در این به مقاله آموزش حجم معامله در فارکس می پردازیم همه شما به خوبی می دانید که حجم از جمله موارد بسیار مهمی است که در معاملات نیز به کار می رود و حائز اهمیت است اما با این وجود افراد بسیاری هستند که در معاملات خود حجم را نادیده میگیرند و هستند افرادی که در هنگام انجام معاملات خود به آن توجهی نکرده و آن را نادیده می گیرند و عده بسیاری هم هستند با وجود آن که حجم را به کار می گیرند اما به طور معمول با تمامی کاربرد های آن آشنایی ندارند.
🐱👤🐱👤بهترین ماشین حساب حجم فارکس، ماشین حساب لات ایران بورس. برای استفاده کلیک کنید.🐱👤🐱👤
حجم ها در واقع بازگو کننده چیزهایی هستند که یک معامله گر هیچ گاه آن ها را در قیمت نمی تواند بیابد حجم در معامله می تواند به عنوان یک استراتژی بسیار سودمند و کاربردی واقع شود زیرا حجم ها قادر هستند در طول معامله حرکت های اصلی قیمت را هدایت و یا تایید کنند. همچنین بهترین استراتژی فارکس می تواند در این امر بسیار به شما کمک کند.
ممکن است یک معامله گر بخواهد قبل از باز کردن یک پوزیشن حجم معاملات را بررسی کرده تا بداند پول به کجا جریان خواهد یافت زیرا دانستن سطوح حجم به یک معامله گر کمک خواهد کرد تا بهترین زمان ورود به یک معامله را انتخاب کند. در ادامه این مقاله به چگونگی تعیین حجم معامله در فارکس و این که چگونه می توان با تعیین حجم معاملات به تشخیص بهتر روند بازار کمک کرد خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
حجم معامله در فارکس چیست؟
یکی از ویژگی های منحصر به فرد بازار فارکس که باعث تعجب معامله گران جدید شده است حجم معاملات در بازار فارکس است. پیش از آن که به توضیح هر موضوعی بپردازیم باید بگوییم حجم یا ارزش معامله در واقع به میزان پولی گفته می شود که در ازای یک شئ یا کالا و … نیز پرداخت می شود.
به طور معمول بیشتر تحلیل گران تکنیکال که در بازار های مالی مشغول به فعالیت می باشند برای تحلیل بازار از دنبال کردن دو عامل حجم معاملات و قیمت با استفاده از روش های چند بعدی استفاده می کنند و آن دسته از چارتیست هایی که در بازار های مالی فعال هستند با استفاده از قیمت ها حجم معاملات را رسم می کنند اما حجم معامله در فارکس چیست و کاربرد آن در معامله گری چه می باشد؟
حجم معامله در فارکس در واقع به میزان معاملات انجام شده در دوره ان از زمان گفته می شود معمولاً حجم معاملات را به صورت روزانه و یا به صورت هفتگی بر روی نمودار رسم می کنند و به ندرت پیش خواهد آمد که حجم ماهیانه آن به کار برده شود حجم ها در معامله می توانند برای یک معامله گر یک استراتژی مفید به شمار روند ممکن است گاهی حتی با استفاده از الگو های معتبر و قابل اطمینان نتیجه خوب و درستی حاصل نشود و در این زمان می توان از ابزار دیگری برای تشخیص اتفاقات بازار استفاده کرد و آن ابزار حجم معامله است.
البته توجه به این نکته همه می تواند مفید باشد که از حجم معاملات بیشتر در بازارهای متمرکز همچون بازار سهام مورد استفاده و کاربرد قرار می گیرد و در بازار های غیر متمرکز همچون فارکس زیاد به کار برده نمی شود زیرا این حجم معاملات ممکن است بیشتر معامله گران را دچار اشتباه کند به هر حال از جمله مواردی است که در هر نوع تجارتی به کار برده می شود و یادگیری آن ممکن است برای هر معامله گری مفید واقع شود.
حجم معاملات در فارکس
در آموزش مدیریت ریسک فارکس از جنبه های مختلفی برخوردار است یکی از این موارد حجم معاملات می باشد اما با این وجود افراد بسیاری را می توان یافت که درک درستی از حجم صحیح معاملات و اهمیت آن در معامله گری ندارند. اگر چه با اشتباه حجم های کوچک تمام حساب شما از بین نمی رود اما در صورتی که در حجم های خیلی زیاد و نامتناسب با حساب مرتکب اشتباه شوید اثرات زیان بار و خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.
برای تنظیم حجم معاملات سناریو های مختلفی وجود دارد و به این صورت است که برای هر معامله ای حجم ثابت و یکسانی را در نظر بگیرید و آن چه که در استمرار تعیین حجم معاملات اهمیت دارد این می باشد که استراتژی معاملاتی خود را به خوبی درک کرده باشید و برای آن که بتوانید در این استراتژی به خوبی و موفق عمل کرده باشید و سود مناسبی را کسب کنید با چه میزان حجمی وارد معامله شوید و با این حال نتیجه می گیریم که حجم معاملات چقدر می تواند بر روی حساب و استراتژی های شما تاثیر گذار باشد.
یک معامله گر باید حجم معاملات خود را به گونه ای تعیین کند که در صورت موفق شدن و یا عدم موفقیت او در طول معامله او را بیش از حد و شاد و سرخوش و یا غمگین و افسرده نکند زیرا در صورتی که فردی درگیر احساسات شود و نتواند احساسات خود را کنترل کند ممکن است حرفه معامله گری و میزان سودی که می تواند از این طریق کسب کند را در معرض خطر قرار بدهد.
حجم معامله در فارکس چقدر است؟
بازار فارکس از چهار گروه عمده به نام بانک های مرکزی دولت ها، بانک های بزرگ یا اینتر بانک ها، بروکر ها یا به عبارتی خرده فروش ها، شرکت های تجاری همچون شرکت های سامسونگ یا اپل تشکیل شده است که در این بازار مشغول به فعالیت می باشند و تمامی افرادی که در بازار فارکس فعالیت می کنند در واقع به نوعی زیر مجموعه ای از هریک از گروه های نام برده شده به شمار می روند و برآیند مبادلات آن ها در این بازار حجم معاملات در بازار فارکس را تشکیل می دهد. در میان بازار های متنوع امروزی فارکس را به عنوان یک غول بی رقیب بازار های مالی به شمار می آورند چرا که حجم معاملاتی که در فارکس وجود دارد در هیچ بازار دیگری یافت نمی شود.
حجم معامله در فارکس روزانه چقدر است؟
بازار فارکس یکی از بزرگ ترین بازار های مالی دنیا به شمار می رود و طبق گزارشاتی که در سال 2019 منتشر شده است میزان حجم معاملات در فارکس عددی در حدود شش تریلیون دلار نیز گزارش شده است. خوب است بدانید که در بازار فارکس گردش مال روزانه مرتیا مورد محاسبه قرار نمی گیرد و به طور معمول هر سه سال یک بار به انجام این کار می پردازند به همین منظور برای تاریخ 2020 گزارشی اعلام نشده است تا آن را برای شما بازگو نماییم.
چرا حجم معاملات در فارکس اهمیت دارد؟
بازار فارکس از جمله بازار هایی است که مدیریت ریسک در آن از جنبه های مختلفی برخوردار است و مهم ترین آن ها حجم است، پس برای آن که بتوان در این بازار موفق عمل کرد و به سود خوبی رسید باید به حجم معاملات توجه ویژه ای داشت و برای آن سناریویی را در نظر گرفت، به عبارتی سرمایه گذار باید به خوبی نسبت به این موضوع آگاه باشد که با چه میزان باید وارد معامله شود تا دچار ضرر و زیان نشده و از این طریق سود خوبی را کسب کند.
انواع حجم ها در فارکس
حجم ها در معاملات می توانند به عنوان یک استراتژی مفید و سودمند به شمار روند و سطوح مختلف آن به معامله گر کمک خواهد کرد تا برای وارد شدن به یک معامله بهترین زمان ممکن را انتخاب کند به طور کلی در معاملات دو نوع حجم موجود است که یکی از آن ها حجم معاملات (Trade Volume) است و دیگری حجم تیک (Tick Volume) نام دارد که در ادامه به معرفی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت:
حجم معاملات (Trade Volume):
حجم معاملات در واقع حجمی است که تعداد سهام معامله و یا تعداد قرارداد ها را در یک بازه زمانی مشخص نشان می دهد و به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. این حجم اطلاعاتی از قبیل فعالیت بازار و همچنین میزان نقد شوندگی را در اختیار سرمایه گذار قرار می دهد.
حجم تیک (Tick Volume):
همان طور که به خوبی می دانید بازار فارکس به نوعی بازاری غیر متمرکز به شمار می رود بنابراین ثبت و مشخص نمودن تعداد و اندازه همه معاملات در یک بازه زمانی معین امری دشوار و عملا غیر ممکن می باشد به همین علت بسیاری از سرمایه گذاران برای حجم معملات خود از حجم تیک به عنوان جایگزین استفاده می کنند. در بازار های غیر متمرکزی همچون بازار فارکس این حجم می تواند به عنوان نماینده خوبی برای حجم معاملات واقعی به شمار رود.
محاسبه حجم معامله در فارکس
حجم معامله در فارکس که به عنوان یک بازار غیر متمرکز به شمار می رود از هیچ فرمول خاصی بهره نمی برد. این بازار در واقع از شرکت های تجاری، بانک های تجاری و سرمایه گذاران تشکیل شده و با استفاده از پلتفرم های تجاری فارکس در پنج روز هفته به صورت بیست و چهار ساعته مشغول به فعالیت می باشند و محاسبات حجم معامله در فارکس را دشوار و گاهی غیر ممکن می کنند.
برای تعیین و محاسبه حجم معاملات در فارکس از واحدی به نام لات استفاده می کنند به عبارتی حجم معاملات در فارکس یعنی تعداد لات های معامله شده در یک جفت ارز در یک معامله می باشد. لات از انواع مختلفی برخوردار بوده و هر کدام از آن ها مقادیر متفاوتی از حجم ارز پایه را دارند و شامل لات استاندارد که معادل ده هزار واحد ارز پایه است، میکرو لات که معادل هزار واحد و نانو لات که معادل ۱۰۰ واحد ارز پایه می باشد.
اگر چه امروزه کارگزاری هایی هستند که معاملات تا حجم های ۰/۰۰۱ این را هم به کار می گیرند اما در سیستم ثبت سفارش حداقل حجم قابل قبول برابر ۰.۰۱ لات خواهد بود. حال می خواهیم با مثالی شما را با نحوه محاسبه حجم معامله در فارکس آشنا کنیم:
به عنوان مثال یک موقعیت خرید در جفت ارز پوند/دلار (GBPUSD) را به ازای حجم هر لات استاندارد در نظر داشته باشید که جزئیات آن به این صورت خواهد بود: قیمت ورود به معامله را 1.2768 در نظر می گیریم و حاصل جمع آن با کارمزد که 0002 است برابر با 1.2770 خواهد شد، قیمت خروج از معامله برابر 1.2790 است و ارزش دلاری هر پیپ 10 دلار است. در این صورت مقدار سود بر اساس پیپ 20 پیپ فارکس بوده و مقدار سود بر اساس دلار 200 دلار خواهد بود. در این مورد پیشنهاد می کنیم نحوه محاسبه لات در فارکس کمک بیشتری به شما خواهد کرد.
حداقل حجم معامله در فارکس
در بازار فارکس برای شروع معاملات برخلاف بازار سهام هیچ گونه قانون خاصی تعیین نشده است پس هر معامله گری می تواند به راحتی و با حداقل سرمایه حتی کم تر از نسبت حداقل ورودی بازار سهام آمریکا که حدود 25 هزار دلار است شروع به معامله گری در فارکس بپردازید. به عنوان مثال فرض کنید معامله گری قصد سرمایه گذاری در فارکس با حداقل سپرده اولیه ای اکه غلب کارگزاران فارکس از یک معامله می پذیرند حدود 100 دلار داشته باشد بنابراین ریسک معامله گر در هر معامله یک دلار خواهد بود.
توجه داشته باشید در صورتی که همچنان با دلارهای کم و برای جلوگیری از ریسک به معامله گری مشغول شوید با گذر زمان پول زیادی را هم کسب نخواهید کرد. حداقل حجم معامله در تجارت فارکس با توجه به نوع استراتژی تریدر کردن مشخص خواهد شد و اگر چه برای شروع معامله در فارکس با هر مقدار سرمایه ای می توان به فعالیت در آن پرداخت اما باید پارامترها و نوسانات بازار را هم مدنظر قرار داد.
بهترین حجم در فارکس
یکی از مهم ترین عوامل در فارکس که باید به آن توجه شود حجم معاملات است و در صورتی که به درستی تعیین شود در موفقیت سرمایه گذار برای مدیریت سرمایه وی نقش بسیار مهمی را ایفا خواهد کرد پس باید هدف و استراتژی معاملاتی را به طور کاملا دقیق همراه با دانش کافی برنامه ریزی کرد تا بتوان به بهترین حجم معامله در فارکس دست یافت، به عنوان مثال هنگامی که معامله گر با شرایط نوسانی بازار مواجه می شود سعی می کند تا میزان حجم معاملات خود را در این بازار کاهش دهد تا از این طریق میزان ضرر و ریسک معاملاتی خود را کاهش دهد.
چگونه حجم معامله در فارکس را مشخص کنیم؟
حجم معامله در واقع به مقدار سرمایه معامله گر و واحد اندازه گیری آن که در بازار فارکس گفته می شود که بر حسب لات می باشد، پس در صورتی که گفته می شود شما با یک لات به معامله در بازار می پردازید به این معناست که حجم معامله شما برابر 100000 واحد پولتان می باشد. میزان حجم پول در معاملات در سه سایز مختلف مینی سایز، میکرو سایز و نانو سایز نیز مشخص می شود و به این صورت است که:
10000 واحد که مینی سایز است و برابر با 0.1 لات می باشد، 1000 واحد که میکرو سایز بوده و برابر 0.01 لات است، 100 واحد یعنی نانو سایز که برابر 0.001 لات می باشد.
استراتژی حجم معاملات در فارکس
به طور معمول معامله گران مختلف استراتژی های مختلفی را در تعیین حجم معامله ها به کار می گیرند و از روش های مختلفی برای تعیین آن استفاده می کنند که در ادامه برخی از آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد:
حجم ثابت:
در میان معامله گران استراتژی تعیین حجم معامله به روش حجم ثابت از محبوبیت بالایی برخوردار است و بسیاری از معامله گران برای محاسبه حجم در بازار فارکس این استراتژی را به کار می گیرند. این استراتژی همان طور که از نام آن پیداست یک عدد تعیین شده و ثابت بوده و تحت هر گونه شرایطی تغییر نخواهد کرد.
درصد ثابت برای تعیین حجم:
برای تعیین حجم استراتژی دیگری وجود دارد که درصد ثابت است و برای حساب کردن حجم در بازار فارکس به کار برده می شود. این استراتژی به این صورت است که از تمام موجودی حساب درصدی در نظر گرفته شده و از میزان ریسک درصدی در محاسبات ثابت باقی خواهد ماند. این استراتژی به این صورت است که هرگاه اگر سرمایه رو به رشد و افزایش باشد می توان تعداد آن را افزایش داد اما بلعکس اگر میزان سرمایه رو به کاهش بود می توان از میزان حجم کم کرد. با استفاده از این روش در صورتی که معامله دچار خسارت و ضرر و زیان شود حجم معامله به طور خودکار کاهش خواهد یافت و در صورتی که حساب بزرگ شود سایز معامله هم به مراتب افزایش خواهد یافت و روند تصاعدی را طی خواهد کرد.
نسبت ثابت برای تعیین حجم
این نوع استراتژی در واقع رابطه بین رشد و ریسک می باشد و برای حساب های کوچک بسیار مناسب و کاربردی است. با استفاده از این استراتژی اگر معامله گر تعداد معاملات موفقی را داشته باشد با کاهش ریسک می تواند حجم را کم کند و بلعکس با افزایش ریسک قادر خواهد بود میزان حجم را افزایش دهد. البته باید توجه داشت در این استراتژی نباید افت حساب بیش از مقداری شود که از قبل تعیین و مشخص شده است.
تعیین حجم با ریسک تعیین شده ثابت:
حجم معامله در این استراتژی بر اساس میزان ریسکی که در معامله وجود دارد مشخص می شود و نوع شرایطی که در بازار حاکم است تعیین کننده افزایش یا کاهش حجم خواهد بود به عنوان مثال در صورتی که نوسانات موجود در بازار افزایش یابد به همین منوال از میزان حجم کاسته خواهد شد و بالعکس.
حداکثر حجم معامله در فارکس
به طور قطع در صورتی که حجم معامله خود را افزایش دهید اگرچه با ریسک بیشتری همراه است اما درآمد بیشترتری را هم کسب خواهید کرد. به عنوان مثال در صورتی که شما با 500 دلار به افتتاح حساب بپردازید درآمد بیشتری را نسبت به زمانی که با 100 دلار سرمایه گذاری کرده اید کسب خواهید کرد اما بیشتر از 5 تا 15 دلار در روز هم نمی توان درآمد کسب کرد اما اگر معامله خود را با 5000 دلار آغاز کنید در این صورت از انعطاف بیشتری برخوردار بوده و با انواع لات ها چون استاندارد، مینی و میکرو می توانید به معامله بپردازید.
تاثیر حجم معامله در فارکس بر قیمت ها
به طور کلی حجم معاملات بر جریان قیمتی در بازار تاثیر چندانی نخواهد داشت اگرچه ممکن است معاملات بزرگ باعث نوساناتی در تغییر قیمت ها در مدت زمان کوتاه شوند اما در جریان و حرکت بلند مدت بازار تاثیر آن چنانی را نخواهند داشت. در واقع هیچ گروه و نهادی قادر نخواهد بود به تنهایی در روند بلند مدت بازار تغییراتی را ایجاد کند و این میزان عرضه و تقاضای جمعی از فعالان بازار است که منجرب تغییر قیمت ها می شود، البته مواردی همچون تغییر نرخ بهره بانکی، عواملی همچون بلایای طبیعی، اخبار، میزان چاپ پول و … در روند تغییر قیمت ها در بلند مدت تاثیر گذار خواهند بود.
ماشین حساب حجم معامله در فارکس
ماشین حساب فارکس به این صورت است که سود و زیان حساب های معاملاتی را بر حسب اطلاعات مربوط به حساب و همچنین ابزار های معاملاتی و ارز محاسبه می کند. سرمایه گذار اطلاعات مورد نظر مربوطه را همچون موجودی حساب، ارز سپرده، حد ضرر، سایز پیپ، جفت ارز ها و ریسک وارد کرده و با استفاده از این اطلاعات حجم معاملات خود را محاسبه می کند.
به طور معمول نوسانات موجود در بازار تاثیر بسیار زیادی بر معاملات فارکس دارد بنابراین شخصی که قصد سرمایه گذاری در بازار فارکس را دارد باید به صورت کاملا منظم و با احتیاط تحلیل های فارکس را بررسی کرده و در این مسیر گام بردارد. فارکس از انواع مختلفی ماشین حساب بهره مند بوده که هر کدام از آن ها برای محاسبه موارد خاصی به کار گرفته می شوند. این ماشین حساب ها شامل ماشین حساب مارجین و ماشین حساب فیبوناچی است.
اندازه گیری حجم
بازار فارکس نوعی بازار غیر متمرکز بوده که برای اندازه گیری حجم و اندازه قرارداد در آن هیچ گونه فرمولی همانند بازار سهام وجود ندارد و با استفاده از شمارش حرکات خطوط حجم در فارکس اندازه گیری می شود و به این صورت مشخص خواهد شد که قیمت در خطوط بالا و پایین حرکت می کند، بدون توجه به این مورد که چه تعدادی از تراکنش ها کامل شده اند تا قیمت را حرکت بدهند اثر خالص اندازه می شود، با توجه به این که خطوط قیمت چقدر بالا و پایین می رود می توان آن را اندازه گیری کرد.
- فارکس در ویکی پدیا را نیز می توانید بخوانید.
سوالات متداول
تحلیل گران تکنیکال برای تحلیل بازار چگونه عمل می کنند؟
با استفاده از دنبال کردن دو عامل حجم معاملات و قیمت و همچنین استفاده از روش های چند بعدی استفاده می کنند.
حجم معامله در فارکس به چه معناست؟
حجم معامله در فارکس در واقع به میزان معاملات انجام شده در دوره این زمان گفته می شود.
اگر حجم معامله را افزایش دهیم چه اتفاقی می افتد؟
به طور قطع در صورتی که حجم معامله خود را افزایش دهید اگرچه با ریسک بیشتری همراه است اما درآمد بیشتری را هم کسب خواهید کرد.
با سلام آیا آلپاری جدیدا حداقل موجودی حساب استاندارد را از 100$ به 20 کاهش داده؟
سلام بله
با سلام آیا آلپاری جدیدا حداقل موجودی حساب استاندارد را از 100$ به 20 کاهش داده؟
سلام بله.
حساب های استاندارد نسبت به حساب های ECN و PRO ECN اسپرد بالایی دارند . ضمن اینکه حساب های با پسوند ECN حساب هایی هستند که نهاد های ناظر بر بروکر ها بسیار بر روی آنها دقت نظر و مانیتورینگ دارند و لذا بروکر نمی تواند در این دسته از حساب های احیاناً شیطنت کند .
سلام و درود. بله شما درست می فرمایید. در مقاله زیر به طور کامل انواع حساب هایی که بروکر ها برای مشتریان افتتاح می کنند به تفضیل آورده شده است.
انواع حساب در فارکس