومت چیست؟

خط حمایت و مقاومت چیست؟

در ابتدا باید بگوییم که به خط حمایت و مقاومت، Support و Resistance نیز گفته می شود و شاید خیلی از افراد معنی این واژه را ندانند. در این باره باید بگوییم که حمایت سطحی است که برای خریداران بسیار جذاب و با اهمیت است و زمانی که قیمت به این سطح برسد، تقاضا رشد می کند و با افزایش تقاضا رو به رو می شویم. زمانی که تقاضا بالا برود، قیمت نیز طبیعتا افزایش می یابد. به عبارت دیگر در این سطح تقاضا بیش تر از عرضه می شود و با غلبه کردن تقاضا، با روند صعودی را شاهد خواهیم بود. در مقابل می توان این گونه گفت که مقاومت، سطحی است که در آن فشار عرضه بر تقاضا غلبه خواهد کرد. خیلی از افراد بر این باورند که هنگامی که قیمت به سطح مقاومت نزدیک خواهد شد، عرضه از تقاضا بیشتر می ‌شود و به این گونه از افزایش قیمت به بالای سطح مقاومت جلوگیری خواهد کرد.

در واقع مقاومت برای فروشندگان از اهمیت بالایی برخوردار است و زمانی که قیمت به این سطح برسد، معامله گران عرضه خود را آغاز می کنند و بازار با حجم بالایی از عرضه مواجه خواهد شد. در این مواقع با روند نزولی ا شاهد خواهیم بود و قیمت کاهش پیدا می کند.

تعیین میزان معاملات

از انواع Support و Resistance می توانیم به Support و Resistance افقی، Support و Resistance صعودی، Support و Resistance نزولی نام ببریم. افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، بهتر است که بدانند میزان معامله در منطقه Support و Resistance از سه طریق تعیین خواهد شد که شامل: مدت زمانی که قیمت در آن سطح باقی مانده، حجم معاملات و هم چنین چگونگی انجام شدن معاملات اخیر می باشد.

معامله روی خطوط حمایت و مقاومت

اگر بخواهد خرید و فروشی انجام شود، شرایط با توجه به این که روی کدام خطوط قرار داریم متفاوت خواهد بود. در حالت کلی بهتر است بدانید که بازار مالی ایران یعنی بورس و فرا بورس، یک سویه است. مفهوم یک سویه آن است که ما در این بازار ها فقط می توانیم پوزیشن خرید داشته باشیم و زمانی می توانیم سهمی را بفروشیم، که قبلا اقدام به خرید آن کرده باشیم. برای خرید روی خطی که اول مقاومت بوده و در حال حاضر نقش حمایتی را بازی می کند، می توان بعد از شکست و با در نظر گرفتن و تعیین کردن حد ضرر اقدام به خرید کرد.

مفهوم مقاومت

مفهوم مقاومت

برای آگاهی بیشتر از مقاومت باید بگوییم که سطحی از یک قیمت گفته می ‌شود که امکان آن وجود دارد که در آن فروش و عرضه به قدری قوی باشد که از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری کند. هم چنین هنگامی که قیمت به طرف مقاومت حرکت می ‌کند، هر چقدر به مقاومت نزدیک ‌تر ‌شود فروشندگان به فروش تمایل بیشتری پیدا خواهند کرد و به این گونه خریداران خیلی کم می‌ شوند و ما روند نزولی را شاهد خواهیم بود.

خط حمایت و مقاومت در بورس

در ابتدا باید بگوییم که بورس یک بازار بسیار بزرگ است که در آن معامله گران به معامله و خرید و فروش می پردازند و امروزه بورس جایگاه بسیار محبوبی در بین مردم ایران پیدا کرده است. حال اگر بخواهیم معنی خط حمایت و مقاومت در بورس را بگوییم، به این گونه است که به سطحی از قیمت گفته می‌ شود که احتمال این به وجود می آید که در آن تقاضا به قدری قوی باشد که از کاهش بیشتر قیمت بتواند جلوگیری کند.

تعریف خط حمایت و مقاومت در بورس به این معنی است که خریدار به خرید و معامله تمایل بیشتری نشان دهد و در مقابل فروشندگان هم تمایل کمتری به فروش پیدا کنند. به این صورت احتمال این که قیمت به زیر سطح حمایت سقوط نکند بیشتر خواهد شد.

خط حمایت و مقاومت در فارکس

خط حمایت و مقاومت در فارکس

فارکس یک بازار بسیار بزرگ است که در آن افراد و سرمایه گذاران به معامله و هم چنین خرید فروش می پردازند و گفته شده است که در این بازار روزانه افرادی هستند ک مبالغ هنگفتی از این طریق سود می کنند. حال باید گفت که Support و Resistance در بازار فارکس نیز مورد استفاده قرار می گیرد و به این صورت که عرضه در این سطح در بازار فارکس با افزایشی در عرضه آغاز خواهد ش.، بدین منظور فروشندگان احساس خواهند کرد که قیمت فعلی بیشتر از ارزش واقعی آن است و به امید این که می‌ فروشند که قیمت آینده آن کاهش پیدا می ‌کند.

تقاضا

توجه داشته باشید تقاضا در این سطح در بازار فارکس با افزایشی در تقاضا آغاز خواهد شد. بدین منظور که خریداران احساس خواهند کرد که قیمت فعلی کمتر از ارزش واقعی آن می باشد و به این امید خریداری می کنند که قیمت آینده آن افزایش پیدا کند.

رسم خط حمایت و مقاومت

رسم خط حمایت و مقاومت

برخی از سوالاتی که برای افراد به وجود می آید این است که چگونه خط حمایت و مقاومت را رسم کنیم. در ابتدا باید بگوییم که افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند باید بدانند که یکی از مهارت هایی که باید داشته باشند این است که چگونه آن را رسم کنند. البته این نکته را هم بهتر است که بدانید که گاهی اوقات به این خطوط، سطوح نیز گفته می شود. حال برای رسم و هم چنین ترسیم این خطوط باید بگوییم که کار ساده و هم چنین آسانی نیست. به صورت کلی برای به دست اورن این خطوط باید نقطه های به دست آمده کف یا سقفی را به هم متصل کنیم که این نقطه های می توانند از بررسی رفتار های گذشته سهم نیز ایجاد شده باشند.

یادگیری

برای این که افراد و هم چنین معامله گران بتوانند این خطوط را به طور درست و هم چنین صحیح رسم کنند، تنها کاری که می توانند در این باره بکنند این است که آن ها یاد بگیرند و بدانند چگونه خطوط را خودشان بکشند و رسم کنند. اگر شما نیز یکی از تریدر هاي نا امیدي هستید که فکر می کنید هیچ گاه نمی توانید نحوه رسم خط حمایت و مقاومت را یاد بگیرید و انجام دهید، باید بگوییم که هیچ جای نگرانی نیست، چرا که ما در ادامه آن را توضیح خواهیم داد. همراه ما بمانید.

اندیکاتور خط حمایت و مقاومت

اندیکاتور خط حمایت و مقاومت

در ابتدا باید بگوییم که تقریبا تعداد کمی اندیکاتور در اینترنت هستند که بتوانند به صورت درست و دقیق این سطوح و یا خطوط را برای افراد رسم کنند. به این گونه برای رسم آن خود افراد باید آموزش های لازم در این زمینه را ببینند. شاید برخی از افراد تازه کار ندانند که اندیکاتور در این خطوط چیست؟ در این باره باید بگوییم که اندیکاتور در این خطوط یکی از اندیکاتور های بسیار مهم و هم چنین کاربردی است که برای شناسایی نقاط حمایت و مقاومت سهم در بورس مورد استفاده افراد قرار می گیرد. به این گونه که اندیکاتور به شناسایی نقاط مختلف در بورس به افراد کمک خواهد کرد.

نحوه آموزش رسم خط حمایت و مقاومت

افراد تازه کار و یا افراد علاقه مند برای آموزش ترسیم خط حمایت و مقاومت می توانند آموزش آن را به طور کامل در اینترنت جستجو کنند، چرا که در اینترنت سایت هایی وجود دارند که به آموزش کامل آن پرداخته اند. این آموزش را به صورت فیلم و یا پی دی اف در صفحه خود قرار داده اند. البته لازم به ذکر است که ما نیز در مقالات آینده آموزش کامل آن را برای شما قرار خواهیم داد.

در حقیقت یاد گرفتن رسم خط حمایت و مقاومت کمک بسیار بزرگی را در بازار بورس به ما خواهد کرد و ما با استفاده از آن می توانیم نقاط خرید و فروش درست هر سهم را پیش بینی کرده و بر اساس ان پیش برویم. ما با یاد گرفتن این کار به یک تحلیل گر متوسط تا حرفه ای بورسی تبدیل می شویم که حداقل می توانیم سهم های موجود در پرتفوی خود را به راحتی مورد بررسی قرار داده و بدون هیچ استرسی به معاملات کوچک تا بزرگ در این بازار پر نوسان بپردازیم.

اگر در این زمینه با مشکلی مواجه شدید می توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید تا انان شما را بهتر با این موضوع اشنا سازند و به شما کمک کنند که درک بهتری در این مورد داشته باشید پس همین حالا با ما تماس بگیرید.

نحوه کشیدن خط حمایت و مقاومت

نحوه کشیدن خط حمایت و مقاومت

در ابتدا باید بگوییم که این خطوط یک ابزار ترسیم نموداری دینامیک می باشد، هم چنین این سطوح بر اساس شرایط بازار و نمودار می ‌توانند خاصیت حمایتی یا حتی مقاومتی داشته باشند. برای رسم ، از اتصال حداقل دو کف یا سقف قیمت در نمودار تشکیل می‌ شود. باید افزود که رسم این خطوط سه مرحله دارد. شخص در ابتدا باید خطوطی را که نقاطی را در آن قرار داده اند که در آن چندین ریورس مشاهده شده است در نمودار خود قرار دهد، بعد از آن باید نزدیک ترین اعداد رند به این ریورس ها را علامت بزند و در انتها باید سطوحی که در بالاي قیمت اعداد رند وجود دارند را پاك کند.

  • مقاله تحلیل تکنیکال سهام سایت ایران بورس می تواند به شما بیشترین کمک را در آموزش تکنیکی بازار بورس کند.
چرا نقاط حمایت و مقاومت شکل می‌گیرند؟

چرا نقاط حمایت و مقاومت شکل می‌گیرند؟

برای پاسخ به این سوال لازم است بگوییم که سطح های حمایت یا مقاومت در چندین نقطه در کف یا سقف ساخته می شوند و زمانی که این نقطه ها را به هم وصل می کنیم، خطوط معنا داری ظاهر می شوند که قیمت به آن ها واکنش نشان داده است. اما اگر بخواهیم علت این خطوط و نقاط را بررسی کنیم، باید ارزش سهم را مد نظر داشته باشیم. اگر بخواهیم مثالی ملموس در این زمینه برای شما عزیزان بیاوریم، لازم است تصور کنید که اگر خریداران در یک سطح مقاومتی عقیده بر درجا زدن قیمت یا نزول آن داشته باشند، سهم را می فروشند. به عنوان نکته ای کوچک در ذهن خود این موضوع را مد نظر داشته باشید که سطوح حمایت و مقاومت معمولا اعداد رندی هستند.

تشخیص اعتبار حمایت یا مقاومت

زمانی که صحبت از رسم یک خط حمایتی به میان می آید، باید بدانید که منظور نقطه حمایتی نیست و مفهوم ما محدوده حمایتی است و فقط یک نقطه برای ما معنایی در پی ندارد. با توجه به این گفته، ما باید یک محدوده را به عنوان حمایت برگزینیم. حال برای این که اعتبار یک حمایت یا مقاومت را درست تشخیص دهیم، دو روش را به کار می گیریم:

  • در حالت اول هر چه شیب خط ما افقی تر باشد، اعتبار و قدرت آن بیشتر خواهد بود. یعنی اگر خطی را چه برای حمایت و چه برای مقاومت رسم کردیم و شیب خط افقی تر بود، قدرت آن بیش تر است.
  • برای این که بخواهیم محدوده ای را به عنوان حمایت یا مقاومت مورد بررسی قرار دهیم، باید تعداد سهم مورد نظر و واکنشش به این محدوده را به دقت زیر نظر بگیریم. اگر تعداد برخورد های قیمت به این خط ها زیاد باشد، خطوط ما قوی تر بوده و اعتبار آن ها نیز بالا تر می رود.

به صورت کلی با شناخت اعتبار محدوده ها می توانیم، با دید بهتری به خرید و فروش بپردازیم.

تبدیل خط حمایت به مقاومت و بالعکس (‌شکست و پولبک)

ممکن است زمانی پیش بیاید که وظایف خط های حمایت و مقاومت با هم عوض شود. ممکن است ارزش بازار و سهم و عوامل بنیادی آن موجب شود خطوط بشکند و وظایف تغییر کند. در این صورت خطی که تا آن موقع نقش حمایتی را داشته، حالا به عنوان مقاومت عمل می کند و بالعکس خطی که مقاومتی بوده، حالا به شکل حمایتی عمل می کند. در این زمان اگر بخواهیم به شکست و معتبر بودن این رفتار ها اعتماد کنیم، باید کندل استیک هایی که روی این خط ها ایجاد می شوند را به دقت مورد بررسی قرار دهیم. زمانی یک شکست معتبر است که با حجم بالا رخ دهد و بیش ترین بدنه کندلی که خط را شکسته، باید در جهت شکست قرار گرفته باشد و خارج از محدوده قبلی قیمت پایانی آن بسته شود. زمانی که خط توسط یک کندل قدرت مند شکسته شد، باید بعد از آن کندلی ایجاد شود که در جهت شکست باشد ت اتایید قابل اتکایی برای پایان روند قبلی دیده شود.

اندیکاتور حمایت و مقاومت

این اندیکاتور برای کمک به سرمایه گذاران و استفاده روزانه اما دقیق طراحی شده است. با استفاده از این اندیکاتور می توانیم سطوحی که قیمت قبلا به آن ها به شکل خودکار واکنش نشان داده است را ببینیم. این سطوح در نمودار MT4 به شکل مستطیل نمایان می شوند. در این حالت، سطح های مقاومت رنگ نارنجی و سطح های حمایت رنگ آبی به خود می گیرند. این رنگ ها جابجا نمی شوند و شما می توانید معاملات خود را بر اساس آن ها جلو ببرید.

مشخصات Support and Resistance

  • پلتفرم: متاتریدر 4
  • جفت ارز: همه جفت ارز ها
  • زمان معامله: همه ساعات
  • تایم فریم: M15-H1
  • بازار: تمامی بازار های مالی

مزایای Support and Resistance

  • قابل استفاده در تمامی جفت ارز ها و تایم فریم ها
  • سطح هایی که رسم می شوند به شدت قابل اعتماد و قوی هستند
  • سطوح رسم شده به هیچ عنوان repaint نمی شوند
  • همه معامله گران می توانند از آن بهره ببرند
  • قابل ترکیب با تمامی سیستم های معاملاتی

نحوه کار اندیکاتور سطوح عرضه تقاضا

برای این کار اندیکاتور های زیادی طراحی و عرضه شدند که اکثر آن ها از داده های کندل های قبل برای رسم کردن سطح های حمایت و مقاومت می کردند. نکته ای که درباره این اندیکاتور وجود دارد آن است که برای رسم سطح های حمایت و مقاومت از فراکتال ها و تعداد برخورد الهام می گیرد و همین موضوع سبب می شود تا اعتبار آن دو چندان شود.

قانون معامله

در حالت کلی سه استراتژی برای قانون معامله در نظر گرفته می شود:

  • معامله در برخورد قیمت به سطح و برگشت از آن
  • وارد شدن به معامله پس از شکست سطح در جهتی که سطح
  • معامله پس از شکست یک سطح و برخورد دوباره به آن در جهت شکست

معامله خرید

  • وارد شدن به معامله در برخورد قیمت به سطح حمایت و صعود قیمت (حد ضرر: زیر سطح حمایت / حد سود: قله پیش رو)
  • وارد شدن به معامله در شکست سطح مقاومت (حد ضرر: زیر سطح مقاومت شکسته شده / حد سود: قله پیش رو)
  • وارد شدن به معامله در شسکت سطح مقاومت و برگشت دوباره به آن (حد ضرر: زیر سطح حمایت / حد سود: قله پیش رو)

معامله فروش

  • وارد شدن به معامله در برخورد قیمت به سطح مقاومت و ریزش قیمت (حد ضرر: بالای سطح مقاومت / حد سود: دره پیش رو)
  • وارد شدن به معامله در شکست سطح حمایت (حد ضرر: بالای سطح حمایت شکسته شده / حد سود: دره پیش رو)
  • وارد شدن به معامله در شسکت سطح حمایت و برگشت دوباره به آن (حد ضرر: بالای سطح حمایت شکسته شده / حد سود: دره پیش رو)

روش تشخیص سطوح حمایتی و مقاومتی با استفاده از اندیکاتور مومنتوم

اگر بخواهیم روش تشخیص سطح های حمایتی و مقاومتی را با استفاده از اندیکاتور مومنتوم بررسی کنیم، لازم است به نموداری که در ادامه برایتان آوردیم بسیار توجه کنید. زمانی که در ابتدا اندیکاتور مومنتوم را دانلود کردید، لازم است بر روی آن همه پیوت های ماژور را پیدا کرده و در آن نقاط خط افقی بکشید. در مرحله بعد همه پیوت های مانور را پیدا کرده و در آن نقاط هم خط افقی بکشید. حال در مرحله آخر، روی هر یک از پیوت های مینور یا ماژور مد نظرتان، خط عمودی بکشید.

تحلیل تشخیص حمایت و مقاومت با استفاده از اندیکاتور مومنتوم

اگر به تصویر خوب دقت کنید، متوجه خواهید شد که اندیکاتور مومنتوم به خط های افقی که روی پیوت های مینور و ماژور کشیده اید، واکنش شدیدی نشان می دهد و در واقع در هر روند نزولی این خط ها نقش حمایت و در هر روند صعودی این خط ها نقش مقاومت را ایفا می کنند. شاید با خواندن این مطلب این سوال برایتان به وجود آید که تشخیص محدوده حمایت و مقاومت با این روش بهتر است یا تشخیص به شکل استاتیک؟

برای جواب این سوال بهتر است بدانید که اگر نمودار قیمت موفق شود سطح قیمتی را بشکند، با خط های استاتیک دیگر نمی توانید مقاومت بعدی را برای رسم بکشید و دلیل آن هم واضح است! چون تا به حال سهم به آن قیمت نرسیده بود. حال در اندیکاتور مومنتوم اگر مومنتوم به سطح مقاومتی رسید، می توانید متوجه شوید که این سهم احتمال دارد به روند بازگردد.

سوالات متداول درباره خط حمایت و مقاومت

سوالات متداول درباره خط حمایت و مقاومت

  1. آیا افراد می توانند در اینترنت اندیکاتوری را پیدا کنند که خط حمایت و مقاومت را رسم کند؟

    در این بین اندیکاتور هایی وجود دارند که به حد زیادی می تواند به معامله گران کمک کند که در متن به طور مفصل به ان پرداخته شده است.

  2. نحوه کشیدن خط حمایت و مقاوت به چه صورت است؟

    درباره رسم این خطوط باید بگوییم که سه مرحله دارد و هم چنین از اتصال حداقل دو کف یا سقف قیمت در نمودار تشکیل خواهد شد. در ابتدا فرد باید سطوحی را که نقطه هایی را در آن قرار داده اند که در چندین ریورس دیده شده است در نمودار خود قرار بدهد، سپس بعد از آن باید نزدیک ترین اعداد رند به ریورس ها را مارک کند و در نهایت باید خطوطی که در بالای قیمت اعداد رند نشسته اند را پاک و حذف کند. البته رسم این خطوط کمی مشکل است و افراد در ابتدا باید آموزش کامل آن را یاد بگیرند.

  3. عرضه و هم چنین تقاضا در بازار فارکس به چه صورت است؟

    در این باره باید بگوییم که عرضه به این صورت است که با افزایش آغاز می شود، به این صورت که فروشندگان احساس خواهند کرد که قیمت فعلی بیشتر از ارزش واقعی آن است و به امید این که در آینده این قیمت کاهش می باید، می فروشند. در تقاضا به این صورت است که خریداران احساس می کنند که این قیمت در آینده بیشتر از قیمت فعلی خواهد شد، به همین دلیل آن را خریداری می کنند.

  4. چه اندیکاتوری در تعین سطوح حمایت و مقاومت کارآمد هستند؟

    اندیکاتور مومنتوم و Support and Resistance می توانند کمک کننده باشند که نحوه کار آن ها را توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *